HP LaserJet Enterprise MFP - De kopieerkwaliteit verbeteren

De glasplaat van de scanner controleren
Na verloop van tijd kan zich vuil ophopen op de glasplaat van de scanner en de witte, plastic achterplaat, wat een negatieve invloed op de prestaties kan hebben. Voer de volgende stappen uit om de scannerglasplaat en de witte plastic achterplaat te reinigen.
  1. Druk op de aan-uitknop om het apparaat uit te schakelen en haal de stekker uit het stopcontact.
    Afbeelding : Op de aan-uitknop drukken
  2. Open het deksel van de scanner. Lijn het papier met kopieerdefecten uit met het scannerglas om de locatie van vuil of veegvlekken te vinden.
    Afbeelding : Scannerklep openen
  3. Maak het hoofdscannerglas, het documenttoevoerglas (de kleine glasstrook aan de linkerkant van de scanner) en het witte schuim van de achtergrond schoon. Geruik een zachte doek of een spons die is bevochtigd met een niet-schurende glasreiniger. Droog de glasplaat en de witte, plastic achterplaat met een zeem of spons om vlekken te voorkomen.
      let op:
    Gebruik geen agressieve middelen, aceton, benzeen, ammonia, ethylalcohol of tetrachloorkoolstof op enig deel van het apparaat omdat deze het apparaat kunnen beschadigen. Plaats geen vloeistof direct op de glasplaat of achterplaat. Ze kunnen in het apparaat lekken en dit beschadigen.
      opmerking:
    Als u problemen hebt met stroken op kopieën wanneer u de documenttoevoer gebruikt, maak dan de kleine glasstrook aan de linkerkant van de scanner schoon.
      opmerking:
    Zie deze Engelstalige video voor aanwijzingen voor het vinden en verwijderen van vuil dat strepen op kopieën veroorzaakt: www.youtube.com/watch?v=CGn7FJvH8sE.
    Afbeelding : Reinig de scanner
  4. Sluit het netsnoer aan op een stopcontact en druk op de aan-uitknop om het apparaat in te schakelen.
    Afbeelding : Op de aan-uitknop drukken
De scanner kalibreren
Als de gekopieerde afbeelding niet correct op de pagina is gepositioneerd, moet u de scanner kalibreren.
  opmerking:
Als u de documentinvoer gebruikt, zorgt u ervoor dat de papiergeleiders in de invoerlade tegen het originele document zijn geplaatst.
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Apparaatonderhoud aan.
  2. Open de volgende menu's:
    • Kalibratie/reiniging
    • Kalibratie scanner
  3. Raak de knop Volgende aan om het kalibratieproces te starten. Volg de instructies op het scherm op.
  4. Wacht tot het apparaat is gekalibreerd en probeer vervolgens opnieuw te kopiëren.
Papierinstellingen controleren
Controleer de papierinstellingen als gekopieerde pagina's vlekken bevatten of onscherp of donker zijn afgedrukt, als het papier is gekruld, als het papier tonerstippen vertoont of als de toner helemaal is weggevallen.
De papiersoort en het configuratietype controleren
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Laden aan.
  2. Raak de regel aan voor de lade die u wilt configureren, en raak vervolgens de knop Wijzigen aan.
  3. Selecteer het papierformaat en de papiersoort in de lijst met opties.
  4. Raak de knop OK aan om uw selectie op te slaan.
De lade selecteren voor het maken van kopieën
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Kopie aan.
  2. Raak de knop Papierselectie aan.
  3. Selecteer de lade met het papier dat u wilt gebruiken en raak vervolgens de knop OK aan.
De instellingen voor beeldaanpassing controleren
Pas deze aanvullende instellingen aan om de kopieerkwaliteit te verbeteren.
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Kopie aan.
  2. Raak de knop Afbeelding aanpassen aan.
  3. Verplaats de schuifknoppen om de niveaus voor Donkerheid, Contrast, Scherpte en Achtergrond opruimen aan te passen. Raak de knop OK aan.
  4. Raak de knop Start aan.
Kopieerkwaliteit optimaliseren voor tekst of afbeeldingen
Optimaliseer de kopieertaak voor het type afbeelding dat u wilt scannen: tekst, afbeeldingen of foto's.
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Kopie aan.
  2. Raak de knop Meer opties en vervolgens de knop Tekst/afbeelding optimaliseren aan.
  3. Selecteer een van de vooraf gedefinieerde opties of raak de knop Handmatig aanpassen aan en verplaats de schuifknop in het gedeelte Optimaliseren voor. Raak de knop OK aan.
  4. Raak de knop Start aan.
  opmerking:
Deze instellingen zijn tijdelijk. Nadat u de opdracht hebt voltooid, keert het apparaat terug naar de standaardinstellingen.
Rand-tot-rand kopiëren
Met deze functie kunt u schaduwen langs de randen van kopieën voorkomen wanneer het originele document te dicht langs de randen wordt afgedrukt.
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Beheer aan.
  2. Open de volgende menu's:
    • Kopieerinstellingen
    • Rand-tot-rand
  3. Selecteer de optie Uitvoer rand-tot-rand als het originele document tot op de rand van het papier is bedrukt.
  4. Raak de knop OK aan.
De oppakrollen van de documentinvoer en het scheidingskussen reinigen
  1. De vergrendeling van de documentinvoer omhoogtrekken
    Afbeelding : Tli de vergrendeling omhoog
  2. Open de klep van de documentinvoer.
    Afbeelding : Open de klep van de documentinvoer
  3. Verwijder zichtbare pluizen of stof van de doorvoerrollen en het scheidingskussen met behulp van perslucht of een een schone, pluisvrije doek die is bevochtigd met warm water..
      opmerking:
    Til de rollerconstructie op zodat u de tweede roller kunt schoonmaken.
    Afbeelding : De documentinvoer reinigen
  4. Sluit de klep van documentinvoer.
    Afbeelding : Sluit de klep van documentinvoer