HP notebook-pc's - Problemen met apparaatstuurprogramma's oplossen (Windows 7, Vista)

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc's met Windows 7 of Windows Vista.
Apparaatstuurprogramma's worden door het besturingssysteem gebruikt om verschillende hardwarecomponenten te besturen. Er zijn twee manieren waarop apparaatstuurprogramma's worden geïnstalleerd:
  • Het besturingssysteem detecteert automatisch een nieuwe hardwarecomponent en installeert dan de geschikte stuurprogramma's uit een bibliotheek van algemene stuurprogramma's of downloadt de stuurprogramma's van internet. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u een externe optische schijflezer voor het afspelen van muziek-cd's, een externe harde schijf voor netwerkopslag, een printer, of zelfs een USB-station voor de overdracht van bestanden aansluit.
  • Het besturingssysteem kan een nieuwe hardwarecomponent niet detecteren en vraagt u naar de locatie van de stuurprogramma's die het moet gebruiken. Dit vereist vaak dat u het software- en stuurprogrammainstallatieprogramma uitvoert dat bij de nieuwe hardware is geleverd.
In de meeste gevallen vindt de installatie van apparaatstuurprogramma's soepel en zonder fouten plaats. Als er echter een fout optreedt, kan dit problemen voor uw computer veroorzaken en kan de systeemstabiliteit verslechteren. U kunt dit probleem oplossen door het stuurprogramma dat problemen veroorzaakt te verwijderen en zo nodig opnieuw te installeren.