HP Photosmart 7510 series - Probleemoplossing: de wagen met printcartridges

Probleemoplossing: de wagen met printcartridges

De cartridgetoegangsklep moet gesloten zijn om te beginnen met afdrukken. Controleer de printer en probeer nogmaals af te drukken. Indien het probleem zich blijft voordoen, blokkeert een voorwerp mogelijk de printerwagen waardoor deze niet kan bewegen.
Bij een nieuwe printer moet u er steeds voor zorgen dat u alle verpakkingsmateriaal in de wagenzone verwijdert. Indien uw printer niet nieuw is, moet u de wagenzone inspecteren op externe objecten die mogelijk in de printer zijn gevallen, zoals haar van huisdieren of paperclips.
Probeer het probleem op te lossen met de volgende oplossingen.
Oplossing 1: controleer of de printer is ingeschakeld
  1. Controleer het lampje van de knop Aan op de voorzijde van de printer. Als het lampje niet brandt, is de printer uitgeschakeld. Zorg dat het netsnoer stevig is aangesloten op de printer en een stopcontact. Druk op de knop Aan om de printer in te schakelen.
  2. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 2: De wagen met printcartridges vrijmaken
  1. Controleer of de printer is ingeschakeld.
      let op:
    Zorg ervoor dat de printer aanstaat voor u het netsnoer loskoppelt zoals in stap 2 is beschreven. Als u het netsnoer niet van achteren loskoppelt, kan dit schade veroorzaken wanneer u vastgelopen papier verwijdert.
  2. Maak het netsnoer aan de achterzijde van de printer los.
  3. Indien u een USB- of een Ethernet-verbinding gebruikt, koppel de USB-kabel dan aan de achterkant van de printer los.
  4. Open de toegangsklep voor de cartridges.
    Afbeelding : Afbeelding - Toegangsklep voor cartrdges openen
  5. Verwijder papier of voorwerpen die de wagen met de printcartridges zouden kunnen tegenhouden. Verwijder alle verpakkingsmateriaal bij een nieuwe printer.
  6. Steek alleen de stekker weer in het stopcontact. Als de printer niet automatisch wordt ingeschakeld, drukt u op de knop Aan.
    opmerking:
    De printer moet mogelijk gedurende 2 minuten of minder opwarmen. Op dat moment kunnen lampjes knipperen en kan de wagen met de printcartridges bewegen.
  7. Beweeg de wagen met uw hand voorzichtig naar links en rechts om te garanderen dat de wagen vrij loopt. Als de wagen niet vrij loopt, blokkeren papier of andere objecten mogelijk nog steeds de beweging. Ga door met het vrijmaken van de wagenzone tot de printerwagen vrij loopt.
  8. Wanneer u een USB- of Ethernet-verbinding gebruikt, sluit dan de USB-kabel weer aan.
  9. Sluit de toegangsklep voor de cartridges.
    opmerking:
    U moet mogelijk weer op de Aan-knop drukken om de printer te resetten.
  10. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 3: Neem contact op met HP-ondersteuning
  1. Indien geen van deze oplossingen hielpen, biedt HP diverse ondersteuningsopties voor uw printer.
    Om het ondersteuningscontact te vergemakkelijken, houdt u de volgende informatie bij de hand:
    • Productnaam (HP Photosmart 7510 series)
    • Modelnummer (bevindt zich aan de binnenkant van de cartridgeklep)
      Afbeelding : Afbeelding - Het modelnummer vinden
    • Het serienummer van de printer (een uit 10 tekens bestaande code)
      Het serienummer bevindt zich op een sticker op de achter- of onderkant van de printer. Het serienummer is de code op de sticker die uit tien tekens bestaat. De code bevat cijfers en letters, maar geen streepjes.
  2. Volg de link beneden om de ondersteuningspagina voor uw printer te bekijken.
    Kies wanneer hierom wordt gevraagd uw land/regio en klik vervolgens op HP contacteren voor informatie over het bekomen van technische ondersteuning .
  3. Bezoek de HP-ondersteuningsforums en kom in contact met HP-gebruikers om inzicht te krijgen en voor tips en antwoorden op vragen over uw printer. Volg onderstaande link naar de forums. (HP ondersteuningsforums zijn niet beschikbaar in alle talen.)