HP w2216, w2216h en w2216v flatpanelmonitors - Uw monitor installeren

In dit document worden de stappen voor het installeren van de flatpanelmonitors HP w2216, w2216h en w2216v beschreven.
Afbeelding : HP w2216 serie monitors
Afbeelding van de w2216 serie monitors.
Stap 1: De monitor installeren
Uw flatpanel LCD-monitor kan worden ingesteld voor gebruik op het bureaublad of hij kan aan de muur worden bevestigd.
De monitor installeren voor gebruik op het bureau
Gebruik de volgende stappen om de monitor in te stellen voor gebruik op het bureau.
  waarschuwing:
Plaats de monitor met het dubbele scharnier niet met het scherm omlaag als u hem de eerste keer uit de doos haalt. Het scharnier op de voet kan plotseling uitklappen en ernstige schade of lichamelijke verwondingen tot gevolg hebben.
  1. Als de monitor plat in ingeklapt is, plaats hem dan op zijn zijde op een vlakke ondergrond.
  2. Draai het scherm naar de horizontale positie.
    Afbeelding : Het scherm draaien
  3. Houd de voet van de monitor vast en pak het scherm aan de bovenkant vast zonder het beeldscherm aan te raken of er druk op te zetten.
  4. Verwijder de transportband (snijd deze niet door) en berg deze veilig op voor toekomstig gebruik.
    Afbeelding : Transportband verwijderen
De monitorpositie aanpassen
Neem de volgende stappen om de hoogte, hellingshoek, draaiing en oriëntatie van het monitorscherm aan te passen voor een goede kijkhoek.
  1. Plaats uzelf voor de monitor en houd de voet met één hand vast.
  2. Pas de hellingshoek aan door de bovenrand van de monitor naar u toe te trekken of van u af te duwen, zonder het scherm aan te raken.
    Afbeelding : De hellingshoek aanpassen
      let op:
    De monitor met dubbel scharnier kan achterover vallen als het scharnier helemaal is opengevouwen en het monitorscherm te ver naar achteren is gekanteld.
    Afbeelding : Waarschuwing voor het kantelen van de monitor
  3. Draai de monitor naar links of naar rechts om de beste kijkhoek te krijgen (de hele voet draait mee).
    Afbeelding : De monitor draaien
  4. Pas de hoogte van het scherm aan door het scharnier op de voet uit of in te klappen .
    Afbeelding : De hoogte aanpassen
Toetsenbord parkeren
Als u meer ruimte op uw bureau nodig hebt, plaatst het toetsenbord dan onder de monitor wanneer u het niet gebruikt.
Afbeelding : Het toetsenbord parkeren
De monitor aan de muur bevestigen
De monitor kan aan een apart aan te schaffen arm voor de wandmontage worden bevestigd.
Voorbereidingen voor installatie van een arm voor wandmontage (niet meegeleverd)
Voordat u de monitor aan een wand, draaiarm of een ander object monteert, verwijdert u de voet.
  waarschuwing:
Controleer of het object voor wandmontage goed is geïnstalleerd en vastgezet voordat u de monitor bevestigt. Raadpleeg de instructies die bij de muurbevestiging zijn geleverd en controleer of deze de monitor kan ondersteunen.
  waarschuwing:
Zorg dat de monitor plat ligt met het scherm omlaag. Probeer de basis of de voet van de monitor niet te verwijderen als de monitor rechtop staat; dit kan tot verwondingen leiden.
  let op:
Het scherm is kwetsbaar. Plaats de monitor met het scherm omlaag op een platte, zachte ondergrond; dit voorkomt krassen, beschadigingen en breuken.
  1. Schakel de monitor uit en koppel alle stroom-, video- en audiokabels los.
  2. Plaats de monitor met het monitorscherm omlaag op een zachte ondergrond.
  3. Druk op het lipje in het midden en koppel de voet los van de monitor.
    Afbeelding : De voet verwijderen
  4. Nadat de voet is verwijderd, verwijder de rubber stop op de hals van de monitor. U zult een schroef zien onder de rubber stop en twee additionele schroeven onder op het scherm.
