HP LaserJet Enterprise MFP, HP ScanJet Enterprise, HP PageWide Enterprise MFP - Overige opties voor scannen

Overige opties voor scannen
De volgende instellingen zijn beschikbaar in de lijst met Meer opties voor scannen.
  opmerking:
De volgende lijst bevat de hoofdset met beschikbare opties voor HP Enterprise MFP-printers. Sommige opties zijn niet beschikbaar op alle printers.
Opslaan als...
Geef de map en de bestandsnaam voor het gescande bestand op
Instellingen ophalen en opslaan
Quick Set ophalen: Haal de scaninstellingen op uit een opgeslagen Quick Set.
  opmerking:
Gebruik de geïntegreerde webserver van HP om Quick Sets te maken en op te slaan.
Standaarden opslaan: Sla de huidige instellingen op in de lijst Opties als standaardinstellingen voor toekomstige scantaken.
bestandstype document
Sla een gescand document op een van de beschikbare bestandsindelingen.
De volgende standaardbestandstypen zijn beschikbaar:
  • PDF: Dit bestandstype biedt in het algemeen de beste kwaliteit voor afbeeldingen en tekst. Voor het bekijken van PDF-bestanden hebt u Adobe® Acrobat® Reader-software nodig.
  • JPEG: Dit bestandstype is een goede keuze voor de meeste afbeeldingen. Vrijwel alle computers beschikken over een browser waarmee JPEG-bestanden kunnen worden bekeken. Dit bestandstype gebruikt voor elke pagina één bestand.
  • TIFF: Dit is een standaardbestandstype die door veel grafische programma's wordt ondersteund. Dit bestandstype gebruikt voor elke pagina één bestand.
  • MTIFF: MTIFF staat voor multi-page TIFF (TIFF voor meerdere pagina's). Met dit bestandstype worden meerdere gescande pagina's in één bestand opgeslagen.
  • XPS: XPS (XML Paper Specification) maakt een XAML-bestand dat de originele opmaak van het document behoudt en afbeeldingen in kleur en ingesloten lettertypen ondersteunt.
  • PDF/A: PDF/A is een PDF-type dat is bedoeld voor langdurige archivering van elektronische documenten. Alle opmaakgegevens in het document zijn onafhankelijk.
HP Enterprise Flow MFP-printers ondersteunen ook de volgende OCR-bestandstypen:
  • Text (OCR): Met Tekst (OCR) maakt u een tekstbestand via tekstherkenning (optical character recognition) tijdens het scannen van het origineel. Een tekstbestand is te openen in elk tekstverwerkingsprogramma. De opmaak van het origineel wordt bij deze optie niet opgeslagen.
  • Unicode-tekst (OCR): Unicode Text (OCR) is een industriestandaard die wordt gebruikt om tekst consistent weer te geven en te bewerken. Dit bestandstype is handig voor internationalisatie en lokalisatie.
  • RTF (OCR): Met RTF (OCR) maakt u een bestand met de indeling Rich Text Format via tekstherkenning (optical character recognition) tijdens het scannen van het origineel. RTF is een andere tekstindeling die is te openen in de meeste tekstverwerkingsprogramma's. De opmaak van het origineel wordt bij deze optie gedeeltelijk opgeslagen.
  • Doorzoekbare PDF (OCR): Met Doorzoekbare PDF (OCR) maakt u een doorzoekbaar PDF-bestand via tekstherkenning (optical character recognition) tijdens het scannen van het origineel. Als een document op deze wijze wordt gescand, kunt u met de zoekfuncties in Adobe Acrobat® Reader zoeken naar specifieke woorden of zinsdelen in het PDF-bestand.
  • Doorzoekbare PDF/A (OCR): Doorzoekbare PDF/A (OCR) is een PDF/A-bestandstype met informatie over de documentstructuur, zodat de inhoud kan worden doorzocht.
  • HTML (OCR): Met HTML (OCR) maakt u een bestand met de indeling Hypertext Markup Language met daarin de inhoud van het originele document. HTML wordt gebruikt voor de weergave van bestanden op websites.
  • CSV (OCR): CSV (OCR) is een veelvoorkomende tekstbestandsindeling met waarden die door komma's van elkaar zijn gescheiden. Dit bestandstype is te openen in de meeste tekstverwerkings-, spreadsheet- en databaseprogramma's.
