• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP Color LaserJet M375/M475 MFP Series Product - Problemen met draadloze netwerken oplossen

Controlelijst draadloze verbinding

• Het apparaat en de draadloze router zijn ingeschakeld en de stroomtoevoer functioneert. Controleer ook of de draadloze zender van het apparaat is ingeschakeld.
  • De naam van het draadloze netwerk (SSID) is juist. Druk de configuratiepagina af om de naam van het draadloze netwerk (SSID) te bepalen. Voer de draadloze installatie opnieuw uit als u niet zeker weet of de naam van het draadloze netwerk (SSID) juist is.
  • Bij beveiligde netwerken controleert u of de beveiligingsinformatie juist is. Voer de draadloze installatie opnieuw uit als de beveiligingsinformatie niet juist is.
  • Probeer toegang te krijgen tot andere computers op het draadloos netwerk als het draadloos netwerk niet goed functioneert. Probeer verbinding te maken met internet via een draadloze verbinding als het netwerk toegang heeft tot internet.
  • De coderingsmethode (AES of TKIP) voor het apparaat is hetzelfde als die voor het draadloos toegangspunt (op netwerken met WPA-beveiliging).
  • Het apparaat is binnen het bereik van het draadloos netwerk. Bij de meeste netwerken dient het apparaat zich binnen 30 m van het draadloos toegangspunt (draadloze router) te bevinden.
  • Het draadloos signaal wordt niet geblokkeerd door obstakels. Verwijder grote metalen objecten tussen het toegangspunt en het apparaat. Controleer of er geen pilaren, muren of draagbalken van metaal of beton tussen het apparaat en het draadloos toegangspunt staan.
  • Het apparaat staat niet bij elektronische apparaten die het draadloos signaal storen. Apparaten die het draadloos signaal kunnen storen, zijn onder andere motoren, draadloze telefoons, beveiligingscamera's, andere draadloze netwerken en bepaalde Bluetooth-apparaten.
  • De printerdriver is geïnstalleerd op de computer.
  • U hebt de juiste printerpoort geselecteerd.
  • De computer en het apparaat zijn aangesloten op hetzelfde draadloos netwerk.

Op het bedieningspaneel wordt het volgende bericht weergegeven: De draadloze functie van dit product is uitgeschakeld.

1. Raak de knop Menu Draadloos aan.
  2. Raak de knop Draadloos aan/uit en vervolgens de knop Aan aan.

Er kan niet worden afgedrukt met het apparaat na het voltooien van de draadloze configuratie

1. Controleer of het apparaat ingeschakeld en gereed is.
  2. Controleer of u verbonden bent met het juiste draadloos netwerk.
  3. Controleer of het draadloos netwerk goed werkt.
    1. Open het menu Netwerkinstellingen en open vervolgens het item Menu Draadloos.
    2. Selecteer het item Netwerktest uitvoeren om het draadloos netwerk te testen. Het apparaat drukt een rapport met de resultaten af.
  4. Controleer of de juiste poort of het juiste apparaat is geselecteerd.
    1. Klik in de lijst met printers op uw computer met de rechtermuisknop op de naam van dit apparaat. Klik vervolgens op Eigenschappen en open het tabblad Poorten.
    2. Controleer of het selectievakje naast Virtuele printerpoort voor USB is ingeschakeld.
  5. Controleer of de computer goed functioneert. Start indien nodig de computer opnieuw op.

Er kan niet worden afgedrukt met het apparaat en op de computer is een firewall van derden geïnstalleerd

1. Werk de firewall bij met de meest recente update van de fabrikant.
  2. Als de firewall tijdens het installeren van het apparaat of tijdens het afdrukken om uw toestemming vraagt, dient u deze te geven voor het uitvoeren van de programma's.
  3. Schakel de firewall tijdelijk uit en installeer het draadloos apparaat vervolgens op de computer. Schakel de firewall in wanneer de installatie is voltooid.

De draadloze verbinding functioneert niet meer nadat de draadloze router of het apparaat is verplaatst

Controleer of de router of het apparaat is verbonden met hetzelfde netwerk waarmee uw computer is verbonden.
  1. Open het menu Rapporten en selecteer het item Configuratierapport om het rapport af te drukken.
  2. Vergelijk de naam van het draadloze netwerk (SSID) op het configuratierapport met de SSID in de printerconfiguratie op uw computer.
  3. Als de SSID's niet hetzelfde zijn, zijn de apparaten niet aangesloten op hetzelfde netwerk. Configureer de draadloze instellingen voor het apparaat opnieuw.

Er kunnen geen computers meer worden aangesloten op het draadloos apparaat

1. Controleer of de andere computers zich binnen het draadloos bereik bevinden en dat er geen obstakels zijn die het signaal blokkeren. Voor de meeste netwerken ligt het draadloos bereik op maximaal 30 m van het draadloos toegangspunt.
  2. Controleer of het apparaat ingeschakeld en gereed is.
  3. Schakel firewalls van derden uit op uw computer.
  4. Controleer of het draadloos netwerk goed werkt.
    1. Open het menu Netwerkinstellingen op het bedieningspaneel van het apparaat en open vervolgens het item Menu Draadloos.
    2. Selecteer het item Netwerktest uitvoeren om het draadloos netwerk te testen. Het apparaat drukt een rapport met de resultaten af.
  5. Controleer of de juiste poort of het juiste apparaat is geselecteerd.
    1. Klik in de lijst met printers op uw computer met de rechtermuisknop op de naam van dit apparaat. Klik vervolgens op Eigenschappen en open het tabblad Poorten.
    2. Klik op de knop Poort configureren om te controleren of het IP-adres overeenkomt met het IP-adres in het rapport Netwerktest uitvoeren.
  6. Controleer of de computer goed functioneert. Start indien nodig de computer opnieuw op.

De verbinding van het draadloos apparaat wordt verbroken wanneer er verbinding wordt gemaakt met een virtueel privénetwerk.

• U kunt niet gelijktijdig met een virtueel privénetwerk en andere netwerken verbonden zijn.

Het netwerk wordt niet weergegeven in de lijst met draadloze netwerken

• Controleer of de draadloze router is ingeschakeld en de stroomtoevoer functioneert.
  • Het netwerk is mogelijk verborgen. U kunt echter gewoon verbinding maken met een verborgen netwerk.

Het draadloos netwerk functioneert niet

1. Om te controleren of de verbinding met het netwerk is verbroken, dient u andere apparaten op het netwerk aan te sluiten.
  2. Test de netwerkcommunicatie door een ping-opdracht uit te voeren op het netwerk.
    1. Open een opdrachtregel op uw computer. In Windows: klik op Start, klik op Uitvoeren en typ vervolgens cmd.
    2. Typ ping, gevolgd door de naam van uw draadloze netwerk (SSID).
    3. Het netwerk functioneert als er op het scherm retourtijden worden weergegeven.
  3. Controleer of de router of het apparaat is verbonden met hetzelfde netwerk waarmee uw computer is verbonden.
    1. Open het menu Rapporten en selecteer het item Configuratierapport om het rapport af te drukken.
    2. Vergelijk de naam van het draadloze netwerk (SSID) op het configuratierapport met de SSID in de printerconfiguratie op uw computer.
    3. Als de SSID's niet hetzelfde zijn, zijn de apparaten niet aangesloten op hetzelfde netwerk. Configureer de draadloze instellingen voor het apparaat opnieuw.