HP computers - Foutmeldingen en problemen met weinig schijfruimte oplossen (Windows 10, 8)

Dit document is van toepassing op computers en tablets van HP met Windows 10 of Windows 8.
Wanneer er onvoldoende schijfruimte op de vaste schijf van uw computer beschikbaar is, worden Windows-updates mogelijk niet geïnstalleerd, worden apps en bestanden mogelijk niet gedownload, en worden er mogelijk foutmeldingen over onvoldoende schijfruimte weergegeven. Bovendien kunnen de prestaties van de computer of de tablet onbetrouwbaar worden.
opmerking:
Als u een HP notebookcomputer met een harde schijf van 32 GB gebruikt en niet kunt upgraden vanwege onvoldoende schijfruimte, gaat u naar HP notebookcomputers - Opslagruimte vrijmaken op een harde schijf van 32 GB (Windows 10).
opmerking:
Als uw computer Windows 8 heeft en de foutmelding U hebt onvoldoende schijfruimte op RECOVERY (D:) wordt weergegeven, gaat u naar HP pc's - Fout: Weinig schijfruimte. Er is onvoldoende schijfruimte op Recovery (Windows 8) voor meer informatie.

Ruimte vrijmaken op de harde schijf

Maak de Prullenbak leeg, verwijder ongewenste bestanden en programma's en pas de instellingen voor Systeemherstel aan om ruimte vrij te maken op uw harde schijf.

Extra tips voor het vrijmaken van ruimte

De volgende procedures kunnen opslagproblemen helpen voorkomen.