Het bericht 'Papierstoring' wordt weergegeven voor de HP Officejet Pro 8500A (A910) e-All-in-One printerserie

Probleem
Tijdens het afdrukken stopt de printer de papierinvoer en wordt de foutmelding 'Papierstoring. Verhelp de storing en druk op OK' op het bedieningspaneel weergegeven.
Belangrijk: Voer deze oplossingen uit in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.
Oplossing één: De papierstoring verhelpen
Volg deze stappen om de papierstoring te verhelpen.
De volgende video laat zien hoe u een papierstoring verwijdert.
  opmerking:
In deze video ziet u de HP Officejet Pro 8500A e-All-in-One printerserie (A910), maar dezelfde stappen gelden ook voor uw printer.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
Verwijder alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring via de voorzijde van het product te verhelpen, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.
Al het losse papier verwijderen
Niet aan vastgelopen vellen papier trekken
Afbeelding: Losse vellen papier verwijderen.
Afbeelding: Niet aan vastgelopen vellen papier trekken.
Stap twee: De papierstoring via de achterkant van de printer verhelpen
  let op:
Trek het vastgelopen papier niet uit de voorkant van de printer. Als u het vastgelopen papier via de achterkant van de printer of via de papierlade kunt lostrekken, dient u altijd eerst de achterkant te proberen. Wanneer u papier vanuit de voorklep trekt, kunt u het mechanisme van de printer beschadigen.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te schakelen.
  2. Koppel het netsnoer los van de achterzijde van de printer.
  3. Haal de stekker uit het stopcontact.
  4. Draai de printer om zodat u toegang hebt tot de achterkant.
  5. Druk op de knoppen aan beide kanten van de duplexer en verwijder de duplexer.
      opmerking:
    Uw printer kan enigszins afwijken van het afgebeelde apparaat, maar de stappen zijn hetzelfde.
      Afbeelding : De duplexer verwijderen
      Afbeelding: Verwijder de duplexer.
    1. Op de knoppen aan de zijkant van de duplexer drukken
    2. De duplexer uit de printer trekken
  6. Trek vastgelopen papier of gescheurde stukjes papier voorzichtig tussen de rollen in de printer vandaan. Gebruik beide handen om hele pagina's papier uit het product te trekken zonder deze te scheuren.
    Afbeelding : Het vastgelopen papier voorzichtig verwijderen
    Afbeelding: Verwijder het vastgelopen papier.
      let op:
    Gebruik een zaklamp om grondig te controleren of er papierresten op de rollen of wieltjes in de printer zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven in de printer, kan het papier later weer vastlopen.
    Afbeelding : Afgescheurde papierresten verwijderen
    Afbeelding: Afgescheurde papierresten verwijderen.
Stap drie: De duplexer controleren
  1. Als u geen vastgelopen papier in het gebied van de achterklep ziet, druk dan op de knoppen op de vergrendeling aan de achterkant van de duplexer en laat de klep zakken.
      Afbeelding : De duplexer openen
      Afbeelding: De duplexer openen
    1. Vergrendeling aan de achterkant van de duplexer
    2. Klep van de duplexer
  2. Verwijder vastgelopen papier uit de duplexer.
  3. Sluit de klep van de duplexer.
  4. Duw de duplexer voorzichtig in de printer totdat deze goed op zijn plaats klikt. Druk niet op de knoppen aan het uiteinde van de module terwijl u deze aan het terugplaatsen bent.
    Afbeelding : De duplexer opnieuw plaatsen
    Afbeelding: Plaats de duplexer terug.
  5. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact.
  7. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
      opmerking:
    De printer heeft mogelijk een opwarmperiode. Mogelijk knipperen er printerlampjes en verplaatst de wagen met cartridges zich. Wacht totdat het product klaar is met opwarmen voordat u verder gaat.
Stap vier: Een zelftestrapport afdrukken
Met het afdrukken van een testpagina wordt gecontroleerd of de hardware naar behoren werkt.
  1. Plaats ongebruikt, gewoon, wit papier van US Letter- of A4-formaat in de invoerlade.
      opmerking:
    Laad geen speciaal papier in lade 2. Lade 2 ondersteunt uitsluitend gewoon Letter- en A4-papier.
    Voor meer informatie over het laden van papier, zie Gewoon papier, kaarten, fotopapier en speciaal papier laden. Papier correct plaatsen kan papierstoringen voorkomen.
    Als u problemen met bepaalde papiersoorten of formaten ervaart, zie de Productspecificaties om te controleren of uw printer andere formaten en soorten papieren ondersteunt.
