• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP-printers - Foutmelding 'Papier komt niet overeen' (Windows)

Dit document is van toepassing op alle HP-printers en -computers met Windows.
Bij het afdrukken op enveloppen of andere papierformaten wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven op het bedieningspaneel van de printer of op de computer.
Papier komt niet overeen of Onjuist papierformaat
Deze fout wordt weergegeven om te voorkomen dat inkt wordt verspild als de papierinstellingen in het printerstuurprogramma komen niet overeenkomen met het papier in de printer.

Video-overzicht

Stap 1: De instelling van het papierformaat aanpassen

Controleer de instelling voor het papierformaat om ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met het papier waarop u wilt afdrukken.
opmerking:
Sommige printers hebben een optie om de fout te negeren en door te gaan met afdrukken. Als u ervoor kiest om de fout te negeren, zijn de marges op uw afdruk mogelijk niet proportioneel met de randen van het papier.
  1. Klik in het programma waarmee u wilt afdrukken op Bestand en Afdrukken.
  2. Controleer of de printer voorkomt in de vervolgkeuzelijst Naam of Printers en klik vervolgens op Eigenschappen, Eigenschappen van printer of Voorkeuren.
  3. Klik op het tabblad Papier/Kwaliteit.
  4. Klik indien nodig op Geavanceerd en vervolgens op Papierformaat.
    Het juiste papierformaat selecteren
  5. Selecteer het papierformaat dat overeenkomt met het type papier in de printerlade en klik op OK. Als er geen overeenkomende papierformaten zijn, selecteer dan het formaat in de lijst dat het papierformaat in de lade het meest benadert.
  6. Klik op OK en probeer af te drukken.
    opmerking:
    Als u enveloppen afdrukt, moet u behalve de afdrukinstellingen van het stuurprogramma mogelijk ook de e-mailinstellingen wijzigen van het programma van waaruit u afdrukt. Voor informatie over het wijzigen van envelopinstellingen in Microsoft Word raadpleegt u Envelopinstellingen aanpassen in Microsoft Word? in de sectie Veelgestelde vragen van dit document.
Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2: De instelling van de papierbron controleren

Haal het papier uit de invoerladen en plaats het terug. Controleer vervolgens de instelling voor de papierbron.
  1. Verwijder al het papier uit de invoerladen van de printer.
  2. Plaats het papier opnieuw en stel de papierbreedtegeleiders zo in dat ze de rand van de papierstapel net raken.
  3. Klik in het programma waarmee u wilt afdrukken op Bestand en Afdrukken.
  4. Controleer of de printer voorkomt in de vervolgkeuzelijst Naam of Printers en klik vervolgens op Eigenschappen, Eigenschappen van printer of Voorkeuren.
  5. Klik op het tabblad Papier/kwaliteit en vervolgens op Papierbron om de juiste lade te selecteren.
  6. Klik op OK en probeer af te drukken.
Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3: De printer resetten

Reset de printer om eventuele hardwareproblemen of foutstatussen opnieuw in te stellen.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal het netsnoer uit het wandstopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het wandcontact.
    opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
  9. Ga pas verder wanneer de printer inactief is en geen geluid meer maakt.

Veelgestelde vragen

Raadpleeg deze veelgestelde vragen voor meer informatie over de fout Papier komt niet overeen.