Het toetsenbord verwijderen en vervangen voor HP Pavilion dv7-7000, dv7-7100 en HP ENVY dv7-7200, dv-7300 notebook-pc's

Dit document is van toepassing op notebook-pc's uit de HP Pavilion dv7-7x00 entertainmentserie en HP ENVY dv7-7x00 serie.
HP Pavilion dv7-7x00 serie notebookcomputer
Voordat u begint
  • U hebt een kruiskopschroevendraaier nodig.
  • Schakel de computer uit. Koppel de ethernet- of modemkabel los. Koppel het netsnoer los.
  • Plaats de computer op een lege, vlakke en stabiele ondergrond in een ruimte zonder vloerbedekking.
  • HP adviseert een antistatische polsband en een mat van geleidend schuim te gebruiken als u aan de computer werkt.
  • Verwijder een onderdeel pas uit de beschermende verpakking op het moment dat u het gaat installeren.
  waarschuwing:
De randen van de metalen panelen zijn scherp en kunnen snijwonden veroorzaken. Zorg dat uw huid niet langs een metalen rand aan de binnenkant van de computer schuurt.
  waarschuwing:
Schakel de computer uit en wacht totdat de onderdelen zijn afgekoeld voordat u met deze procedures begint.
  let op:
Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading. Teneinde het risico op elektrostatische ontlading te beperken, kunt u het beste in een ruimte zonder vloerbedekking werken. Gebruik bovendien een antistatisch oppervlak (bijvoorbeeld een geleidende schuimmat) en draag een antistatische polsband die contact maakt met een geaard oppervlak.
Video-overzicht
Bekijk de volgende video voordat u de stappen in dit artikel uitvoert.
Het toetsenbord verwijderen
  waarschuwing:
Zorg ervoor dat de pc van de voeding is losgekoppeld voordat u begint.
Volg de stappen in deze sectie om het toetsenbord te verwijderen.
Stap 1
Verwijder de batterij.
Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument De batterij verwijderen en terugplaatsen voor meer informatie over het verwijderen van de batterij.
De batterij verwijderen
Stap 2
Verwijder de serviceklep.
Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument De serviceklep verwijderen en terugplaatsen voor meer informatie over het verwijderen van de serviceklep.
De serviceklep verwijderen
Stap 3
Verwijder het cd/dvd-station.
Raadpleeg voor meer informatie over het verwijderen van het cd/dvd-station het HP ondersteuningsdocument Een cd- of dvd-station verwijderen en terugplaatsen.
Het cd/dvd-station verwijderen
Stap 4
Verwijder de kruiskopschroef (met het toetsenbordpictogram) waarmee het toetsenbord op de computer vastzit.
Bewaar de schroef zodat u het toetsenbord kunt terugplaatsen.
Toetsenbordschroef
Stap 5
Open het beeldschermpaneel en plaats de computer zo dat u gemakkelijke toegang tot het cd/dvd-station hebt.
Het beeldscherm openen
Stap 6
Druk uw vinger zachtjes in het gat om het toetsenbord los te maken.
Het toetsenbord losdrukken
Stap 7
Keer de notebook weer om en open deze volledig.
Het toetsenbord weer omkeren
Stap 8
Til met uw vinger of een vlak, niet-krassend voorwerp de achterrand van het toetsenbord op en schuif het toetsenbord naar de achterkant van de notebook zodat de lipjes aan de voorzijde van het toetsenbord vrij komen.
  opmerking:
Til het toetsenbord niet verder van de notebook af dan de afstand die u nodig hebt voor de toegang tot de toetsenbordkabel en ZIF-connector.
Het toetsenbord optillen
Stap 9
Til de vergrendelingsbalk op de ZIF-connector van het toetsenbord op en verwijder de toetsenbordkabel.
  let op:
Wees voorzichtig en zorg dat de ZIF-connector en kabel niet beschadigen.
  opmerking:
Als het toetsenbord verlichting heeft, koppel dan de extra connector van het toetsenbord en moederbord los.
De vergrendelingsbalk optillen
Stap 10
Verwijder het toetsenbord.
Het toetsenbord verwijderen
Het toetsenbord terugplaatsen
Gebruik de stappen in dit gedeelte om het toetsenbord terug te plaatsen.
Stap 1
Plaats het toetsenbord met de onderkant naar boven zodat u toegang hebt tot de kabel en de connector.
Het toetsenbord plaatsen
Stap 2
Plaats de toetsenbordkabel in de ZIF-connector.
  let op:
Wees voorzichtig en zorg dat de ZIF-connector en kabel niet beschadigen.
De toetsenbordkabel in de ZIF-connector plaatsen
Stap 3
Druk de vergrendelingsbalk omlaag om te zorgen dat de kabel goed in de connector zit.
  opmerking:
Als het toetsenbord verlichting heeft, sluit dan de extra connector van het toetsenbord aan op het moederbord.
De vergrendelingsbalk op zijn plaats drukken
Stap 4
Draai het toetsenbord om en plaats de uitsteeksels op de onderrand van het toetsenbord in de bovenklep
Het toetsenbord terug op zijn plaats draaien
Stap 5
Druk het toetsenbord naar beneden en druk langs de randen van het toetsenbord om het goed aan de notebook vast te maken.
Uitsteeksels plaatsen en op de randen drukken
Stap 6
Sluit het beeldscherm, keer de notebook ondersteboven en schroef de schroef die het toetsenbord aan de basis vastmaakt terug.
Toetsenbordschroef
Stap 7
Plaats het cd/dvd-station terug.
Raadpleeg voor meer informatie over het verwijderen van het cd/dvd-station het HP ondersteuningsdocument Een cd- of dvd-station verwijderen en terugplaatsen.
Het cd/dvd-station plaatsen
Stap 8
Plaats de serviceklep terug.
Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument De serviceklep verwijderen en terugplaatsen voor meer informatie over het terugplaatsen van de serviceklep.
De serviceklep terugschuiven
Stap 9
Vervang de batterij.
Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument De batterij verwijderen voor meer informatie over het vervangen van de batterij.
De batterij naar beneden drukken