  2. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  3. Raak op het aanraakscherm van de printer het rechterpijltje () aan om het tweede navigatiescherm weer te geven.
  4. Raak Instellingen () aan op het scherm van het bedieningspaneel. Het menu Instellingen wordt weergegeven.
  5. Raak de pijl omlaag aan () en dan Rapporten.
  6. Raak Statusrapport voor het product aan. Het zelftestrapport wordt afgedrukt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing twee: De papierstoring in de papierladen verhelpen
Volg deze stappen om vastgelopen papier uit papierlade 1 en 2 te verwijderen.
    Afbeelding : Printer met papierlade 1 en 2 geïnstalleerd
    Afbeelding: Lades 1 en 2.
  1. Lade 1
  2. Lade 2
  opmerking:
Lade 2 kan een optioneel accessoire voor uw printer zijn. Als u geen lade 2 hebt geïnstalleerd, volgt u alleen de stappen voor lade 1.
Stap één: Vastgelopen papier verwijderen uit lade 1
  1. Verwijder al het papier uit de uitvoerlade.
  2. Til de uitvoerlade omhoog.
    Afbeelding : De uitvoerlade omhoog tillen
    Afbeelding: De uitvoerlade omhoog tillen
  3. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te schakelen.
  4. Koppel het netsnoer los van de achterzijde van de printer.
  5. Pak vastgelopen papier in de lade met beide handen vast en trek het naar u toe om het te verwijderen.
      let op:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk via de voorkant van de printer. Als er stukjes gescheurd papier in de printer achterblijven, vergroot dat de kans dat er later weer papier vastloopt, wat het afdrukmechanisme kan beschadigen.
  6. Klap de uitvoerlade naar beneden.
Stap twee: Vastgelopen papier verwijderen uit lade 2
  opmerking:
Lade 2 kan een optioneel accessoire voor uw printer zijn. Als lade 2 niet is geïnstalleerd, gaat u verder met de volgende stap.
  1. Controleer of de printer nog steeds is uitgeschakeld en losgekoppeld van het stopcontact.
  2. Til de printer op van lade 2.
    Afbeelding : Til de printer op van lade 2
    Afbeelding: Til de printer op van lade 2.
  3. Verwijder eventueel vastgelopen papier uit de onderkant van de printer of uit lade 2.
  4. Zet de printer weer terug op lade 2.
  5. Steek de stekker van het netsnoer weer in het wandstopcontact.
  6. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
      opmerking:
    De printer heeft mogelijk een opwarmperiode. Mogelijk knipperen er printerlampjes en verplaatst de wagen met cartridges zich. Wacht totdat het product klaar is met opwarmen voordat u verder gaat.
Stap drie: Een zelftestrapport afdrukken
Met het afdrukken van een testpagina wordt gecontroleerd of de hardware naar behoren werkt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing drie: De baan van de wagen met cartridges controleren en de printkoppen opnieuw plaatsen
Volg deze stappen om vastgelopen papier via de bovenkant van de printer te verwijderen. Volg deze stappen alleen als u alle voorgaande oplossingen hebt geprobeerd en het probleem aanhoudt.
Er zijn meerdere ruimten in de printer waar het papier kan vastlopen. Voer de volgende stappen uit om te controleren of er obstructies zijn op deze locaties.
    Afbeelding : Ruimten in de printer
    Afbeelding: Ruimten in de printer.
  1. Toegangsgebied voor de printkoppen (ruimte 1)
  2. Hoofdtoegangsgebied van het papierpad (ruimte 2)
  3. Afdekgedeelte voor printkoppen (ruimte 3)
  let op:
U mag de printkoppen niet verwijderen, inspecteren en terugplaatsen in het hoofdtoegangsgebied van het papierpad (ruimte 2) of in het gebied waar de printkoppen worden afgedekt (ruimte 3).
Stap één: Ruimte 1 en 2 controleren
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te schakelen.
  2. Koppel het netsnoer los van de achterzijde van de printer.
  3. Open de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges openen
    Afbeelding: Open de klep van de wagen met cartridges.
  4. Controleer of er papier of papierresten vastzitten in ruimte 1 en 2. Verwijder vastgelopen papier en verwijder papierresten.
      let op:
    Gebruik een zaklamp om de baan van de wagen met cartridges grondig te controleren op stukjes achtergebleven papier in de printer. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven in de printer, kan het papier later weer vastlopen.
  5. Sluit de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges sluiten
    Afbeelding: Sluit de klep van de wagen met cartridges.
