• Informatie

HP computers - Gebruikersaccounts en aanmeldingen beheren (Windows 8)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers en tablets met Windows 8.
Met wachtwoorden en afzonderlijke accounts kunt u ervoor zorgen dat persoonlijke informatie op de computer wordt beveiligd. In dit document worden de verschillende accounttypen van Windows 8 beschreven en wordt uitgelegd hoe u accounttypen kunt wijzigen en wachtwoorden kunt opslaan en wijzigen.
In dit document wordt ook beschreven hoe u een Microsoft-account gebruikt om uw persoonlijke instellingen en softwareapplicaties te synchroniseren met andere Windows 8- of Windows RT-computers, apps te koppelen aan accounts, contactpersonen te koppelen en live-updates op uw startscherm op te halen door live-tegels in te schakelen.

Aanbevolen: Gebruik een verbonden account van Microsoft om u aan te melden bij Windows

Gebruikt u een verbonden account van Microsoft om u aan te melden bij Windows? Hebt u een e-mailadres gebruikt om het Windows-account in te stellen?
HP raadt u aan om een 'verbonden account' van Microsoft te gebruiken om u aan te melden bij Windows. Met een verbonden account van Microsoft kunt u zich aanmelden bij Windows met behulp van uw e-mailadres. Het wachtwoord kan op elk gewenst moment worden gereset met een ander apparaat. U hebt geen e-mailadres van Microsoft of Hotmail nodig voor het instellen van een verbonden account. Elk e-mailadres is geschikt.
  let op:
Als u gebruik maakt van een lokaal gebruikersaccount dat HP niet kan herstellen, reset u uw wachtwoord als het verloren of vergeten is.
Als u liever gebruik maakt van een lokaal gebruikersaccount, raadt HP u sterk aan om een schijf voor herstellen van wachtwoord te maken zodat u uw wachtwoord kunt resetten in het geval dat het wordt vergeten. Als u geen schijf voor herstellen van wachtwoord hebt en u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u mogelijk worden geadviseerd om een volledig systeemherstel uit te voeren naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Alle gegevens waarvan geen back-up is gemaakt op een externe locatie gaan verloren. Raadpleeg Een schijf voor het herstellen van een wachtwoord maken voor meer informatie over het maken van een schijf voor het herstellen van een wachtwoord.
Sommige procedures in dit document zijn voor specifieke versies van Windows 8; uw versie van Windows 8 en de instructies kunnen enigszins afwijken.
opmerking:
Als u niet de nieuwste versie van Windows 8 gebruikt, kunnen sommige afbeeldingen en informatie in dit document verschillen. U kunt de nieuwste versie verkrijgen via de Microsoft Store.