hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...

Welkom bij HP Klantondersteuning

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...
 • Informatie
  Informatie aangaande recente kwetsbaarheden

   

  HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

   

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Color LaserJet M351/M451 MFP Series Product - De printcartridges controleren

U dient de printcartridges te controleren en indien nodig te vervangen wanneer zich een van de volgende problemen voordoet:
 • De afdruk is te licht of op sommige plekken vervaagd.
 • Kleine delen van de pagina zijn niet afgedrukt.
 • De afgedrukte pagina's hebben strepen of banen.
  opmerking:
Als de afdrukkwaliteit op Concept is ingesteld, kan de afdruk erg licht zijn.
Wanneer u hebt vastgesteld dat een printcartridge vervangen moet worden, druk dan de statuspagina van de benodigdheden af om het onderdeelnummer voor de bijbehorende originele printcartridge van HP te achterhalen.
Soort printcartridge
Procedure voor het oplossen van het probleem
Nagevulde of gereviseerde printcartridge
Het gebruik van benodigdheden die niet door HP zijn vervaardigd, nieuw of gereviseerd, wordt niet aanbevolen door Hewlett-Packard Company. Aangezien dit geen apparaten van HP zijn, heeft het bedrijf geen invloed op het ontwerp en de kwaliteit. Als u een opnieuw gevulde of herstelde cartridge gebruikt en niet tevreden bent met de afdrukkwaliteit, vervang de cartridge dan door een HP-cartridge.
Originele printcartridge van HP
 1. Op de pagina Status benodigdheden van het bedieningspaneel van het apparaat wordt het bericht weergegeven dat een onderdeel zeer laag is wanneer het einde van de levensduur van de cartridge is bereikt. Vervang de printcartridge wanneer de afdrukkwaliteit niet meer acceptabel is.
 2. Druk via het menu Rapporten op het bedieningspaneel een afdrukkwaliteitspagina af. Wanneer de pagina strepen of vlekken in één kleur heeft, is de bijbehorende kleurencartridge mogelijk defect. Raadpleeg de instructies in dit document voor uitleg over de pagina. Vervang indien nodig de printcartridge.
 3. Kijk of de printcartridge beschadigd is. Zie de onderstaande instructies. Vervang indien nodig de printcartridge.
 4. Druk een reinigingspagina af als de afgedrukte pagina vlekken heeft met steeds dezelfde tussenruimte. Als het probleem hiermee nog niet is opgelost, gebruikt u de instructies voor herhaalde fouten in dit document om de oorzaak van het probleem vast te stellen.
De statuspagina voor benodigdheden afdrukken
Op de pagina Status benodigdheden wordt de resterende levensduur van de printcartridges weergegeven. Hier vindt u ook het serienummer voor de juiste originele printcartridge van HP voor uw apparaat, zodat u een nieuwe printcartridge kunt bestellen, evenals andere handige informatie.
 1. Druk op het bedieningspaneel op de knop OK om de menu's te openen.
 2. Open de volgende menu's:
  • Rapporten
  • Status benodigdheden
De afdrukkwaliteitspagina interpreteren
 1. Open het menu Rapporten op het bedieningspaneel.
 2. Selecteer het item Kwaliteitspagina afdr. om dit af te drukken.
Deze pagina bevat vijf gekleurde banen die in vier groepen zijn ingedeeld, zoals in de onderstaande afbeelding is weergegeven. Door elke groep te onderzoeken, kunt u het probleem isoleren en bepalen welke printcartridge het probleem veroorzaakt.
  Afbeelding : Pagina Probleemoplossing afdrukkwaliteit, strepen
 1. Geel
 2. Cyaan
 3. Zwart
 4. Magenta
 • Als er in slechts één groep stippen en strepen voorkomen, dient u de printcartridge te vervangen die bij deze groep hoort.
 • Als er in meerdere groepen stippen voorkomen, dient u een reinigingspagina af te drukken. Als het probleem aanhoudt, controleert u of de stippen altijd dezelfde kleur hebben (bijvoorbeeld of er in alle vijf gekleurde banen magentastippen worden weergegeven). Als de stippen allemaal dezelfde kleur hebben, dient u die printcartridge te vervangen.
 • Als er strepen worden weergeven in meerdere gekleurde banen dient u contact op te nemen met HP. Waarschijnlijk wordt het probleem dan niet veroorzaakt door de printcartridge.
De printcartridge controleren op beschadigingen
 1. Verwijder de printcartridge uit het apparaat en controleer of de verzegeling is verwijderd.
 2. Controleer of de geheugenchip is beschadigd.
 3. Controleer het oppervlak van de groene afbeeldingsdrum aan de onderkant van de printcartridge.
    let op:
  Raak de groene rol (afbeeldingsdrum) aan de onderkant van de cartridge niet aan. Vingerafdrukken op de afbeeldingsdrum kunnen problemen geven met de afdrukkwaliteit.
  Afbeelding : Raak de afbeeldingsdrum niet aan
 4. Vervang de printcartridge wanneer er zich krassen, vingerafdrukken of andere beschadigingen op de afbeeldingsdrum bevinden.
 5. Als de afbeeldingsdrum niet is beschadigd, schudt u de printcartridge een paar keer licht en installeert u deze vervolgens opnieuw. Druk enkele pagina's af om te zien of het probleem is opgelost.
Herhaalde fouten
Als fouten worden herhaald met een van de volgende tussenruimten op de pagina, is de printcartridge mogelijk beschadigd.
 • 22 mm
 • 27 mm
 • 28 mm
 • 75 mm

hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-online-communities-portlet

Acties
Bezig met laden...

Vraag het de community!


Ondersteuningsforum

Ondersteuningsforum

Praat mee! Vind oplossingen, stel vragen en deel advies met andere eigenaars van HP-producten. Nu bezoeken


hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land/regio: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...