HP OFFICEJET PRO X476 AND X576 MFP SERIES - Kleur aanpassen

U kunt kleuren beheren door in de printerdriver de instellingen op het tabblad Kleur (Windows) of Kleuropties (Mac) te wijzigen.

Het kleurthema van een afdruktaak wijzigen

1. Kies Afdrukken in het menu Bestand van het softwareprogramma.
  2. Klik op Eigenschappen of op Voorkeuren (Windows).
  3. Klik op het tabblad Kleur (Windows) of Kleuropties (Mac) en schakel HP EasyColor uit.
  4. Selecteer een kleurenthema in de vervolgkeuzelijst Kleurenthema's (Windows) of RGB kleur (Mac).
    Afbeelding : tabblad Kleur
    • Standaard (sRGB): Met dit thema stelt u het apparaat in voor het afdrukken van RGB-gegevens in de onbewerkte apparaatmodus. Hiermee kunt u de kleuren in het softwareprogramma of het besturingssysteem beheren voor de juiste weergave.
    • Levendig: Met dit thema wordt de kleurverzadiging in de middentinten verhoogd. Gebruik dit thema voor het afdrukken van zakelijke illustraties.
    • Foto: Met dit thema wordt RGB-kleur geïnterpreteerd alsof dit wordt afgedrukt als een foto met behulp van een digitaal mini-lab. Hierdoor worden diepere, vollere kleuren anders weergegeven dan bij het thema Standaard (sRGB). Gebruik dit thema voor het afdrukken van foto's.
    • Foto (Adobe RGB 1998): Gebruik dit thema voor het afdrukken van digitale foto's die de AdobeRGB-kleurruimte gebruiken in plaats van sRGB. Schakel kleurbeheer in het softwareprogramma uit wanneer u dit thema gebruikt.
    • Geen: Er wordt geen kleurthema gebruikt.

De kleuropties wijzigen

Wijzig de kleuropties voor de huidige afdruktaak vanaf het tabblad Kleur of in de printerdriver.
  1. Klik in het menu Bestand op Afdrukken.
  2. Klik op Eigenschappen of op Voorkeuren (Windows).
  3. Klik op het tabblad Kleur (Windows) of Kleuropties (Mac).
  4. Schakel het selectievakje HP EasyColor uit.
    Afbeelding : tabblad Kleur
  5. Klik op de knop Inktinstellingen (Windows) of vouw het menu Geavanceerd (Mac) uit, en gebruik de schuifregelaar om de volgende aanpassingen te maken:
    • Droogtijd
    • Verzadiging
    • Spreiding zwarte inkt
      opmerking:
      Het handmatig aanpassen van kleurinstellingen kan van invloed zijn op de afdrukken. HP adviseert dat deze instellingen alleen worden gewijzigd door grafische deskundigen.
    opmerking:
    Het handmatig aanpassen van kleurinstellingen kan van invloed zijn op de afdrukken. HP adviseert dat deze instellingen alleen worden gewijzigd door grafische deskundigen.
  6. Klik op OK om uw aanpassingen op te slaan en het venster te sluiten, of op Herstellen om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen (Windows).
  7. Klik op de optie Afdrukken in grijstinten (Windows) of op Afdrukken in grijstinten (Mac) om een kleurendocument af te drukken in zwart en grijswaarden. Gebruik deze optie om kleurendocumenten af te drukken voor kopiëren of faxen. U kunt deze optie ook gebruiken om concepten af te drukken of om de kleurencartridge te sparen.
  8. Klik op de knop OK (Windows).