Compaq IJ300, IJ600, IJ700, IJ750, IJ900 en IJ1200 printers - Beveiligingswaarschuwing: Beveiligingslek in de printspooler kan uitvoering van externe code toestaan

Inleiding
Er is een beveiligingsupdatepatch om een probleem met een openbaar gemeld beveiligingslek in de printspoolerservice die in sommige Compaq inkjetprinters wordt gebruikt, te verhelpen. Door het beveiligingslek kan externe code worden uitgevoerd als een aanvaller een speciaal vervaardigd afdrukverzoek verzendt naar een kwetsbaar systeem waarvan de printspoolerinterface via RPC toegankelijk is.
Lees het volledige artikel op de website van Microsoft: http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms10-061.mspx (in het Engels)
Oplossing
De beveiligingsupdate downloaden bij Microsoft en installeren
  1. Klik met de rechtermuisknop op de volgende koppeling en klik dan op Openen in nieuw venster: http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms10-061.mspx
  2. Kies in het gedeelte Security Update Deployment uw besturingssysteem.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de update bij Microsoft te downloaden en te installeren.