• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktop-pc's - 64-bits versies van Windows 7

Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktopcomputers met 64-bits versies van Windows 7.
Veel desktopcomputers van HP worden geleverd met 64-bits hardware en Windows 7-edities. De volgende lijst toont een aantal van de belangrijkste voordelen van het gebruik van 64-bits edities van Windows 7:
  • Ondersteuning voor hoger maximaal geheugen. Terwijl de 32-bits edities van Windows 7 doorgaans een maximale geheugencapaciteit van ongeveer 3,3 GB hebben, zijn de 64-bits edities van Windows 7 uitgerust met een maximaal aanspreekbare geheugencapaciteit van 8, 16 of zelfs 192 GB, afhankelijk van de versie van Windows 7 die is geïnstalleerd.
  • 64-bits softwareprogramma's zijn sneller en leveren betere prestaties dan 32-bits softwareprogramma's.
  • De mogelijkheid om te upgraden zodat u later geen problemen heeft met het gebruik van ingewikkelde 3D-toepassingen en -spelletjes die een 64-bits computer vereisen.
  • Betere beveiliging met een verbeterde laag voor hardwarebeveiliging.
opmerking:
Voor bepaalde functies van Windows 7 is geavanceerde of extra hardware nodig. Ga voor meer informatie naar de Microsoft-webpagina Systeemvereisten voor Windows 7.

Informatie zoeken over de compatibiliteit van 64-bits hardware en software

Met het hulpprogramma Windows 7 Upgrade Advisor kunt u vaststellen welke programma's compatibel zijn met uw 64-bits hardware. Als u dit hulpprogramma wilt downloaden en gebruiken, gaat u naar de website van Microsoft Windows 7 Upgrade Advisor (Engelstalig).
Als u wilt controleren of een bepaald hardwareapparaat of softwareprogramma compatibel is met Windows 7 32-bits of 64-bits, gaat u naar het Windows 7 Compatibiliteitscentrum (Engelstalig).
Als u van plan bent nieuwe randapparatuur aan te schaffen en deze wilt gebruiken in combinatie met uw nieuwe HP desktop-pc, gaat u naar de website van de fabrikant van het apparaat of kijk op de verpakking in de winkel. Veel apparaten worden geleverd met meerdere drivers.

Informatie over 64-bits hardware

Websites over 64-bits hardware:
  • Ga naar de Intel-webpagina Intel 64 Architectuur (Engelstalig) voor informatie over 64-bits Intel-hardware. De website bevat links voor ervaren gebruikers en ontwikkelaars en bevat tevens videodemonstraties.
  • Ga naar de AMD-webpagina AMD64 Oplossingen (Engelstalig) voor informatie over 64-bits AMD-hardware en specifieke informatie over AMD-drivers.

Windows 7 en geheugen

Er zijn verschillende edities van Windows 7. 32-bits versies hebben een minimale geheugenvereiste van 1 GB en de 64-bits versies hebben een minimale geheugenvereiste van 2 GB.
De maximale hoeveelheid geheugen hangt af van de gebruikte editie en de beperking van de hardware (moederbord). De volgende tabel vermeldt de maximale hoeveelheid geheugen voor de verschillende versies van Windows 7:
Editie van Windows 7
Maximaal aanspreekbaar geheugen
Starter - 32-bits versie
Ongeveer 2 GB
Home Basic - 64-bits
8 GB
Home Premium - 64-bits
16 GB
Business, Enterprise en Ultimate - 64-bits edities
192 GB

Meer informatie

Meer informatie over 64-bits computergebruik vindt u op de website van Microsoft: