HP LaserJet Pro 200 Color M251nw - Foutbericht 'Papier plaatsen' wordt weergegeven en de printer pakt het papier niet op of voert het niet door

Probleem
Het foutbericht 'Papier plaatsen' wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer en er wordt geen papier opgepakt of doorgevoerd vanuit de invoerlade.
Belangrijk: Voer deze oplossingen in de aangegeven volgorde uit om het probleem op te lossen.
Oplossing één: Een stroomreset uitvoeren
U kunt een probleem met de papierinvoer mogelijk oplossen door de printer te resetten. Volg deze stappen om een stroomreset uit te voeren.
Stap één: De printer resetten
Volg deze stappen om de printer te resetten.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen.
  2. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  3. Haal de stekker uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 30 seconden.
  5. Steek de stekker weer in het stopcontact.
  6. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  7. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen.
Stap twee: Druk een configuratierapport af
Voer de volgende stappen uit om een configuratierapport af te drukken.
  1. Plaats ongebruikt, gewoon wit papier van Letter- of A4-formaat in de invoerlade.
  2. Raak op het bedieningspaneel van de HP printer het pictogram Instellingen () aan.
  3. Raak Rapporten aan en vervolgens Configuratierapport. De HP printer drukt het configuratierapport af.
  • Als het configuratierapport wordt afgedrukt, probeer dan het originele document nogmaals af te drukken. Als het probleem is opgelost, hoeft u niet door te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het configuratierapport niet wordt afgedrukt, gaat u verder met de volgende oplossing.
Oplossing twee: De staat van het papier controleren en het papier opnieuw plaatsen
Papierinvoerproblemen kunnen worden veroorzaakt door stoffig, gescheurd, gekreukt, nat of gevouwen papier in de lade. De kwaliteit van het papier kan dus ook van invloed zijn. Gebruik alleen papier van goede kwaliteit dat voldoet aan de printerspecificaties. Ga als volgt te werk om de staat van het papier te controleren.
Stap één: De staat van het papier controleren
Ga als volgt te werk om de staat van het papier te controleren.
  1. Verwijder de stapel papier uit de papierlade.
  2. Controleer of er een obstructie in de lade zit. Gebruik een zaklamp om het mechanisme binnen in de lade te bekijken en te controleren of er iets is dat het papier belemmerd om door de rollers opgepakt te worden. Zelfs kleine stukjes papier kunnen de oorzaak zijn van problemen met de papierinvoer.
      opmerking:
    Als u obstakels in de papierbaan vindt, ga dan direct naar het gedeelte over het reinigen van de rollers.
  3. Controleer de staat van het papier en verwijder papier met scheuren, stof, krullen, kreukels of vouwen.
  4. Zorg dat het papier in de stapel van hetzelfde formaat en type is. Plaats nooit verschillende typen papier door elkaar in de lade. Het product kan maar een type papier tegelijkertijd verwerken.
  5. Tik met de stapel papier op een vlakke ondergrond om de randen van het papier gelijk te krijgen.
  6. Zorg dat de papierstapel ten minste 10, maar niet meer dan 25 vellen papier bevat.
      opmerking:
    U moet tussen de 10 en 25 vellen papier gebruiken bij deze stappen in de probleemoplossing. Wanneer het probleem is opgelost, kunt u zoveel papier in de papierlade plaatsen als in de specificaties van uw product beschreven staat.
Stap twee: Het papier opnieuw plaatsen
Volg deze stappen om papier opnieuw te plaatsen.
  opmerking:
Het uiterlijk van deze printer kan enigszins verschillen van uw printer, maar de stappen zijn hetzelfde.
  1. Trek de papierinvoerlade naar buiten.
    Afbeelding : Trek de papierinvoerlade naar buiten
    Afbeelding: Trek de papierlade naar buiten
  2. Schuif de papiergeleiders naar de uiterste positie.
    Afbeelding : De papiergeleiders naar buiten schuiven
    Afbeelding: Schuif de papiergeleiders naar buiten.
      opmerking:
    Voor het plaatsen van papier van legal-formaat vergroot u de lade door de verlengtab ingedrukt te houden terwijl u de voorkant van de lade naar buiten trekt.
    Afbeelding : Het verlengstuk eruit trekken voor papier van legal-formaat
    Afbeelding: Het verlengstuk eruit trekken voor papier van legal-formaat.
  3. Plaats de stapel papier met de printzijde omhoog in de lade en zorg dat het papier in alle vier de hoeken plat ligt.
  4. Schuif de papiergeleiders naar binnen zodat ze tegen de stapel papier rusten.
    Afbeelding : Schuif de papiergeleiders naar binnen
    Afbeelding: De papiergeleiders naar binnen schuiven.
