HP Deskjet 3050 All-in-One Printer Series (J610) - Er kan niet worden afgedrukt

Er kan niet worden afgedrukt
Indien u problemen ondervindt met het afdrukken kunt u het HP Diagnostisch hulpprogramma voor afdrukken downloaden. Dit kan het probleem voor u automatisch oplossen. Klik op de juiste link om het hulpprogramma te downloaden:
  opmerking:
Het HP Diagnostische hulpprogramma voor afdrukken is mogelijk niet in alle talen beschikbaar.
Naast het gebruiken van het HP Diagnostisch hulpprogramma voor afdrukken (of als dit uw probleem niet heeft verholpen) kunt u deze oplossingen gebruiken. De oplossingen staan in volgorde, met de meest waarschijnlijke oplossing eerst. Als de eerste oplossing het probleem niet oplost, gaat u verder met de resterende oplossingen tot het probleem is opgelost.
Oplossing 1: controleer of de printer is ingeschakeld
  1. Controleer het lampje van de knop Aan op de voorzijde van de printer. Als het lampje niet brandt, is de printer uitgeschakeld. Zorg dat het netsnoer stevig is aangesloten op de printer en een stopcontact. Druk op de Aan om de printer in te schakelen.
  2. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 2: bepaal of de werking van de printer is onderbroken of de printer offline is
  1. Ga, afhankelijk van het besturingssysteem, op een van de volgende manieren te werk:
    Windows 7
    1. Klik op de taakbalk van Windows op en klik vervolgens op Printers en faxapparaten.
      Klik rechts op het printerpictogram en selecteer Bekijk wat er wordt afgedrukt.
    Windows Vista
    1. Klik op de taakbalk van Windows op , klik op Configuratiescherm en klik vervolgens op Printers.
      Dubbelklik op het pictogram van uw printer om de afdrukwachtrij te openen.
    Windows XP
    1. Klik op de taakbalk van Windows op Start, klik op Configuratiescherm en klik op Printers en faxapparaten.
      Dubbelklik op het pictogram van uw printer om de afdrukwachtrij te openen.
  2. Zorg ervoor dat in het menu PrinterAfdrukken onderbreken of Printer offline gebruiken niet is aangevinkt.
  3. Als u wijzigingen hebt doorgevoerd, probeert u opnieuw af te drukken.
Oplossing 3: Controleer of de printer als standaardprinter is ingesteld
  1. Ga, afhankelijk van het besturingssysteem, op een van de volgende manieren te werk:
    Windows 7
    1. Klik op de taakbalk van Windows op en klik vervolgens op Printers en faxapparaten.
    Windows Vista
    1. Klik op de taakbalk van Windows op , klik op Configuratiescherm en klik vervolgens op Printers.
    Windows XP
    1. Klik op de taakbalk van Windows op Start, klik op Configuratiescherm en klik op Printers en faxapparaten.
  2. Controleer of het juiste apparaat als de standaardprinter is ingesteld.
    Naast de standaardprinter staat een vinkje in een zwarte of groene cirkel.
  3. Als het foute apparaat als standaarprinter is ingesteld, klikt u met de rechter muisknop op het juiste apparaat en selecteert u Instellen als standaardprinter.
  4. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 4: Controleer of het papier goed in de invoerlade is geplaatst
  1. Selecteer een papierformaat om verder te gaan.
    Papier met volledig formaat laden
    1. Til de invoerlade omhoog.
      Afbeelding : De invoerlade omhoog tillen
      Laat de uitvoerlade zakken en trek het verlengstuk van de uitvoerlade naar buiten.
      Afbeelding : Laat de uitvoerlade zakken
      Schuif de papierbreedtegeleider naar links.
      Afbeelding : Schuif de papierbreedtegeleider naar links
      Plaats papier:
      • Plaats het papier in de invoerlade met de korte rand naar voren en de afdrukzijde naar boven.
        Afbeelding : Plaats een stapel papier
      • Schuif de stapel papier erin totdat deze niet verder kan.
      • Schuif de papierbreedtegeleider naar rechts tot deze bij de hoek van het papier stopt.
        Afbeelding : Schuif de papierbreedtegeleider naar rechts
    Papier van klein formaat laden
    1. Til de invoerlade omhoog.
      Afbeelding : De invoerlade omhoog tillen
      Laat de uitvoerlade zakken en trek het verlengstuk van de uitvoerlade naar buiten.
      Afbeelding : Laat de uitvoerlade zakken
      Schuif de papierbreedtegeleider naar links.
      Afbeelding : Schuif de papierbreedtegeleider naar links
      Verwijder alle papier uit de hoofdinvoerlade.
      Plaats papier:
      • Plaats de stapel papier in de papierlade met de korte rand naar voren en de afdrukzijde naar boven.
