HP Printers - Enveloppen afdrukken (Windows)

Dit document is van toepassing op HP printers die zijn verbonden met Windows-computers.
Druk een naam en adres af op een envelop met behulp van apps voor tekstverwerking of vooraf geformatteerde sjablonen.

Video-overzicht

Deze video toont hoe u met behulp van een HP printer en een Windows-computer afdrukt op enveloppen.

Stap 1: De enveloppen in de invoerlade plaatsen

Hoe u enveloppen plaatst is afhankelijk van de plaats van de invoerlade op de printer en welk type printer u hebt.
  let op:
Druk geen enveloppen af met sluiters, vensters, glanzende oppervlakken of gecoate voeringen om storingen of schade aan de printer te voorkomen. Als u afdrukt met een LaserJet, gebruik dan geen enveloppen met zelfklevend plakmiddel of andere synthetische materialen die gevoelig zijn voor warmte.
  • Inkjetprinters met lade aan de achterzijde: Voorkant van de envelop naar boven gericht en de flap naar links gericht
  • Inkjetprinters met een lade aan de voorzijde: Voorkant van de envelop naar beneden gericht en de flap naar links gericht
  • LaserJet printers met een lade aan de voorzijde: Voorkant van de envelop naar boven gericht en de flap naar links gericht
Zodra de enveloppen zijn geplaatst schuift u de papierbreedtegeleiders naar binnen totdat ze tegen de randen van de envelop rusten.
Enveloppen in de invoerlade aan de achterzijde plaatsen
Enveloppen in de invoerlade aan de voorzijde plaatsen
Enveloppen in de invoerlade aan de achterzijde plaatsen
Enveloppen in de invoerlade aan de voorzijde plaatsen

Stap 2: De envelop bedrukken

Deel een WordPad document in om enveloppen af te drukken. WordPad is vooraf geïnstalleerd in Windows.
opmerking:
Als Microsoft Word op uw computer is geïnstalleerd, raadpleegt u de Veelgestelde vragen in dit document voor stappen voor het afdrukken van enveloppen met sjablonen of functies voor Mailings.
  1. Zoek in Windows naar wordpad en selecteer vervolgens WordPad in de resultaten.
  2. Klik op het menupictogram en klik op Pagina instellen.
  3. Selecteer in het venster Pagina instellen het soort envelop in het menu Formaat, selecteer de afdrukstand Liggend en klik op OK.
    Afbeelding : Selecties voor soort envelop en afdrukstand in het venster Pagina instellen
    Selecties voor soort envelop en afdrukstand in het venster Pagina instellen
  4. Typ het adres en gebruik de hulpprogramma's voor formatteren op het tabblad Home om de tekst uit te lijnen en te centreren.
  5. Klik op het menupictogram, beweeg de muisaanwijzer over Afdrukken en klik op Afdrukvoorbeeld om te controleren of het adres correct gecentreerd en geformatteerd is. Maak aanvullende wijzigingen om de tekst uit te lijnen, indien nodig.
  6. Klik op Afdrukken.

Veelgestelde vragen

Lees de volgende onderwerpen voor meer informatie over het afdrukken van enveloppen met andere apps en hulpprogramma's.