  6. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  7. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
Stap twee: Ruimte 3 controleren
  1. Open de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges openen
    Afbeelding: Open de toegangsklep voor de wagen met cartridges.
  2. Raak op het bedieningspaneel van de printer Printkop vervangen aan.
    De wagen verplaatst zich naar het toegangsgebied van de printkoppen (ruimte 1) helemaal links in de printer, tenzij er papier of vuil in de weg zit. Wacht tot de wagen zich uit het parkeergebied aan de rechterkant verplaatst, stopt en blijft staan.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterzijde van de printer.
      let op:
    U moet het netsnoer loskoppelen zodat u onderdelen met de hand kunt bewegen zonder dat u het risico loopt op een elektrische schok.
  4. Controleer of er papier of een belemmering in het parkeergebied (ruimte 3) aanwezig is die de wagen zou kunnen tegenhouden.
    Afbeelding : Voorbeeld van papier dat de beweging van de wagen met cartridges kan belemmeren
    Afbeelding: Papier dat de wagen met cartridges kan blokkeren.
      opmerking:
    U hebt mogelijk een zaklamp nodig om bepaalde delen beter te kunnen zien.
  5. Verwijder gekreukt of vastgelopen papier uit het parkeergebied (ruimte 3).
    U kunt via ruimte 2 langs het papierpad bij ruimte 3 komen om papier te verwijderen. Als u er niet in slaagt om papier of vuil via ruimte 2 te verwijderen, verwijder dan de klep van ruimte 3 zodat u bij de obstructie kunt.
    Afbeelding : De klep boven het parkeergebied verwijderen
    Afbeelding: De klep boven het parkeergebied verwijderen.
      let op:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk via de voorkant van de printer. Als er stukjes gescheurd papier in de printer achterblijven, vergroot dat de kans dat er later weer papier vastloopt, wat het afdrukmechanisme kan beschadigen.
  6. Reik in de printer en verplaats de wagen met cartridges met de hand.
  7. Controleer of de wagen met cartridges vrij kan bewegen over de gehele breedte van de printer door de wagen voorzichtig van rechts naar links te duwen.
  8. Plaats nadat u de wagen met cartridges hebt gecontroleerd de klep terug boven het parkeergebied op ruimte 3.
  9. Sluit de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges sluiten
    Afbeelding: Sluit de klep van de wagen met cartridges.
  10. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  11. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
Stap drie: De printkoppen terugplaatsen en de wagen met cartridges controleren
  1. Open de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges openen
    Afbeelding: Open de klep van de wagen met cartridges.
  2. Raak op het bedieningspaneel van de printer Printkop vervangen aan.
    De wagen met cartridges verplaatst zich naar het toegangsgebied voor de printkoppen (vak 1) helemaal links in de printer. Wacht tot de wagen stopt en blijft staan.
  3. Til de vergrendeling van de printkop omhoog.
    Afbeelding : De vergrendeling van de printkop omhoogtillen
    Afbeelding: Til de vergrendeling van de printkop omhoog.
  4. Til de hendel van een printkop omhoog en gebruik deze om de printkop uit de houder te trekken.
    Afbeelding : De printkop verwijderen
    Afbeelding: Til de hendel van de printkop op en verwijder vervolgens de printkop.
  5. Herhaal deze stappen om de andere printkop te verwijderen.
      let op:
    Laat de printkoppen niet langer dan 5 minuten buiten de wagen liggen.
  6. Controleer de binnenkant, onderkant en zijkanten van de wagen met cartridges op vuil of papierresten.
    Afbeelding : De wagen met cartridges
    Afbeelding: De wagen met cartridges.
  7. Plaats elke printkop terug in de kleurgecodeerde houders. Het label op de printkop moet overeenkomen met het label op de vergrendeling van de printkop. Druk stevig op de printkop om zeker te zijn dat er goed contact wordt gemaakt.
    Afbeelding : De printkoppen plaatsen
    Afbeelding: Plaats de printkoppen.
  8. Trek de vergrendeling van de printkop helemaal naar voren en druk deze vervolgens omlaag om ervoor te zorgen dat de vergrendeling goed vast zit. Het kan zijn dat u enige druk moet uitoefenen om de vergrendeling vast te maken.
    Afbeelding : De printkopvergrendeling sluiten
    Afbeelding: Sluit de printkopvergrendeling.
  9. Sluit de klep van de wagen met cartridges.
    Afbeelding : De klep van de wagen met cartridges sluiten
    Afbeelding: Sluit de klep van de wagen met cartridges.
