HP pc's - Het Windows 8 Onderhoudscentrum gebruiken

Dit document is van toepassing op HP en Compaq pc's met Windows 8.
Het Windows Onderhoudscentrum helpt uw computer te beschermen door de status te controleren van de instellingen voor de firewall, automatische updates, antivirus- en antispywarebescherming, internetbeveiliging en Gebruikersaccountbeheer. Het Onderhoudscentrum bewaakt tevens onderhoudstaken, zoals het maken van back-ups van uw bestanden en Windows Update, om ervoor te zorgen dat uw computer soepel blijft lopen.
Windows Beveiligingscentrum openen in Windows 8
Volg deze stappen om Windows Beveiligingscentrum te openen:
  1. Typ configuratiescherm in het startscherm om de charm Zoeken te openen en selecteer vervolgens Configuratiescherm in de zoekresultaten.
    Afbeelding : Het Configuratiescherm selecteren
    Configuratiescherm geselecteerd in de zoekresultaten
  2. Klik onder Systeem en beveiliging op De status van uw computer controleren.
    Afbeelding : Het gedeelte Systeem en beveiliging van Configuratiescherm
    Het gedeelte Systeem en beveiliging van Configuratiescherm
    Het Onderhoudscentrum van Windows wordt geopend.
    Afbeelding : Windows Onderhoudscentrum
    Windows Onderhoudscentrum
Waarschuwingen van het Windows Onderhoudscentrum
Als Windows 8 een probleem ontdekt met een beveiligingsprogramma (er is bijvoorbeeld geen firewall ingeschakeld), geeft het Windows Beveiligingscentrum een mededeling weer en verschijnt een pictogram van het Onderhoudscentrum in het systeemvak.
Afbeelding : Melding van het Windows Onderhoudscentrum in het systeemvak
Melding van het Windows Onderhoudscentrum in het systeemvak
Ga als volgt te werk om dit probleem automatisch op te lossen:
  • Klik op de melding wanneer deze verschijnt
    Of
  • Klik op het pictogram van het Onderhoudscentrum en vervolgens op het oplossingsbericht. In dit voorbeeld zou u klikken op Windows Firewall inschakelen (belangrijk).
    Afbeelding : Taakbalkberichten van het Onderhoudscentrum
    Taakbalkberichten van het Onderhoudscentrum
Waarschuwingsniveaus van het Onderhoudscentrum
Het Onderhoudscentrum hanteert twee waarschuwingsniveaus als een probleem wordt gedetecteerd:
  • Oranje - het Onderhoudscentrum heeft een mogelijk probleem op dit gebied gedetecteerd. Het Onderhoudscentrum geeft informatie weer over het mogelijke probleem en de aanbevolen oplossing.
  • Rood - Het Onderhoudscentrum heeft een ernstig probleem op dit gebied gedetecteerd. Het probleem kan gevolgen hebben voor de veiligheid van het systeem. Het Onderhoudscentrum geeft informatie weer over het probleem en de aanbevolen oplossing.
Onderhoudscentrum - Beveiliging
Het Onderhoudscentrum meldt eventueel aangetroffen beveiligingsproblemen automatisch. U kunt de status van alle beveiligingsberichten bekijken door te klikken op de pijl naast Beveiliging.
Afbeelding : Beveiligingswaarschuwing
Beveiligingswaarschuwing
Afbeelding : De pagina Beveiliging in Onderhoudscentrum
Het gedeelte Beveiliging in het Onderhoudscentrum, uitgevouwen
In het Onderhoudscentrum wordt de status weergegeven van alle beveiligingsitems, en aanbevelingen voor het verhelpen van eventueel gedetecteerde problemen.
Onderhoudscentrum - Onderhoud
In het Onderhoudscentrum worden eventueel aangetroffen problemen op het gebied van het onderhoud van de computer automatisch weergegeven. U kunt de status van alle onderhoudsberichten bekijken door te klikken op de pijl naast Onderhoud.
Afbeelding : Onderhoudswaarschuwing
Onderhoudswaarschuwing
Afbeelding : Onderhoudscentrum - Onderhoud
Het gedeelte Onderhoud in het Onderhoudscentrum, uitgevouwen
In het Onderhoudscentrum wordt de status weergegeven van alle onderhoudsitems, en aanbevelingen voor het verhelpen van eventueel gedetecteerde problemen.
Instelling in het Onderhoudscentrum wijzigen en berichten bekijken
Beheer instellingen van het Onderhoudscentrum en bekijk gearchiveerde berichten.