• Informatie

HP pc's - Computer loopt vast of bevriest (Windows 10, 8)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 10 of Windows 8.
Gebruik de stappen in dit document als Windows niet meer reageert op invoer van de muis en het toetsenbord, als er niet beweegt op het computerscherm of als de muisaanwijzer continu blijft draaien.
Als de computer is vastgelopen en er een fout op een blauw scherm wordt weergegeven, gaat u naar Foutberichten worden weergegeven op een blauw scherm.
Als de computer vastloopt wanneer de computer uit de slaapstand komt, gaat u naar Problemen met de slaapstand en de hibernationstand (Windows 10, 8).

Stap 1: Sluit alle toepassingen die het probleem veroorzaken

Open Taakbeheer en sluit alle toepassingen die er mogelijk voor zorgen dat de computer vastloopt of blijft hangen.
  1. Koppel alle andere apparaten los van de computer, behalve het toetsenbord, de muis en de monitor, als dat van toepassing is.
  2. Druk op Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen.
  3. Klik op Meer details om zo nodig Taakbeheer uit te vouwen.
  4. Zoek onder Processen naar toepassingen die niet meer reageren.
    opmerking:
    Sommige toepassingen of processen tonen mogelijk een pictogram met een Green Leaf in de kolom Status. Deze toepassingen of processen worden op dit moment uitgesteld om het systeem te helpen de computerprestaties te verbeteren. Deze hoeven niet te worden gesloten.
  5. Selecteer een applicatie die niet reageert, en klik op Taak beëindigen.
    opmerking:
    Eventueel niet-opgeslagen werk gaat verloren. U kunt automatisch opgeslagen versies van toepassingen mogelijk herstellen met de functie Automatisch opslaan.
  6. Ga verder met het beëindigen van toepassingen totdat alle programma's niet meer reageren uit de lijst zijn verwijderd.
  7. Sluit Taakbeheer.

Stap 2: De computer opnieuw opstarten

Als u een computer die blijft vastlopen opnieuw wilt opstarten, houdt u de aan-uitknop ingedrukt totdat de computer wordt uitgeschakeld. Wacht een paar seconden en druk vervolgens opnieuw op de aan-uitknop om de computer in te schakelen.
opmerking:
Eventueel niet-opgeslagen werk gaat verloren. U kunt automatisch opgeslagen versies van toepassingen mogelijk herstellen met de functie Automatisch opslaan.
Als de computer vastlopen blijft, gaat u naar de Geavanceerde Lock omhoog of blijft hangen oplossen (Windows 10, 8).