      • Schuif de stapel papier erin totdat deze niet verder kan.
          opmerking:
        Als het fotopapier dat u gebruikt is voorzien van geperforeerde lipjes, plaatst u het fotopapier zo dat de lipjes naar boven liggen.
      • Schuif de papierbreedtegeleider naar rechts tot deze bij de hoek van het papier stopt.
        Afbeelding : Schuif de papierbreedtegeleider naar rechts
    Enveloppen plaatsen
    1. Til de invoerlade omhoog.
      Afbeelding : De invoerlade omhoog tillen
      Laat de uitvoerlade zakken en trek het verlengstuk van de uitvoerlade naar buiten.
      Afbeelding : Laat de uitvoerlade zakken
      Schuif de papierbreedtegeleider naar links.
      Afbeelding : Schuif de papierbreedtegeleider naar links
      Verwijder alle papier uit de hoofdinvoerlade.
      Plaats enveloppen:
      • Plaats een of meerdere enveloppen uiterst rechts in de invoerlade. De zijde waarop u wilt afdrukken moet naar boven wijzen. De klep moet zich aan de linkerkant bevinden en omlaag gericht zijn.
      • Schuif de stapel enveloppen naar beneden tot de stapel niet verder kan.
      • Schuif de papierbreedtegeleider naar binnen totdat deze tegen de stapel enveloppen komt.
        Afbeelding : Enveloppen plaatsen
  2. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 5: start de printspooler opnieuw op
  1. Ga, afhankelijk van het besturingssysteem, op een van de volgende manieren te werk:
    Windows 7
    1. Klik op de taakbalk van Windows op , Configuratiescherm, Systeem en beveiliging en vervolgens op Beheer.
      Dubbelklik op Services.
      Klik met de rechter muisknop op Printerspool en klik vervolgens op Eigenschappen.
      Controleer in het tabblad Algemeen, naast Opstarttype, of Automatisch is geselecteerd.
      Als de service nog niet actief is, klik dan onder Servicestatus op Start en klik vervolgens op OK.
    Windows Vista
    1. Klik op de taakbalk van Windows op , Configuratiescherm, Systeem en onderhoud, Beheer.
      Dubbelklik op Services.
      Klik met de rechter muisknop op Printerspoolservice en klik vervolgens op Eigenschappen.
      Controleer in het tabblad Algemeen, naast Opstarttype, of Automatisch is geselecteerd.
      Als de service nog niet actief is, klik dan onder Servicestatus op Start en klik vervolgens op OK.
    Windows XP
    1. Klik op de taakbalk van Windows op Start en klik vervolgens met de rechtermuisknop op Deze computer.
      Klik op Beheren en klik vervolgens op Services en toepassingen.
      Dubbelklik op Services en dubbelklik vervolgens op Printspooler.
      Klik met uw rechtermuisknop op Printspooler en klik op Opnieuw starten om de service opnieuw te starten.
  2. Wacht terwijl de service opnieuw start, en probeer vervolgens nogmaals af te drukken.
Oplossing 6: Controleer of u uw printerdrivers moet bijwerken
  1. Volg de onderstaande link naar de pagina Downloads voor software en stuurprogramma.
    Indien ondersteund in uw taal is er een link waarop u kan klikken om te bepalen of uw printerdrivers reeds up-to-date zijn.
  2. Indien een bijgewerkt printerstuurprogramma beschikbaar is, volg dan de instructies om het te installeren. Probeer dan opnieuw af te drukken.
Oplossing 7: Start de computer opnieuw op
  1. Sla deze pagina op als favoriet, zodat u indien nodig kunt terugkeren. Start dan de computer opnieuw op.
  2. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 8: Verwijder de taken uit de afdrukwachtrij
  1. Ga, afhankelijk van het besturingssysteem, op een van de volgende manieren te werk:
    Windows 7
    1. Klik op de taakbalk van Windows op en klik vervolgens op Printers en faxapparaten.
    Windows Vista
    1. Klik op de taakbalk van Windows op , klik op Configuratiescherm en klik vervolgens op Printers.
    Windows XP
    1. Klik op de taakbalk van Windows op Start, klik op Configuratiescherm en klik op Printers en faxapparaten.
  2. Dubbelklik op het pictogram van uw printer om de afdrukwachtrij te openen.
  3. Klik in het menu Printer op Alle documenten annuleren of op Afdrukdocumenten verwijderen en klik vervolgens op Ja om te bevestigen.
  4. Als er nog steeds documenten in de wachtrij staan, start u de computer opnieuw op en probeert u daarna opnieuw af te drukken.
