• Informatie
    Welkom Samsung Printer Klanten

Ondersteuning nodig voor uw Samsung printer? HP is er om te helpen! Meer informatie

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP LaserJet Enterprise MFP - De scankwaliteit verbeteren

De glasplaat van de scanner controleren
Na verloop van tijd kan zich vuil ophopen op de glasplaat van de scanner en de witte, plastic achterplaat, wat een negatieve invloed op de prestaties kan hebben. Voer de volgende stappen uit om de scannerglasplaat en de witte plastic achterplaat te reinigen.
  1. Druk op de aan-uitknop om het apparaat uit te schakelen en haal de stekker uit het stopcontact.
    Afbeelding : Op de aan-uitknop drukken
  2. Open het deksel van de scanner. Lijn het papier met kopieerdefecten uit met het scannerglas om de locatie van vuil of veegvlekken te vinden.
    Afbeelding : Scannerklep openen
  3. Maak het hoofdscannerglas, het documenttoevoerglas (de kleine glasstrook aan de linkerkant van de scanner) en het witte schuim van de achtergrond schoon. Geruik een zachte doek of een spons die is bevochtigd met een niet-schurende glasreiniger. Droog de glasplaat en de witte, plastic achterplaat met een zeem of spons om vlekken te voorkomen.
      let op:
    Gebruik geen agressieve middelen, aceton, benzeen, ammonia, ethylalcohol of tetrachloorkoolstof op enig deel van het apparaat omdat deze het apparaat kunnen beschadigen. Plaats geen vloeistof direct op de glasplaat of achterplaat. Ze kunnen in het apparaat lekken en dit beschadigen.
      opmerking:
    Als u problemen hebt met stroken op kopieën wanneer u de documenttoevoer gebruikt, maak dan de kleine glasstrook aan de linkerkant van de scanner schoon.
      opmerking:
    Zie deze Engelstalige video voor aanwijzingen voor het vinden en verwijderen van vuil dat strepen op kopieën veroorzaakt: www.youtube.com/watch?v=CGn7FJvH8sE.
    Afbeelding : Reinig de scanner
  4. Sluit het netsnoer aan op een stopcontact en druk op de aan-uitknop om het apparaat in te schakelen.
    Afbeelding : Op de aan-uitknop drukken
Resolutie-instellingen controleren
  opmerking:
Als u de resolutie verhoogt, wordt het bestand groter en duurt het scannen langer.
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Beheer aan.
  2. Open het menu Instellingen voor scannen/digitaal verzenden.
  3. Selecteer de categorie instellingen voor scannen en verzenden die u wilt configureren.
  4. Open het menu Standaard taakopties.
  5. Raak de knop Resolutie aan.
  6. Selecteer een van de gedefinieerde opties. Raak de knop Opslaan aan.
  7. Raak de knop Start aan.
Kleurinstellingen controleren
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Beheer aan.
  2. Open het menu Instellingen voor scannen/digitaal verzenden.
  3. Selecteer de categorie instellingen voor scannen en verzenden die u wilt configureren.
  4. Open het menu Standaard taakopties.
  5. Raak de knop Kleur/zwart aan.
  6. Selecteer een van de gedefinieerde opties. Raak de knop Opslaan aan.
  7. Raak de knop Start aan.
De instellingen voor beeldaanpassing controleren
Pas deze aanvullende instellingen aan om de scankwaliteit te verbeteren.
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Beheer aan.
  2. Open het menu Instellingen voor scannen/digitaal verzenden.
  3. Selecteer de categorie instellingen voor scannen en verzenden die u wilt configureren.
  4. Open het menu Standaard taakopties.
  5. Raak de knop Afbeelding aanpassen aan.
  6. Verplaats de schuifknoppen om de niveaus voor Donkerheid, Contrast, Scherpte en Achtergrond opruimen aan te passen. Raak de knop Opslaan aan.
  7. Raak de knop Start aan.
Scankwaliteit optimaliseren voor tekst of afbeeldingen
Optimaliseer de scantaak voor het type afbeelding dat u wilt scannen: tekst, afbeeldingen of foto's.
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel van het apparaat een van de knoppen voor de functies voor scannen/verzenden aan:
    • Opslaan naar netwerkmap
    • Opslaan in app.geheugen
    • Opslaan op USB
  2. Raak de knop Meer opties en vervolgens de knop Tekst/afbeelding optimaliseren aan.
  3. Selecteer een van de vooraf gedefinieerde opties of raak de knop Handmatig aanpassen aan en verplaats de schuifknop in het gedeelte Optimaliseren voor. Raak de knop OK aan.
  4. Raak de knop Start aan.
  opmerking:
Deze instellingen zijn tijdelijk. Nadat u de opdracht hebt voltooid, keert het apparaat terug naar de standaardinstellingen.
De instellingen voor de uitvoerkwaliteit controleren
Met deze instelling past u het compressieniveau van opgeslagen bestanden aan. Selecteer de hoogste instelling voor de hoogste kwaliteit.
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Beheer aan.
  2. Open het menu Instellingen voor scannen/digitaal verzenden.
  3. Selecteer de categorie instellingen voor scannen en verzenden die u wilt configureren.
  4. Open het menu Standaard taakopties.
  5. Raak de knop Uitvoerkwaliteit aan.
  6. Selecteer een van de gedefinieerde opties. Raak de knop Opslaan aan.
  7. Raak de knop Start aan.
De oppakrollen van de documentinvoer en het scheidingskussen reinigen
  1. De vergrendeling van de documentinvoer omhoogtrekken
    Afbeelding : Tli de vergrendeling omhoog
  2. Open de klep van de documentinvoer.
    Afbeelding : Open de klep van de documentinvoer
  3. Verwijder zichtbare pluizen of stof van de doorvoerrollen en het scheidingskussen met behulp van perslucht of een een schone, pluisvrije doek die is bevochtigd met warm water..
      opmerking:
    Til de rollerconstructie op zodat u de tweede roller kunt schoonmaken.
    Afbeelding : De documentinvoer reinigen
  4. Sluit de klep van documentinvoer.
    Afbeelding : Sluit de klep van documentinvoer