HP LaserJet Pro Color M351 and M451 - Het apparaat op een draadloos netwerk aansluiten in Windows (alleen draadloze modellen)

Voordat u de apparaatsoftware installeert, controleert u of het apparaat niet via een netwerkkabel met het netwerk is verbonden.
Als uw draadloze router Wi-Fi Protected Setup (WPS) niet ondersteunt, vraagt u uw systeembeheerder om de netwerkinstellingen voor uw draadloze router of voert u de volgende taken uit:
  • Achterhaal de naam van het draadloze netwerk of de SSID (service set identifier).
  • Bepaal het beveiligingswachtwoord of de coderingssleutel voor het draadloze netwerk.

Het apparaat aansluiten op een draadloos netwerk met WPS

Als uw router ondersteuning biedt voor Wi-Fi Protected Setup (WPS) is dit de eenvoudigste manier om het apparaat met een draadloos netwerk te verbinden.
  1. Druk op de knop WPS op uw draadloze router.
  2. Houd de knop Draadloos op het bedieningspaneel van het apparaat gedurende twee seconden ingedrukt. Laat de knop los wanneer het lampje voor de draadloze functie begint te knipperen.
  3. Wacht zo'n twee minuten tot het apparaat verbinding heeft gemaakt met de draadloze router.
opmerking:
Als deze methode niet werkt, probeert u verbinding met het draadloze netwerk te maken via de methode met een USB-kabel.

Het apparaat met WPS met een draadloos netwerk verbinden via de menu's van het bedieningspaneel

1. Druk op de knop Draadloos aan de voorkant van het apparaat. Kijk op het scherm van het bedieningspaneel om te zien of het item Menu Draadloos is geopend. Voer de volgende stappen uit als het item niet is geopend:
    1. Druk op het bedieningspaneel op de knop OK om de menu's te openen.
    2. Open de volgende menu's:
      • Netwerkinstellingen
      • Menu Draadloos
  2. Selecteer het item WPS-instellingen.
  3. Voerde installatie op een van de volgende manieren uit:
    • Druktoets: Selecteer de optie Druktoets en volg de instructies op het bedieningspaneel. Het tot stand brengen van de draadloze verbinding kan enige tijd duren.
    • PIN: Selecteer de optie PIN. Het apparaat genereert een unieke pincode die u dient in te voeren in het instellingenscherm van de draadloze router. Het tot stand brengen van de draadloze verbinding kan enige tijd duren.
opmerking:
Als deze methode niet werkt, probeert u verbinding met het draadloze netwerk te maken via de methode met een USB-kabel.

Het apparaat met een USB-kabel aansluiten op een draadloos netwerk

Als uw draadloze router WiFi-Protected Setup (WPS) niet ondersteunt, kunt u deze methode gebruiken om het apparaat te verbinden met een draadloos netwerk. Het instellen van een draadloze verbinding is eenvoudiger wanneer u een USB-kabel gebruikt om de instellingen over te brengen. Als de installatie is voltooid, kunt u de USB-kabel loskoppelen en de draadloze verbinding gebruiken.
  1. Plaats de software-cd in de cd-lade van de computer.
  2. Volg de instructies op het scherm op. Selecteer de optie Verbinding maken via een draadloos netwerk wanneer u hierom wordt gevraagd. Sluit de USB-kabel aan op het apparaat wanneer u hierom wordt gevraagd.
      let op:
    Sluit de USB-kabel pas aan als u hierom wordt gevraagd.
  3. Als de installatie is voltooid, drukt u een configuratiepagina af om te controleren of het apparaat een SSID-naam heeft.
  4. Als de installatie is voltooid, kunt u de USB-kabel loskoppelen.

De software voor een draadloos apparaat installeren dat momenteel op het netwerk is aangesloten

Als het apparaat al een IP-adres op een draadloos netwerk heeft en u apparaatsoftware wilt installeren op een computer, dient u de volgende stappen uit te voeren.
  1. Druk vanaf het bedieningspaneel een configuratiepagina af om het IP-adres van het apparaat te verkrijgen.
  2. Installeer de software vanaf de cd.
  3. Volg de instructies op het scherm op.
  4. Selecteer wanneer u daarom wordt gevraagd de optie Verbinding maken via een draadloos netwerk en klik vervolgens op de knop Volgende.
  5. Selecteer in de lijst met beschikbare printers de printer met het juiste IP-adres.