De printkop vervangen voor HP Photosmart eStation All-in-One printerserie (C510)

Dit document is van toepassing op de HP Photosmart eStation All-in-One printerserie (C510).
Een printkopeenheid bestaat uit cartridges die in printkoppen zijn geplaatst. U moet mogelijk een nieuwe printkopeenheid installeren wanneer de bestaande printkopeenheid beschadigd is of incompatibel met de printer is. Vervangende printkopeenheden zijn alleen verkrijgbaar via HP ondersteuning of geautoriseerde serviceleveranciers.
Deze stappen hebben betrekking op alle landen/regio's behalve de Verenigde Staten.
Als HP uw printkopeenheid binnen de garantietermijn vervangt, ontvangt u een nieuwe printkopeenheid, reinigingsmaterialen en een volledige set nieuwe cartridges bij de vervangende printkopeenheid.
Als de printkopeenheid niet meer onder de garantie valt, kunt u online een nieuwe eenheid bestellen.
  1. Ga naar de website How to buy van HP en klik op uw land/taal.
  2. De pagina HP kopen wordt weergegeven. Zoek de HP Parts Store op deze pagina. De locatie van de HP Parts Store varieert per land. Klik op HP Parts Store.
  3. Type onder Uw onderdelen zoeken de code CN642A in het tekstvak Zoeken op onderdeelnummer. Volg de instructies op het scherm om de printkopeenheid te bestellen.
De printkopeenheid vervangen
Volg deze stappen om de printkopeenheid te vervangen.
  opmerking:
Wacht tot er een nieuwe printkopeenheid beschikbaar is voordat u de cartridges verwijdert. Laat de cartridges niet langer dan 30 minuten buiten de printer liggen. Als u de printkop en cartridges langer buiten de printer laat liggen, kunnen zowel de printer als de benodigdheden beschadigd raken.
Stap één: De oude cartridges verwijderen
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Open de cartridgeklep. De wagen gaat naar het midden van de printer. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
  3. U verwijdert de oude cartridge door op het lipje vooraan op de cartridge te drukken en hem vervolgens uit de houder te verwijderen.
    Afbeelding : De cartridge uit de houder verwijderen
    Afbeelding: De cartridge uit de houder verwijderen
      let op:
    Til de vergrendelingshendel niet omhoog om de cartridges te plaatsen. Hierdoor worden de cartridges mogelijk niet goed geplaatst, wat afdrukproblemen veroorzaakt. De vergrendeling moet omlaag blijven voor een juiste plaatsing van de cartridges.
  4. Herhaal de voorgaande stap om de andere cartridge te verwijderen.
Stap twee: De oude printkop verwijderen
  opmerking:
De printer die in de volgende video wordt getoond, kan enigszins verschillen van uw printer, maar de stappen zijn dezelfde.
  1. Til de vergrendeling op de wagen met cartridges op totdat deze niet verder kan.
    Afbeelding : De vergrendeling optillen
    Afbeelding: De vergrendeling optillen
  2. Til de printkop omhoog om deze uit de wagen met cartridges te verwijderen.
    Afbeelding : De oude printkop verwijderen
    Afbeelding: De oude printkop verwijderen
Stap drie: Reinig de elektronische contactpunten in de printer
  opmerking:
De printer die in de volgende video wordt getoond, kan enigszins verschillen van uw printer, maar de stappen zijn dezelfde.
Om de printkopeenheid succesvol te vervangen, is het belangrijk om de elektronische contactpunten in de printer zo goed mogelijk te reinigen. De vervangende printkopeenheid wordt geleverd met vochtige doekjes.
Afbeelding : Vochtige doekjes
Afbeelding: Vochtige doekjes
Gebruik deze doekjes om de elektronische contactpunten binnenin de printer te reinigen. Veeg van de boven- naar de onderkant van de elektronische contactpunten, in één richting. Gooi de doekjes weg als ze vies zijn en open nieuwe doekjes.
  let op:
Veeg niet omhoog en omlaag of van links naar rechts. Hierdoor kan de printer beschadigd raken.
Afbeelding : Reinig de elektronische contactpunten in de printer
Afbeelding: Reinig de elektronische contactpunten in de printer
Stap vier: De nieuwe printkop installeren
  1. Haal de nieuwe printkop uit de verpakking.
    Afbeelding : Haal de nieuwe printkop uit de verpakking
    Afbeelding: Haal de nieuwe printkop uit de verpakking
      let op:
    Raak de koperkleurige elektrische contactpunten niet aan. Zorg dat er geen krassen op de elektrische contactpunten of andere delen van de printer komen.