  10. Mogelijk moet de printer eerst even opwarmen, daarna wordt een uitlijningspagina afgedrukt.
    • Als de uitlijningspagina goed wordt afgedrukt, dan is er geen noodzaak om door te gaan met de probleemoplossing.
    • Als de uitlijningspagina niet wordt afgedrukt, gaat u door naar de volgende oplossing.
Oplossing vier: De rollen reinigen
Er kunnen zich stof, papiervezels en ander vuil ophopen op de papierinvoerrollen. Dit kan leiden tot papierstoringen en problemen met de papierinvoer. Voer deze stappen uit om de papierinvoerrollen te reinigen.
Stap één: De rollen bij de achterste toegangsklep reinigen
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Een schone, pluisvrije doek of ander zacht materiaal dat niet rafelt en geen vezels achterlaat
    • Gedestilleerd water, gefilterd water of flessenwater (kraanwater kan de printer beschadigen)
  2. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te schakelen.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterzijde van de printer.
  4. Druk op de knoppen aan de zijkanten van de duplexer en verwijder de duplexer vervolgens door deze van de printer te trekken.
      Afbeelding : De duplexer verwijderen
      Afbeelding: Verwijder de duplexer.
    1. Op de knoppen aan de zijkant van de duplexer drukken
    2. De duplexer uit de printer trekken
  5. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met flessenwater of gedestilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  6. Druk de doek tegen de papierinvoerrollen in de printer en draai vervolgens de rollen met uw vingers omhoog. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding : De papierinvoerrollen
    Afbeelding: De papierinvoerrollen van de printer.
  7. Laat de rollen 10 tot 15 minuten drogen.
Stap twee: De rollen in de duplexer controleren
  1. Druk op de knoppen op de vergrendeling aan de achterkant van de duplexer en laat de klep zakken.
      Afbeelding : De duplexer openen
      Afbeelding: Open de duplexer.
    1. Vergrendeling aan de achterkant van de duplexer
    2. De klep van de duplexer
  2. Controleer of de invoerrollen in de duplexer schoon zijn, dat er geen papierresten op zitten en vrij kunnen ronddraaien.
    Afbeelding : De rollen in de duplexer controleren
    Afbeelding: Controleer de rollen in de duplexer.
  3. Reinig het oppervlak en de rollen in de duplexer op dezelfde manier zoals u de grote rollen aan de binnenkant van de printer hebt gereinigd.
  4. Laat de rollen van de duplexer 10 tot 15 minuten drogen.
  5. Duw de duplexer voorzichtig in de printer totdat deze goed op zijn plaats klikt.
  6. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  7. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
      opmerking:
    De printer heeft mogelijk een opwarmperiode. Mogelijk knipperen er printerlampjes en verplaatst de wagen met cartridges zich. Wacht totdat het apparaat is opgewarmd voordat u verdergaat.
Stap drie: Een zelftestrapport afdrukken
Met het afdrukken van een testpagina wordt gecontroleerd of de hardware naar behoren werkt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vijf: De printer resetten
Volg deze stappen om de printer te resetten.
Stap één: Een stroomreset uitvoeren
  opmerking:
De printer heeft mogelijk een opwarmperiode. Mogelijk knipperen er printerlampjes en verplaatst de wagen met cartridges zich. Wacht totdat het apparaat is opgewarmd voordat u verdergaat.
  1. Druk op de aan-uitknop () om het product in te schakelen.
  2. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het product ingeschakeld is.
  3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 15 seconden.
  5. Sluit het netsnoer weer op het stopcontact aan.
  6. Sluit het netsnoer weer op de achterzijde van het product aan.
  7. Als het product niet automatisch inschakelt, gebruik dan de aan-uitknop () om het in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Met het afdrukken van een testpagina wordt gecontroleerd of de hardware naar behoren werkt.
  • Als deze stappen het probleem hebben opgelost en het zelftestrapport wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel aan om door te gaan met de afdruktaak.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.
  • Als het zelftestrapport niet wordt afgedrukt, gaat u verder met de volgende stap.
Stap drie: Meer informatie zoeken
Als u nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan de Introductiepagina van HP Productondersteuning en zoek naar een ander document dat betrekking heeft op de symptomen.
  opmerking:
Als de pagina voor een verkeerd(e) land/regio of in een verkeerde taal wordt geopend, klikt u op de koppeling Regio - Taal rechtsboven in uw browserscherm. Daar kunt u het/de correcte land/regio en taal selecteren.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.