  5. Druk de stapel papier omlaag om er zeker van te zijn dat de stapel niet boven de papierlimietlipjes aan de zijkant van de lade uitkomt.
      opmerking:
    De capaciteit van de lade is 150 vellen.
    Afbeelding : Druk op het papier
    Afbeelding: Druk op het papier.
  6. Schuif de papierinvoerlade in de printer.
    Afbeelding : Plaats de papierlade
    Afbeelding: Plaats de papierlade
Stap drie: Druk een configuratierapport af
Voer de volgende stappen uit om een configuratierapport af te drukken vanaf het bedieningspaneel van de printer.
  1. Plaats ongebruikt, gewoon wit papier van Letter- of A4-formaat in de invoerlade.
  2. Raak op het bedieningspaneel van de HP printer het pictogram Instellingen () aan.
  3. Raak Rapporten aan en vervolgens Configuratierapport. De HP printer drukt het configuratierapport af.
  • Als het configuratierapport wordt afgedrukt, probeer dan het originele document nogmaals af te drukken. Als het probleem is opgelost, hoeft u niet door te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het configuratierapport niet wordt afgedrukt, gaat u verder met de volgende oplossing.
Oplossing drie: De instellingen in de printerdriver aanpassen
Mogelijk pakt de printer het papier niet op als het papierformaat en de papiersoort in de invoerlade niet overeenkomen met de instellingen van de printerdriver. Met deze optie van de printer kunt u voorkomen dat er onnodig inkt en papier wordt verspild als niet het juiste papier is geplaatst.
  1. Ga naar het document dat u probeerde af te drukken toen het probleem ontstond.
  2. Klik op Bestand en klik dan op Afdrukken. Het venster Afdrukken wordt geopend.
    Afbeelding : Klik op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken
  3. Klik op de knop waarmee u het dialoogvenster Eigenschappen opent.
  4. Klik op het tabblad Papier/Kwaliteit.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Papierformaten het papierformaat dat overeenkomt met het papier dat in de printer is geplaatst.
    Als u bijvoorbeeld fotopapier van 101,6 x 152,4 mm (4 x 6 inch) in de papierlade hebt geplaatst, dan selecteert u 101,6 x 152,4 mm (4 x 6 inch).
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Papiersoort de papiersoort die overeenkomt met het papier dat in de printer is geplaatst.
      opmerking:
    Wanneer u in de vervolgkeuzelijst het item Meer kiest, wordt er een nieuw venster geopend waarin u specifieke papiergewichten en -soorten kunt selecteren.
    Als het vereiste papierformaat niet wordt vermeld in de vervolgkeuzelijst, volg dan deze stappen om een aangepast papierformaat te maken.
    1. Klik op Aangepast.
    2. Typ een naam voor het nieuwe aangepaste papierformaat in het dialoogvenster Naam.
    3. Typ de afmetingen in de vakken Breedte en Lengte.
    4. Selecteer de maateenheid (Inch of Millimeter) en klik vervolgens op Opslaan.
    5. Klik op OK om het dialoogvenster Aangepast papierformaat te sluiten en klik vervolgens weer op OK om het venster Eigenschappen te sluiten.
        opmerking:
      U moet het dialoogvenster Eigenschappen sluiten om de wijzigingen toe te passen.
    6. Open het dialoogvenster Eigenschappen opnieuw en selecteer het nieuwe aangepaste formaat in het vervolgkeuzemenu Papierformaat.
  7. Klik op OK en klik vervolgens opnieuw op OK om het document af te drukken.
  • Als het document succesvol wordt afgedrukt, dan is het probleem opgelost en hoeft u niet door te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het document op normaal wit papier wordt afgedrukt, maar niet op een speciaal papiertype, dan hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Het probleem heeft vermoedelijk te maken met het papier waarop u hebt geprobeerd af te drukken, of er is een probleem met de verbinding. Zie de paragrafen Oorzaak en Problemen met het oppakken van papier voorkomen in de paragraaf Heeft de printer vaak problemen met het oppakken van papier? aan het begin van dit document.
  • Als het document niet wordt afgedrukt, gaat u dan door met de volgende stap.
Oplossing vier: Laat de printer nakijken
Als de printer een configuratierapport heeft afgedrukt op normaal, wit papier, werkt de printer correct en hoeft u deze niet na te laten kijken. Andere zaken, zoals de verbinding, de instellingen van de printerdriver, speciale papiersoorten, fotopapier dat geplaatst is met de glanzende laag naar boven, of glad of beschadigd papier kunnen het probleem veroorzaken. Zie de paragrafen Oorzaak en Problemen met het oppakken van papier voorkomen in de paragraaf Heeft de printer vaak problemen met het oppakken van papier? aan het begin van dit document.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.