HP pc's - Een back-up maken van uw bestanden (Windows 10, 8)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 10 of Windows 8.
Om te bestandsverlies te vermijden, maakt u regelmatig een back-up van uw bestanden op een externe schijf.
Bij zakelijke computers vraagt u aan de IT-afdeling van uw bedrijf of uw lokale IT-afdeling of er andere oplossingen voor back-ups zijn.
Een back-up van bestanden maken in Bestandsgeschiedenis
Bestandsgeschiedenis maakt automatisch een back-up van de bestanden in uw bibliotheken, uw lijst met contactpersonen, uw favorieten en uw bureaublad. Als de originelen kwijt, beschadigd of verwijderd zijn, kunt u één bestand of alle bestanden herstellen. U kunt ook vorige versies van uw bestanden op een specifieke datum zoeken.
U kunt een back-up van uw bestanden maken naar een extern station, zoals een USB-geheugenstick of een draagbare vaste schijf. Kies hieronder uw besturingssysteem voor stappen waarmee u een back-up van uw bestanden op een extern station kunt maken.
Opgeslagen bestanden met bestandsgeschiedenis terugzetten
Met Bestandsgeschiedenis kunt u een bestand of alle bestanden herstellen waarvan u een back-up hebt gemaakt. U kunt ook verschillende versies van uw bestanden op een specifieke datum zoeken.
  1. Sluit het externe station aan op de computer. Als er een venster voor automatisch afspelen wordt geopend, sluit u dit.
  2. Zoek in Windows naar Bestanden vanuit een back-up terugzetten met Bestandsgeschiedenis.
  3. Klik op de pictogrammen Vorige en Volgende om het back-uppunt te selecteren dat u wilt herstellen.
    Afbeelding : De pictogrammen Vorige en Volgende
    De pictogrammen Vorige en Volgende in het venster Bestandsgeschiedenis
  4. Selecteer de bestanden of mappen die u wilt herstellen.
    • Eén map selecteren: klik op de map.
    • Sommige mappen selecteren: Houd de ctrl-toets ingedrukt bij het selecteren van de mappen.
    • Alle mappen selecteren: Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied in het toepassingsvenster en selecteer Alles selecteren.
    • Een of meerdere bestanden in een map selecteren: Dubbelklik op de map en selecteer vervolgens de gewenste bestanden.
    Afbeelding : Alle mappen selecteren
    Alle bestanden selecteren
  5. Klik op het pictogram Terugzetten.
    Windows herstelt de bestanden.