HP en Compaq desktop-pc's - Fout 633: De modem (of een ander verbindingstoestel) is al in gebruik of is niet goed geconfigureerd.

Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktop-pc's met Windows XP (Home, Professional, Media Center) die zijn uitgerust met het door de fabriek geïnstalleerde inbelmodem.
De volgende fout kan optreden wanneer u probeert een internetverbinding tot stand te brengen via een inbelmodem:
Fout 633: De modem (of een ander verbindingstoestel) is al in gebruik of is niet goed geconfigureerd.
Deze fout kan optreden als de COM-poort (communicatie) die wordt gebruikt door de modem is gereserveerd door een ander softwareprogramma of als er meerdere internetverbindingen zijn ingesteld. Gebruik de instructies in de volgende oplossingen om de fout op te lossen.
Procedure 1: De modemdrivers verwijderen en opnieuw installeren
Ga als volgt te werk om de modemdrivers te verwijderen en opnieuw te installeren:
  1. Start de computer op in de Veilige modus:
    1. Zet de computer aan en druk herhaaldelijk op de toets F8 wanneer het blauwe HP scherm verschijnt. Het Windows-menu Geavanceerde opties wordt weergegeven.
    2. Selecteer Veilige modus en druk op Enter.
    3. Het scherm Besturingssysteem selecteren wordt weergegeven. Druk op Enter.
    4. Meld u aan als Beheerder wanneer het Windows-aanmeldscherm wordt weergegeven. Selecteer Ja wanneer u daarom wordt gevraagd om door te gaan in de Veilige modus.
        opmerking:
      Het Windows-bureaublad wordt weergegeven in een lagere resolutie en met minder kleuren. Dit is normaal.
  2. Open Apparaatbeheer:
    1. Klik op Start, klik met de rechtermuisknop op Deze computer en selecteer Beheren.
      Het venster Computerbeheer wordt geopend.
    2. Klik op Apparaatbeheer. De lijst met apparaten wordt in het rechtervenster weergegeven.
      Afbeelding : Computerbeheer
      Afbeelding van het venster Computerbeheer.
  3. Klik op het plusteken (+) naast Modem. Klik met de rechtermuisknop op de modemnaam en selecteer Verwijderen. Klik op OK om het verwijderen te bevestigen.
  4. Start de computer opnieuw op. Windows detecteert de modem en installeert de modemdrivers opnieuw nadat de computer opnieuw is opgestart.
  5. Nadat de computer opnieuw is opgestart, worden berichten Nieuwe hardware gevonden rechtsonder op het bureaublad weergegeven.
    Afbeelding : Nieuwe hardware gevonden
    Wacht tot alle berichten Nieuwe hardware gevonden zijn gesloten. Open Apparaatbeheer.
  6. Open de lijst met modems en controleer of de modem opnieuw is geïnstalleerd.
  7. Controleer of de fout nu is opgelost. Breng een inbelverbinding met internet tot stand.
    Ga door naar Procedure 2 als het probleem niet is opgelost.
Procedure 2: De COM-poort vrijgeven
Gebruik deze oplossing als Procedure 1: De modemdrivers verwijderen en opnieuw installeren het probleem niet heeft opgelost.
  1. Verwijder alle inbelnetwerkverbindingen.
    Klik op Start, Configuratiescherm, Netwerk- en Internet-verbindingen en Netwerkverbindingen. Het dialoogvenster Netwerkverbindingen wordt weergegeven. Selecteer elke inbelverbinding en verwijder deze. Sluit het venster Netwerkverbindingen.
  2. Open Apparaatbeheer en vouw de lijst met modems uit. Dubbelklik op de naam van de modem.
    Het venster met modemeigenschappen wordt weergegeven.
    Afbeelding : Modemeigenschappen Tabblad Geavanceerd
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Geavanceerde poortinstellingen. Het venster Geavanceerde instellingen wordt weergegeven.
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst COM-poortnummer: . Selecteer een andere poort en klik op OK.
      opmerking:
    COM1 en COM3 zijn onderling uitwisselbaar. COM2 en COM4 zijn onderling uitwisselbaar. Verwissel even poortnummers niet met oneven poortnummers (verwissel COM-poort 1 en 3 niet met COM-poort 2 en 4).
    Afbeelding : Geavanceerde COM-poortinstellingen
  5. Start de computer opnieuw op.
  6. Open Apparaatbeheer, open het venster met modemeigenschappen en klik op het tabblad Diagnostiek.
  7. Klik op Instellingen opvragen.
    Er wordt een venster geopend. De communicatie kan enkele seconden in beslag nemen.
    Afbeelding : Communicatie met modem
  8. Het venster met modemeigenschappen wordt weergegeven en het venster Opdracht | Reactie wordt ingevuld. Klik op OK om het venster te sluiten.
    Afbeelding : Opdracht | Reactie
  9. Controleer of de fout nu is opgelost. Maak een nieuwe inbelverbinding met de gegevens die u van uw internetprovider hebt ontvangen.
  10. Maak verbinding met internet.