HP pc's - Problemen met HP System Recovery oplossen (Windows 8)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 8.
Een volledig systeemherstel is een proces dat de nodige tijd in beslag neemt (afhankelijk van het model computer twee tot vier uur) en waarbij grote hoeveelheden gegevens worden overgebracht. Met een dergelijk grote gegevensoverdracht kunnen er soms problemen optreden. Gebruik dit document om problemen met systeemherstel in Windows 8 op te lossen.
  let op:
Wanneer u een systeemherstel uitvoert, worden alle bestanden, programma's en het opgeslagen werk van de vaste schijf verwijderd. Maak altijd een back-up van belangrijke gegevens voordat u een herstel uitvoert.
  let op:
Als er extra vaste schijven op de computer zijn aangesloten, bijvoorbeeld een HP Media Drive, koppelt u de gegevenskabel en de voedingskabel los van de achterkant van de extra vaste schijf voordat u een systeemherstel uitvoert. Op deze manier voorkomt u gegevensverlies op de extra schijf.
Problemen met uw HP notebook oplossen
Een systeemherstel kan lang duren en soms treden er fouten op.
Volg de instructies in het gedeelte dat het meest overeenkomt met uw hersteltype om herstelproblemen op te lossen.
Problemen met een vanaf de vaste schijf gestart systeemherstel oplossen
Gebruik de volgende gedeelten voor het oplossen van problemen bij een herstel dat is gestart vanaf de vaste schijf. Kies het gedeelte dat van toepassing is op uw situatie.
Problemen met een vanaf cd of dvd gestart systeemherstel oplossen
Gebruik de volgende gedeelten voor het oplossen van problemen bij een herstel dat is gestart vanaf een cd of dvd. Kies het gedeelte dat van toepassing is op uw situatie.
Raadpleeg het gedeelte dat overeenkomt met de foutcode voor meer informatie over de fout.
Deze fouten kunnen optreden als gevolg van de volgende omstandigheden:
  • Het gebruik van de verkeerde herstelschijven, zoals schijven die u hebt gemaakt of besteld voor een andere computer.
  • De configuratiegegevens op het moederbord of de vaste schijf werden niet goed geconfigureerd tijdens de productie van de computer in de fabriek.
  • Het moederbord op uw computer werd vervangen door een moederbord dat niet hetzelfde is. In dat geval moet u een nieuw besturingssysteem installeren of het moederbord vervangen door een origineel type.
Als deze fout wordt geopend en u schijven gebruikt die zijn besteld bij HP of die zijn verstuurd door HP Support, zoekt u met de volgende stappen uit of u de juiste herstelschijven hebt (die HP u heeft toegestuurd):
  1. Noteer het softwarebuildnummer voor uw computer:
    • Klik in het startscherm op de Bureaublad-tegel. Zoek naar het buildnummer rechtsonder op het Windows-bureaublad.
    • Als uw computer Windows niet kan openen, kunt u een softwarebuildnummer vinden op een sticker aan de buitenkant van de computerbehuizing.
  2. Vergelijk het softwarebuildnummer met het buildnummer op de herstelschijven.
    • Als het nummer van de softwarebuild overeenkomt met het nummer op de herstelschijven en het herstel nog steeds mislukt met deze fout, moet de computer worden nagekeken door HP voordat deze kan worden hersteld.
    • Als het nummer op de herstelschijven niet hetzelfde is als het buildnummer van de software, raadpleeg dan het HP ondersteuningsdocument Op zoek naar HP herstelschijven of een HP USB-herstelstation?. Vergewis u ervan dat de nummers op de herstelschijven niet identiek zijn aan het softwarebuildnummer voordat u nieuwe schijven bestelt.
Problemen met uw HP desktopcomputer oplossen
Een systeemherstel kan lang duren en er kunnen fouten optreden.
Volg de instructies in het gedeelte dat het meest overeenkomt met uw hersteltype om herstelproblemen op te lossen.
Problemen met een vanaf de vaste schijf gestart systeemherstel oplossen
Gebruik de volgende gedeelten voor het oplossen van problemen bij een herstel dat is gestart vanuit het BIOS of vanuit de Recovery Manager. Kies het gedeelte dat van toepassing is op uw situatie.
Problemen met een vanaf cd of dvd gestart systeemherstel oplossen
Gebruik de volgende gedeelten voor het oplossen van problemen bij een herstel dat is gestart vanaf een cd of dvd. Kies het gedeelte dat van toepassing is op uw situatie.
Problemen met een vanaf een USB-drive gestart systeemherstel oplossen
Gebruik de volgende gedeelten voor het oplossen van problemen bij een herstel dat is gestart vanaf een USB-drive. Kies het gedeelte dat van toepassing is op uw situatie.
Er treden andere fouten op tijdens het herstelproces
Als de vaste schijf beschadigde secties bevat, kunnen er fouten optreden tijdens de herstelprocedure. Als u Windows nog kunt gebruiken, gebruik dan de Hulpprogramma's voor de hardwarediagnose om het probleem vast te stellen. Volg de stappen in dit gedeelte om het probleem op te lossen.
De vaste schijf testen op problemen
Een defecte vaste schijf kan problemen veroorzaken die incidenteel optreden tijdens het herstelproces. HP Support Assistant en HP PC Diagnostics UEFI bieden beide toegang tot tests die op hardwarefouten kunnen controleren. HP Support Assistant kunt u openen met Windows en HP PC Diagnostics UEFI door de F2-toets te drukken terwijl de computer wordt opgestart.
Met HP PC Hardware Diagnostics UEFI kunt u de belangrijkste onderdelen van uw computer testen met snelle of langere, uitgebreidere tests. U kunt HP PC Hardware Diagnostics UEFI zelfs gebruiken wanneer de computer Windows niet opent. Volg deze stappen om de hardwarediagnosetests uit te voeren:
  1. Houd de aan/uit-knop gedurende minstens 5 seconden ingedrukt om de computer uit te schakelen.
  2. Schakel de computer in en druk onmiddellijk meerdere keren (ongeveer iedere seconde) op F2, totdat een van de volgende schermen wordt geopend:
HP PC Hardware Diagnostics UEFI
Als dit scherm wordt weergegeven, gaat u verder met de Hardeschijftest in UEFI.
Basis HP System Diagnostics
Raadpleeg Basistests voor hardwarediagnose als dit scherm wordt weergegeven.
Veelgestelde vragen over het maken van HP terugzetmedia
Waarom wordt het bericht 'Herstelschijf is gemaakt' weergegeven?
Wat moet ik doen als er een fout optreedt tijdens het maken van schijven?
Wanneer ik een USB-flashstation probeer te maken, wordt mijn USB-opslagapparaat niet gedetecteerd. Waarom?
Wordt geïnstalleerde software zoals Office, opgeslagen wanneer ik HP terugzetmedia maak?