    Afbeelding : De elektrische contactpunten niet aanraken
    Afbeelding: Raak de elektrische contactpunten niet aan
  2. Houd de printkop rechtop met de gekleurde symbolen aan de bovenkant.
  3. Laat de printkop in de wagen met cartridges zakken.
    Afbeelding : De nieuwe printkop installeren
    Afbeelding: De nieuwe printkop installeren
  4. Laat de vergrendeling voorzichtig zakken.
  1. Til de uitvoerlade omhoog zodat deze openstaat en open daarna de klep van de invoerlade.
  2. Schuif de papierbreedtegeleider naar de uiterste stand.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleider naar buiten schuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleider naar buiten schuiven
  3. Plaats het papier in de invoerlade met de korte rand naar voren en de afdrukzijde naar beneden.
    Afbeelding : Papier in de invoerlade plaatsen
    Afbeelding: Papier in de invoerlade plaatsen
  4. Pas de papierbreedtegeleider aan zodat deze tegen de stapel papier rust.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleider naar binnen schuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleider naar binnen schuiven
  5. Laat de uitvoerlade zakken en sluit dan de klep van de invoerlade.
Stap zes: De nieuwe cartridges installeren
  opmerking:
Gebruik de oude cartridges niet opnieuw. Oude cartridges kunnen de nieuwe printkop beschadigen.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Open de cartridgeklep. Mogelijk probeert de wagen met cartridges zich naar de cartridgetoegang te verplaatsen. Als dit het geval is, laat u de wagen naar die positie gaan.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
  3. Trek het oranje lipje op de nieuwe cartridge recht naar achteren om de plastic verpakking te verwijderen.
    Afbeelding : Verwijder de plastic verpakking van de nieuwe cartridge
    Afbeelding: Verwijder de plastic verpakking van de nieuwe cartridge
  4. Draai het oranje kapje linksom om het los te breken.
    Afbeelding : Het oranje kapje verwijderen
    Afbeelding: Het oranje kapje verwijderen
  5. Schuif de cartridge met de contactpunten naar de printkop gericht in de lege sleuf en druk de cartridge vervolgens omlaag totdat deze stevig op zijn plaats vastklikt.
      opmerking:
    Controleer of het gekleurde symbool op de cartridgelabels overeenkomt met het gekleurde symbool op de houder op de wagen.
    Afbeelding : De cartridge plaatsen
    Afbeelding: De cartridge plaatsen
  6. Herhaal de vorige stappen om de andere cartridges te installeren.
  7. Sluit de cartridgeklep. De wagen met cartridges keert terug naar de rechterkant van de printer.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
Stap zeven: De printer uitlijnen
Raak na het plaatsen van gewoon wit papier OK aan op het bedieningspaneel van de printer. De printer drukt automatisch een uitlijningspagina af om de cartridges uit te lijnen.
Afbeelding : Voorbeeld uitlijningspagina
Afbeelding: Voorbeeld uitlijningspagina
Als de printer niet automatisch wordt uitgelijnd, voert u de volgende stappen uit om de printer handmatig uit te lijnen.
  1. Open HP Solution Center:
    • Windows XP: Klik op Start, Alle programma's, HP en vervolgens op HP Solution Center.
    • Windows Vista of Windows 7: Klik op het Windows-pictogram (), Programma's, HP en op HP Solution Center.
    HP Solution Center wordt in een nieuw venster geopend.
  2. Klik in HP Solution Center op Instellingen ().
  3. Klik in het gebied Afdrukinstellingen op Printerwerkset. De werkset wordt geopend in een nieuw venster.
  4. Klik op het tabblad Apparaatservices en klik vervolgens op De printkoppen uitlijnen ().
  5. Klik op Pagina afdrukken. De printer drukt een uitlijningspagina af.
Stap acht: Defecte onderdelen terugsturen naar HP
Als de nieuwe printkopeenheid is geleverd met een portovrij postlabel en instructies voor het retourneren van defecte onderdelen aan HP, gebruikt u deze. HP wil de onderdelen analyseren zodat wij onze printers in de toekomst verder kunnen verbeteren.
Als er geen portovrij postlabel bij de nieuwe printkopeenheid werd geleverd, bent u nu klaar; u hoeft niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  1. Plaats de oude printkop in de plastic verpakking van de nieuwe printkop.
    Afbeelding : De oude printkop in de verpakking plaatsen
    Afbeelding: De oude printkop in de verpakking plaatsen
  2. Verwijder de sticker op het deksel met de naam B en sluit hiermee de verpakking van de printkop.
    Afbeelding : De sticker op het deksel verwijderen
    Afbeelding: De sticker op het deksel verwijderen
    Afbeelding : De verpakking sluiten met de sticker op het deksel
    Afbeelding: De verpakking sluiten met de sticker op het deksel
  3. Gebruik de oranje kapjes van de nieuwe cartridges om de oude cartridges af te sluiten.
    Afbeelding : De oude cartridges afsluiten
    Afbeelding: Gebruik de oranje kapjes van de nieuwe cartridges om daarmee de oude cartridges af te sluiten
  4. Plaats de oude onderdelen en het formulier dat bij de nieuwe onderdelen werd geleverd in de doos van de nieuwe onderdelen. Sluit indien mogelijk ook een voorbeeldafdruk bij waarop het probleem met de oude printkop is te zien.
    Afbeelding : De oude onderdelen, het formulier en de voorbeeldafdruk in de doos plaatsen
    Afbeelding: De oude onderdelen, het formulier en de voorbeeldafdruk in de doos plaatsen
  5. Sluit de doos, bevestig het portvrije postlabel en doe de doos op de post.
    Afbeelding : De doos terugsturen naar HP
    Afbeelding: De doos terugsturen naar HP