  5. Controleer de afdrukwachtrij nogmaals om te zien of ze leeg is en probeer vervolgens opnieuw af te drukken.
    Als de afdrukwachtrij niet leeg is, of als ze leeg is maar de afdruktaken nog steeds niet worden uitgevoerd, gaat u over naar de volgende oplossing.
Oplossing 9: Controleer of de softwaretoepassing het probleem veroorzaakt
  1. Sluit de softwaretoepassing van waaruit u afdrukt en open deze opnieuw.
  2. Probeer opnieuw af te drukken vanaf de softwaretoepassing.
      opmerking:
    Mogelijk wordt afdrukken vanuit een DOS-toepassing niet door de printer ondersteund. Ga na of de software een toepassing op basis van Windows of van DOS is door de systeemvereisten van het programma te controleren.
  3. Probeer af te drukken vanuit Kladblok om te zien of het probleem bij de softwaretoepassing of bij de driver zit.
    Afdrukken vanuit Kladblok
    1. Klik op de taakbalk van Windows op Start en klik vervolgens op Programma's of Alle programma's.
      Klik op Bureau-accessoires en vervolgens op Kladblok.
      Typ een paar tekens tekst in Kladblok.
      Klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.
  4. Als u wel vanuit Kladblok maar niet vanuit de softwaretoepassing kunt afdrukken, neem dan contact op met de fabrikant van de toepassing.
  5. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 10: Controleer of de juiste printerpoort in gebruik is
  1. Ga, afhankelijk van het besturingssysteem, op een van de volgende manieren te werk:
    Windows 7
    1. Klik op de taakbalk van Windows op en klik vervolgens op Printers en faxapparaten.
    Windows Vista
    1. Klik op de taakbalk van Windows op , klik op Configuratiescherm en klik vervolgens op Printers.
    Windows XP
    1. Klik op de taakbalk van Windows op Start, klik op Configuratiescherm en klik op Printers en faxapparaten.
  2. Klik met de rechter muisknop op het pictogram van de printer en selecteer vervolgens Eigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Poorten om te controleren of de printer de juiste poort gebruikt.
    De poort die door de printer wordt gebruikt, is gemarkeerd en aangevinkt. De printer moet zijn ingesteld op het gebruik van een USB00X-poort (waarbij X wordt vervangen door een nummer).
  4. Als de printer de verkeerde poort gebruikt, klikt u op de juiste poort om die te selecteren.
    De poort die op dit ogenblik door de printer wordt gebruikt, is gemarkeerd en aangevinkt.
  5. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 11: Controleer of het juiste stuurprogramma is geselecteerd
  1. Ga, afhankelijk van het besturingssysteem, op een van de volgende manieren te werk:
    Windows 7
    1. Klik op de taakbalk van Windows op en klik vervolgens op Printers en faxapparaten.
    Windows Vista
    1. Klik op de taakbalk van Windows op , klik op Configuratiescherm en klik vervolgens op Printers.
    Windows XP
    1. Klik op de taakbalk van Windows op Start, klik op Configuratiescherm en klik op Printers en faxapparaten.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram naast de printer en selecteer vervolgens Eigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  4. Controleer het stuurprogramma weergegeven in het vervolgkeuzemenu Stuurprogramma om te controleren of de printer het juiste stuurprogramma.
    De naam van uw printer moet zijn weergegeven als de driver.
  5. Als de verkeerde driver is geselecteerd, selecteert u de juiste driver in het vervolgkeuzemenu Driver.
  6. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.
  7. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 12: Neem contact op met HP-ondersteuning
  1. Indien geen van deze oplossingen hielpen, biedt HP diverse ondersteuningsopties voor uw printer.
    Om het ondersteuningscontact te vergemakkelijken, houdt u de volgende informatie bij de hand:
    • Productnaam (HP Deskjet 3050 All-in-One series)
    • Modelnummer (bevindt zich aan de binnenkant van de cartridgeklep)
      Afbeelding : Afbeelding - Het modelnummer vinden
    • Het serienummer van de printer (een uit 10 tekens bestaande code)
      Het serienummer bevindt zich op een sticker op de achter- of onderkant van de printer. Het serienummer is de code op de sticker die uit tien tekens bestaat. De code bevat cijfers en letters, maar geen streepjes.
  2. Volg de link beneden om de ondersteuningspagina voor uw printer te bekijken.
    Kies wanneer hierom wordt gevraagd uw land/regio en klik vervolgens op HP contacteren voor informatie over het bekomen van technische ondersteuning .
  3. Bezoek de HP-ondersteuningsforums en kom in contact met HP-gebruikers om inzicht te krijgen en voor tips en antwoorden op vragen over uw printer. Volg onderstaande link naar de forums. (HP ondersteuningsforums zijn niet beschikbaar in alle talen.)