Uitvoerkwaliteit
U kunt de uitvoerkwaliteit van gescande afbeeldingen opgeven. Dit beïnvloedt de uiteindelijke bestandsgrootte.
Zijden origineel
Selecteer of het originele document moet worden afgedrukt op één zijde of beide zijden.
Kleur/zwart
Alleen voor kleurenprinters.
Geef op of de gescande afbeelding in kleur, zwart en grijstinten of alleen zwart-wit moet worden uitgevoerd.
Scanmodus
Standaarddocument: Scan een pagina of een stapel pagina's via de documentinvoer of afzonderlijk op de glasplaat.
Boekmodus: Scan een open boek en voer alle pagina's van het boek op afzonderlijke pagina's uit.
Dubbelzijdige id-scan: Scan elke zijde van een identiteitsbewijs op de glasplaat en voer ze op één pagina uit. Na het scannen van de eerste zijde vraagt de printer u om de tweede zijde in de juiste positie op de glasplaat te leggen.
Resolutie
Geef de resolutie van gescande afbeeldingen op. Selecteer een hogere resolutie om de helderheid van de afbeelding te vergroten. Als u de resolutie verhoogt, neemt de bestandsgrootte ook toe.
Formaat origineel
Geef het papierformaat van het originele document op.
Afdrukstand inhoud
Geef aan of het originele document staand of liggend is afgedrukt.
Afbeelding aanpassen
Scherpte: Maak de afbeelding duidelijker of zachter. Als u voor meer scherpte kiest, wordt de tekst bijvoorbeeld duidelijker weergegeven, en als u voor minder scherpte kiest, kunnen foto's vloeiender lijken.
Donkerheid: Vergroot of verklein de hoeveelheid zwart en wit in de kleuren op gescande afbeeldingen.
Contrast: Vergroot of verklein het verschil tussen de lichtste en donkerste kleur op de pagina.
Achtergrond opruimen: Verwijder vage kleuren van de achtergrond van gescande afbeeldingen. Als het originele document bijvoorbeeld is afgedrukt op gekleurd papier, kunt u deze functie gebruiken om de achtergrond lichter te maken zonder de donkerheid van de afbeelding te beïnvloeden.
Automatische tint: Alleen beschikbaar voor Flow-printers. De printer kan bij originele documenten met meer dan 100 tekens aan tekst op pagina detecteren wat de bovenkant van de pagina is en de afbeeldingen in de goede afdrukstand zetten. Als sommige pagina's ondersteboven staan in verhouding tot andere pagina's, zullen in de gemaakte scanafbeelding alle pagina's met de goede kant omhoog staan. Wanneer sommige pagina's een liggende afdrukstand hebben, draait de printer de afbeelding zodat de bovenkant van de pagina aan de bovenkant van de afbeelding staat.
Tekst/afb. optimaliseren
Optimaliseer de taak voor het type afbeelding dat u wilt scannen: tekst, afbeeldingen of foto's.
randen wissen
Verwijder onvolkomenheden, zoals donkere randen of nietgaatjes, door de randen van de gescande afbeelding leeg te maken.
Bijsnijdopties
Bijsnijden naar origineel formaat: Snijdt de afbeelding bij zodat deze overeenkomt met het papierformaat van het originele document.
Bijsnijden naar inhoud: Snijdt de afbeelding zodat deze overeenkomt met de gedetecteerde inhoud in het originele document.
Lege pagina's overslaan
Sluit blanco pagina's in het originele document uit van de gescande afbeelding. Deze functie is handig wanneer u pagina's scant die dubbelzijdig bedrukt zijn; het voorkomt dat het resultaat blanco pagina's bevat.
Multi-invoerdetectie
Schakel multi-invoerdetectie in of uit. Als deze functie is ingeschakeld, wordt gestopt met scannen als de printer vaststelt dat er meer dan één pagina tegelijk wordt ingevoerd in de documentinvoer. Als deze functie is uitgeschakeld, gaat het scannen gewoon door als de invoer van meerdere pagina wordt gedetecteerd. Zo kunnen samengekleefde pagina's, pagina's met zelfklevende notitieblaadjes of dik papier worden gescand.
Melding
Selecteer of u wilt dat er een melding over de status van scantaken wordt verzonden. De printer kan de melding afdrukken of naar uw e-mailadres sturen.
Standaardinstellingen opslaan
Sla de huidige standaardscaninstellingen op als nieuwe standaardinstellingen voor deze scanfunctie.