• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - 'Netwerkpad niet gevonden' of 'PXE-fout' verschijnt voordat de Computer opstart

Dit document heeft betrekking op HP pc's met de HP Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) vanaf eind 2008.
Probleem
Een van de volgende foutmeldingen verschijnt bij het opstarten:
  • Netwerkpad niet gevonden
  • Een foutmelding met verwijzing naar PXE
Oorzaak
Uw computer probeert te booten vanaf een onjuiste of niet-beschikbare netwerkbron.
Oplossing
Wanneer u verbinding maakt met een bedrijfsnetwerk
Als de computer verbonden is met een bedrijfsnetwerk, neem dan contact op met de netwerkbeheerder of het IT-afdeling om de fouten op te lossen.
Wanneer u verbinding maakt met een privénetwerk
Als de computer is verbonden met een thuisnetwerk, volg dan de onderstaande stappen om de BIOS-set-up opstartopties opnieuw in te stellen.
  1. Schakel de computer in en druk onmiddellijk op de toets esc om het opstartmenu weer te geven en druk daarna op de toets F10 om de BIOS-set-up te openen.
    Afbeelding : Opstartmenu van BIOS
    Opstartmenu van BIOS
  2. Gebruik de pijltoetsen op uw toetsenbord om Opslag in het bovenste menu te markeren. Markeer vervolgens Opstartvolgorde en druk op Enter.
    Afbeelding : Menu BIOS-opslag
    Menu BIOS-opslag
  3. Verander de opstartvolgorde zodat de interne harde schijf de eerste optie is. U kunt er ook voor kiezen om het opstarten vanaf het netwerk volledig uit te schakelen.
    Afbeelding : BIOS-opstartvolgorde
    Scherm BIOS-opstartvolgorde
  4. Sla de wijzigingen op en start de computer opnieuw op.