• Informatie
    Welkom Samsung Printer Klanten

Ondersteuning nodig voor uw Samsung printer? HP is er om te helpen! Meer informatie

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook-pc's - Accu niet gevonden

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc's met Windows.
Foutmelding 'Accu niet gevonden' oplossen
Soms kan Windows de accu niet detecteren terwijl deze wel aanwezig is. Dit kan ook optreden terwijl uw batterij goed werkt. Voer de volgende oplossingen uit om dit probleem zelf te verhelpen.
Test de accu na elk van deze stappen om te controleren of de oplossing werkt. U kunt de accu testen wanneer de netvoeding is aangesloten en terwijl het notebook alleen op stroom van de accu draait.
Voer een harde reset uit
Wanneer u een harde reset uitvoert, wordt alle informatie die in het tijdelijke geheugen van uw notebook is opgeslagen gewist. Hierdoor voert Windows een volledige scan van het systeem uit, inclusief de batterij.
Volg de onderstaande stappen om een harde reset uit te voeren.
  1. Koppel de netadapter los van de notebook-pc en verwijder de pc van een eventuele poort-replicator of dockingstation.
  2. Verwijder de accu (in het Engels) uit het accucompartiment van de notebook.
  3. Houd de aan/uit-knop ongeveer 15 seconden ingedrukt om eventuele restlading uit de condensators te laten vrijkomen.
  4. Plaats de batterij en steek de netadapter opnieuw in de notebook-pc.
  5. Druk op de aan/uit-knop om de notebook-pc in te schakelen.
  6. Gebruik de pijltoetsen om Windows normaal starten te selecteren en druk vervolgens op de toets Enter.
Gebruik HP accucontrole om de accu te testen - als de accu nog steeds niet wordt gevonden, probeer dan het BIOS te herstellen naar de standaardwaarden.
Het BIOS herstellen naar de standaardwaarden
Door de BIOS-instellingen te herstellen naar de standaardwaarden, wordt het BIOS hersteld naar de fabrieksinstellingen.
Neem de volgende stappen om de standaard BIOS-waarden te herstellen.
  1. Druk op de Aan/uit-knop om het notebook in te schakelen en druk herhaaldelijk op F10 om het BIOS-set-upmenu te openen.
  2. Navigeer door het BIOS-menu en selecteer de optie om de standaardwaarden van het BIOS te herstellen. De optie heet Standaardwaarden herstellen, Standaardwaarden set-up, of iets vergelijkbaars.
  3. Bevestig dat u de standaardwaarden van het BIOS wilt herstellen en selecteer dan de optie om de instellingen op te slaan en de BIOS-set-up af te sluiten.
Gebruik HP accucontrole om de accu te testen - als de accu nog steeds niet wordt gevonden, ga dan naar de sectie Het BIOS bijwerken in dit document.
Het BIOS bijwerken
Als het herstellen van de BIOS-instellingen naar de standaardwaarden het probleem niet heeft opgelost, zoek en installeer dan de meest recente update voor het BIOS van uw computer.
Voor instructies over het bijwerken van het BIOS, raadpleegt u HP notebook-pc's - het BIOS updaten.
Gebruik de HP accucontrole om de accu te testen - als de accu nog steeds niet wordt gevonden, volg dan de stappen in de sectie Het systeemherstel gebruiken om het besturingssysteem opnieuw te installeren in dit document.
Bepalen of het notebook opstart vanaf de accu
Koppel de netvoeding los van de notebook-pc en probeer de notebook-pc op te starten met alleen de accu.
Test de batterij
HP biedt het hulpprogramma HP Battery Check om de accu te testen. Battery Check is een onderdeel van de HP Support Assistant die is geïnstalleerd op HP computers met Windows 8, Windows 7 of Vista en het is beschikbaar voor computers die zijn geüpgraded van Windows XP naar Windows Vista. Om de nieuwste versie van HP Battery Check te verkrijgen moet u HP Support Assistant voor uw model downloaden en installeren; of raadpleeg HP Support Assistant (alleen in het Engels).
Volg de onderstaande stappen om de HP Battery Check te vinden en te gebruiken via HP Support Assistant.
  1. Klik voor besturingssystemen voor Windows 8 op Start en selecteer HP Support Assistant.
    Zoek in Windows 10 en 8 naar HP Support Assistant en selecteer deze applicatie.
  2. Als u Windows 8 gebruikt selecteert u in het venster HP Support Assistant Problemen oplossen, en vervolgens Voeding, temperatuur en mechaniek of Accu en prestaties.
      opmerking:
    Deze toepassing ziet er mogelijk anders uit, afhankelijk van uw versie van Windows.
    Afbeelding : Activeer de Battery Check vanuit HP Support Assistant
    HP Support Assistant
  3. Klik op dit tabblad op Accu en prestaties om uw accu te controleren en de resultaten van uw accustatus weer te geven.
    Afbeelding : Batterij en prestatie
    Accucontrole met status: OK
  4. Klik op HP Accucontrole.
    Afbeelding : HP Accucontrole
    HP Accucontrole geselecteerd
  5. Raadpleeg de resultaten die de status van de accu weergeven.
    Afbeelding : Status OK
    Accucontrole met status met status OK
De huidige status van de accu en de nodige instructies worden weergegeven.