  5. Verwijder al deze schroeven.
  6. De hals van de monitor verwijderen.
  7. Bewaar de rubber stop, de schroeven, de hals en de voet voor toekomstig gebruik.
    Afbeelding : De hals van de monitor verwijderen
Een arm voor wandmontage installeren
Als u de monitor op een zwenkarm of een ander ophangsysteem wilt bevestigen, volgt u dan de instructies van het desbetreffende object. Verzeker u ervan dat de monitor stevig is bevestigd.
  opmerking:
Montagesystemen worden apart verkocht.
  1. Plaats het monitorscherm op een vlakke, zachte ondergrond.
  2. Plaats de arm voor wandmontage aan de achterkant van de monitor. Plaats de schroefgaten van de arm zodanig dat ze lijnen met de gaten aan de achterzijde van de monitor.
  3. Plaats de vier schroeven in de bevestigingsgaten en draai de schroeven vast.
  4. Sluit de kabels opnieuw aan.
  5. Raadpleeg de handleiding van de arm voor wandmontage (wordt apart verkocht) voor instructies hoe deze aan de muur moet worden bevestigd.
Stap 2: De monitor op de computer aansluiten
  waarschuwing:
Beperk het risico van elektrische schokken of beschadiging van de apparatuur:
  • Schakel de aardestekker van het netsnoer niet uit. De geaarde stekker is een belangrijke veiligheidsvoorziening. Steek de stekker van het netsnoer in een geaard stopcontact.
  • Zorg ervoor dat het geaarde stopcontact waarin u de stekker van het netsnoer steekt eenvoudig toegankelijk is en zich dicht bij de apparatuur bevindt. Leg het netsnoer zodanig neer dat er geen objecten op worden geplaatst en niemand op het snoer gaat staan.
  • Plaats niets op de snoeren of kabels. Leg snoeren en kabels zo neer dat niemand er per ongeluk op kan aan staan of er over kan struikelen. Trek nooit aan een snoer of kabel.
  1. Schakel de computer uit.
  2. Sluit de ingebouwde monitorluidsprekers op de computer aan met de audiokabel (groene connector).
      opmerking:
    Als u de monitor wilt aansluiten via een HDMI-kabel (alleen w2216h), sluit dan niet de geluidskabel aan. Er kan zowel geluid als video over de HDMI-kabel worden getransporteerd. Het apparaat dat audio en video naar de monitor stuurt moet echter worden ingesteld op het verzenden van audio via HDMI. Als de monitor bijvoorbeeld via een HDMI-aansluiting op een computer wordt aangesloten, dan moet u HDMI selecteren als het standaard geluidsapparaat in Windows.
    Afbeelding : De audiokabel aansluiten
    Afbeelding van het bevestigen van de audiokabel.
  3. Voor het aansluiten van een VGA-kabel sluit u de ene kant van de 15-pins D-Sub VGA-kabel (blauwe connector) aan op de achterkant van de monitor en de andere kant op de VGA-poort van de computer.
    Afbeelding : De VGA-kabel aansluiten
    Afbeelding van het aansluiten van de VGA-kabel.
  4. Voor het aansluiten van een DVI-kabel (niet meegeleverd), sluit u de ene kant van de 24-pins DVI-kabel (witte connector) aan op de achterkant van de monitor en de andere kant op de DVI-poort van de computer.
    Afbeelding : De DVI-kabel aansluiten (alleen w2216)
    Afbeelding van het aansluiten van de DVI-kabelToegevoegde kwalificerende info over kabelverbinding sectie: DVI-kabel – alleen w2216, HDMI-kabel – alleen w2216h, verwijderde stappen over USB-verbinding aangezien deze monitor geen USB-poorten heeft.
  5. Sluit de HDMI-kabel (alleen w2216) aan op de achterkant van de monitor en op een compatibele digitale audio/videobron, zoals set-top-box, een dvd-speler of een digitale televisie.
    Afbeelding : De HDMI-kabel aansluiten (alleen w2216h)
    Afbeelding van het aansluiten van de HDMI-kabel.
  6. Sluit het netsnoer aan op de achterzijde van de monitor en op een geaard stopcontact.
    Afbeelding : Netsnoer aansluiten
    Afbeelding van het aansluiten van het netsnoer.
