HP notebook-pc's - De fout BOOTMGR is gecomprimeerd verhelpen

Dit document is van toepassing op bepaalde HP Mini notebook-pc's met Windows XP of later.
Bij het opstarten van de notebook wordt de foutmelding BOOTMGR is gecomprimeerd weergegeven en kan de notebook Windows niet opstarten.
De foutmelding BootMGR is gecomprimeerd wordt weergegeven wanneer de harde schijf wordt gecomprimeerd met de functie voor schijfcompressie van Windows. Om deze fout op te lossen, maakt u een opstartbare schijf, zodat de notebook vanaf deze schijf kan opstarten en de hulpprogramma's voor het decomprimeren van het bestand BootMGR kan laden. Dit zal er ook voor zorgen dat het bestand in de toekomst niet meer wordt gecomprimeerd.
Lees dit eerst door
Benodigdheden:
  • Een computer met een internetverbinding, waarop Windows XP of later wordt uitgevoerd
  • Een leeg USB-flashstation of een lege geheugenkaart met minimaal 256 MB aan vrije opslagruimte
Beperkingen:
  • Slechts enkele soorten opslagmedia zijn geschikt. Pocket Media Drives en Personal Media Drives kunnen niet goed worden geformatteerd. De enige beschikbare opties zijn NTFS of ExFAT en het apparaat moet worden geformatteerd als FAT om opstartbaar te zijn.
  • Als een externe harde schijf word gebruikt, moet deze naar FAT zijn geformatteerd en in het venster Deze computer worden weergegeven. Optische stations zijn niet geschikt voor deze oplossing, aangezien deze een ander bestandssysteem gebruiken en niet naar FAT kunnen worden geformatteerd.
Volg de onderstaande stappen om een opstartbaar station te maken en het te gebruiken om vanuit de foutmelding in Windows op te starten.
Stap 1: Hulpprogramma van Roxio downloaden
  1. Ga naar http://www.roxio.com/go/bootmgrfix en registreer u of meld u aan bij Roxio.
  2. Download de installatie-instructies en de Roxio Back on Track-reparatiekit.
Stap 2: Van het USB-flashstation of de geheugenkaart een opstartbaar apparaat maken
  1. Dubbelklik na het downloaden van de bestanden op het .exe-bestand om het hulpprogramma Beheren te starten.
  2. Verwijder alle USB-apparaten behalve het USB-flashstation dat u wilt formatteren. U wordt gevraagd de stationsletter van de geplaatste media op te geven. Als het station bijvoorbeeld als Kingston-geheugen op J: wordt weergegeven, dient u de letter J te typen en op het toetsenbord op Enter te drukken.
  3. Voer Y in en druk op het toetsenbord op de toets Enter om te bevestigen dat u het station wilt formatteren.
  4. Zodra het programma is voltooid, kunt u het USB-flashstation of de geheugenkaart veilig verwijderen.
Stap 3: De software uitvoeren
  1. Plaats het USB-flashstation of de geheugenkaart in de notebook waarop de foutmelding BOOTMGR is gecomprimeerd wordt weergegeven.
  2. Start de notebook opnieuw op en druk net zolang op de toets F9 tot het menu Opstartapparaat selecteren wordt weergegeven.
  3. Zoek, wanneer het opstartmenu wordt weergegeven, het USB-flashstation of de geheugenkaart in de lijst met apparaten. Gebruik de pijltoetsen om het apparaat te selecteren en druk op de toets Enter op het toetsenbord.
  4. De computer wordt vanaf het apparaat opgestart en zal zonder prompts worden uitgevoerd tot het toepassen van de oplossing is voltooid. Wanneer Druk op Enter om de computer opnieuw op te starten... wordt weergegeven, verwijdert u het USB-flashstation of de geheugenkaart en drukt u op de toets Enter op het toetsenbord om de computer opnieuw op te starten in Windows.
Als het goed is, hebt u nu een opstartbaar station dat u kunt gebruiken om het apparaat op te starten in Windows wanneer de foutmelding BOOTMGR is gecomprimeerd wordt weergegeven.