• Informatie

HP LaserJet Pro 400 M401 - Problemen met draadloze netwerken oplossen

opmerking:
Dit gedeelte is alleen van toepassing op het model HP LaserJet Pro 400 M401dw Printer.

Controlelijst draadloze verbinding

• Zorg dat de netwerkkabel niet is aangesloten.
  • Controleer of het apparaat en de draadloze router zijn ingeschakeld en van stroom worden voorzien. Controleer ook of de draadloze zender van het apparaat is ingeschakeld.
  • Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) juist is. Druk de configuratiepagina af om de naam van het draadloze netwerk (SSID) te bepalen. Voer de draadloze installatie opnieuw uit als u niet zeker weet of de naam van het draadloze netwerk (SSID) juist is.
  • Bij beveiligde netwerken controleert u of de beveiligingsinformatie juist is. Voer de draadloze installatie opnieuw uit als de beveiligingsinformatie niet juist is.
  • Probeer toegang te krijgen tot andere computers op het draadloos netwerk als het draadloos netwerk niet goed functioneert. Probeer verbinding te maken met internet via een draadloze verbinding als het netwerk toegang heeft tot internet.
  • De coderingsmethode (AES of TKIP) voor het apparaat is hetzelfde als die voor het draadloze toegangspunt (op netwerken met WPA-beveiliging).
  • Controleer of het apparaat zich binnen het bereik van het draadloze netwerk bevindt. Bij de meeste netwerken dient het apparaat zich binnen 30 m van het draadloze toegangspunt (draadloze router) te bevinden.
  • Zorg dat het draadloze signaal niet wordt geblokkeerd door obstakels. Verwijder grote metalen objecten tussen het toegangspunt en het apparaat. Controleer of er geen pilaren, muren of draagbalken van metaal of beton tussen het apparaat en het draadloos toegangspunt staan.
  • Zorg dat het apparaat niet in de buurt staat van elektronische apparaten die het draadloze signaal kunnen storen. Apparaten die het draadloos signaal kunnen storen, zijn onder andere motoren, draadloze telefoons, beveiligingscamera's, andere draadloze netwerken en bepaalde Bluetooth-apparaten.
  • Controleer of de printerdriver op de computer is geïnstalleerd.
  • Controleer of u de juiste printerpoort hebt geselecteerd.
  • Controleer of de computer en het apparaat op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangesloten.
  • Controleer voor Mac OS X of de draadloze router ondersteuning biedt voor Bonjour.

Er kan niet worden afgedrukt met het apparaat na het voltooien van de draadloze configuratie

1. Zorg dat het apparaat is ingeschakeld en gereed is.
  2. Schakel firewalls van derden uit op uw computer.
  3. Controleer of het draadloos netwerk goed werkt.
  4. Controleer of de computer goed functioneert. Start indien nodig de computer opnieuw op.
  5. Probeer het product handmatig te configureren via het bedieningspaneel.

Er kan niet worden afgedrukt met het apparaat en op de computer is een firewall van derden geïnstalleerd

1. Werk de firewall bij met de meest recente update van de fabrikant.
  2. Als de firewall tijdens het installeren van het apparaat of tijdens het afdrukken om uw toestemming vraagt, dient u deze te geven voor het uitvoeren van de programma's.
  3. Schakel de firewall tijdelijk uit en installeer het draadloos apparaat vervolgens op de computer. Schakel de firewall in wanneer de installatie is voltooid.

De draadloze verbinding functioneert niet meer nadat de draadloze router of het apparaat is verplaatst

1. Controleer of de router of het apparaat is verbonden met hetzelfde netwerk waarmee uw computer is verbonden.
  2. Druk een configuratiepagina af.
  3. Vergelijk de naam van het draadloze netwerk (SSID) op de configuratiepagina met de SSID in de printerconfiguratie op uw computer.
  4. Als de nummers niet hetzelfde zijn, zijn de apparaten niet aangesloten op hetzelfde netwerk. Configureer de draadloze instellingen voor het apparaat opnieuw.

Er kunnen geen computers meer worden aangesloten op het draadloos apparaat

1. Controleer of de andere computers zich binnen het draadloos bereik bevinden en dat er geen obstakels zijn die het signaal blokkeren. Voor de meeste netwerken ligt het draadloos bereik op maximaal 30 m van het draadloos toegangspunt.
  2. Zorg dat het apparaat is ingeschakeld en gereed is.
  3. Schakel firewalls van derden uit op uw computer.
  4. Controleer of het draadloos netwerk goed werkt.
  5. Controleer of de computer goed functioneert. Start indien nodig de computer opnieuw op.

De verbinding van het draadloos apparaat wordt verbroken wanneer er verbinding wordt gemaakt met een virtueel privénetwerk.

• U kunt niet gelijktijdig met een virtueel privénetwerk en andere netwerken verbonden zijn.

Het netwerk wordt niet weergegeven in de lijst met draadloze netwerken

• Controleer of de draadloze router is ingeschakeld en de stroomtoevoer functioneert.
  • Het netwerk is mogelijk verborgen. U kunt echter gewoon verbinding maken met een verborgen netwerk.

Het draadloos netwerk functioneert niet

1. Zorg dat de netwerkkabel niet is aangesloten.
  2. Om te controleren of de verbinding met het netwerk is verbroken, dient u andere apparaten op het netwerk aan te sluiten.
  3. Test de netwerkcommunicatie door een ping-opdracht uit te voeren op het netwerk.
    1. Open een opdrachtregel op uw computer. In Windows: klik op Start, klik op Uitvoeren en typ vervolgens cmd.
    2. Typ ping, gevolgd door het IP-adres van de router.
      In Mac: open het netwerkhulpprogramma en typ het IP-adres in het juiste veld in het paneel Ping.
    3. Het netwerk functioneert als er op het scherm retourtijden worden weergegeven.
  4. Controleer of de router of het apparaat is verbonden met hetzelfde netwerk waarmee de computer is verbonden.
    1. Druk een configuratiepagina af.
    2. Vergelijk de naam van het draadloze netwerk (SSID) op het configuratierapport met de SSID in de printerconfiguratie op de computer.
    3. Als de nummers niet hetzelfde zijn, zijn de apparaten niet aangesloten op hetzelfde netwerk. Configureer de draadloze instellingen voor het apparaat opnieuw.

Diagnose van draadloos netwerk uitvoeren

Vanaf het bedieningspaneel van het apparaat kunt u een diagnose uitvoeren die u informatie geeft over de instellingen van het draadloze netwerk.
  1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Instellingen aan.
  2. Open de volgende menu's
    • Systeeminstellingen
    • Zelfdiagnose
  3. Raak de knop Netwerktest uitvoeren aan om de test te starten. Het apparaat drukt een testpagina af met de resultaten van de diagnose.

Storing op een draadloos netwerk verminderen

Met de volgende tips kunt u storing op een draadloos netwerk verminderen:
  • Houd de draadloze apparaten uit de buurt van grote metalen voorwerpen zoals dossierkasten en andere elektromagnetische apparaten zoals magnetrons en draadloze telefoons. Deze voorwerpen kunnen radiosignalen verstoren.
  • Houd de draadloze apparaten uit de buurt van grote stenen gebouwen en andere soorten gebouwen. Deze objecten kunnen radiogolven absorberen en de signaalsterkte verlagen.
  • Plaats de draadloze router op een centrale locatie in het zicht van de draadloze apparaten op het netwerk.