  7. Bevestig de kabels door ze in een kabelgoot te leggen.
    Afbeelding : Kabels bevestigen
    Afbeelding van het bevestigen van de kabels.
  8. Zet de monitor en de computer aan.
Stap 3: Selecteer de video-invoerbron
Sluit een VGA-kabel (meegeleverd) of een DVI-D- of HDMI-kabel, of beide op de monitor aan. De HDMI-kabel (alleen bepaalde modellen) vervangt de DVI-kabel. Voor gebruik van DVI moet uw computer beschikken over een DVI-compatibele grafische kaart. Als beide kabels worden geïnstalleerd, is de standaard invoerselectie DVI of HDMI. Om het geselecteerde ingangssignaal te veranderen, gebruik de optie Andere video-ingang in het OSD-menu.
  1. Druk op de knop Menu aan de voorkant van de monitor om het OSD-hoofdmenu te openen.
  2. Navigeer naar Andere video-ingang door op de + (plus) of (min) knoppen op de monitor te drukken.
    Met Andere video-ingang schakelt u tussen VGA en DVI of VGA en HDMI.
  3. Klik op Opslaan en teruggaan nadat u uw keuze hebt gemaakt.
Stap 4: Drivers installeren
Installeer de monitordriver plus de INF- en ICM-bestanden vanaf de cd of download ze van internet:
De drivers vanaf de cd installeren
De monitordriver vanaf de cd installeren:
  1. Plaats de cd in de cd-rom-drive van de computer.
    Het cd-menu wordt weergegeven.
  2. Selecteer de taal.
  3. Klik op Stuurprogramma's monitor installeren.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm.
  5. Start de computer opnieuw op.
  6. Controleer via het onderdeel Beeldscherm van Configuratiescherm of de juiste beeldschermresolutie en vernieuwingsfrequentie zijn ingesteld.
De drivers vanaf het internet installeren
Als u de meest recente versie van de drivers en softwarebestanden wilt downloaden, ga dan naar de ondersteuningswebsite van HP:
  1. Selecteer uw land/regio.
  2. Selecteer Software en drivers downloaden.
  3. Voer het modelnummer van uw monitor in: w2216.
    De software downloadt informatie voor uw monitor.
  4. Controleer of uw systeem aan de vermelde vereisten voldoet.
  5. Download en installeer de driver en de softwarebestanden door de stappen op het scherm te volgen.
Tips en aanbevelingen
  • Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u de monitor schoonmaakt. Gebruik geen vloeibare reinigingsmiddelen of spuitbussen. Reinig met een vochtige doek. Gebruik een antistatisch schoonmaakmiddel voor beeldschermen als de monitor nog niet geheel schoon is.
  • Open de behuizing van de monitor niet en probeer zelf geen intern onderhoud te verrichten aan de monitor. Gebruik alleen de knoppen die in de bedieningsinstructies worden beschreven. Wanneer de monitor niet naar behoren functioneert of is gevallen en/of beschadigd, neemt u contact op met een geautoriseerde HP dealer, verkoper of serviceaanbieder.
  • Gebruik alleen een voedingsbron en aansluiting die geschikt zijn voor deze monitor, zoals aangegeven op het label of op de achterplaat van de monitor.
  • Haal de stekker nooit uit het stopcontact door aan het snoer te trekken. Haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact door de stekker stevig vast te nemen.
  • Zet de monitor uit wanneer u deze niet gebruikt. U kunt de levensduur van de monitor aanzienlijk verlengen door een schermbeveiligingsprogramma te gebruiken en de monitor uit te zetten wanneer u deze niet gebruikt.
  • Wanneer u de monitorvoet verwijdert, leg de monitor dan plat neer met het beeldscherm omlaag op een zachte ondergrond om krassen, beschadigingen en breuken te voorkomen.
  • Als de monitor gedurende lange tijd hetzelfde statische beeld weergeeft, kan het beeld mogelijk in het scherm inbranden. Gebruik een screensaver of schakel de monitor uit wanneer deze niet wordt gebruikt om inbranden te voorkomen.