HP en Compaq desktop-pc's - Windows Media Center installeren (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP desktop-pc's met Windows 7 Premium.
Met Windows Media Center en een tv-tuner in uw computer, kunt u live-tv bekijken, pauzeren en opnemen. Als u wilt weten wat er wordt uitgezonden, sluit u de pc aan op de tv-bron via een antenne, kabel of satelliet en downloadt u de lijsten naar de Windows Media Center-programmagids.
U kunt uw computer gebruiken als DVR (digitale videorecorder) om tv en films rechtstreeks op uw computer op te nemen, zodat u ze kunt bekijken wanneer u wilt. Met Media Center kunt u, als u weg gaat wanneer uw lievelingsprogramma wordt uitgezonden, de programmagids doorzoeken en instellen op het opnemen van één aflevering of een hele serie. Wanneer u zin hebt om de opgenomen programma's te bekijken, kunt u met Media Center door uw opgenomen TV-programma's bladeren. Als u tijdens het kijken naar live-tv wordt gestoord, klikt u op Pauze om even iets anders te kunnen doen en klikt dan weer op Afspelen om verder te gaan waar u gebleven was. U kunt ook op Opnemen klikken om de rest van het programma later te bekijken.
Bovendien kunt u muziek beluisteren, uw fotoverzameling op uw tv-scherm bekijken en online entertainment, zoals internet-tv, bekijken. Internet-tv biedt films en tv-programma's aan die worden weergegeven in een handige programmagids; en voor het kijken van internet-tv is geen tv-tuner nodig.
Voordat u begint
Als u de computer installeert moet u beschikken over de volgende onderdelen:
  • Coaxkabels om alle apparaten aan te sluiten die een tv-signaal kunnen ontvangen (zoals een set-top/receiver box, videorecorder en de computer).
  • Een kabel om de tv op de computer aan te sluiten zoals een S-VIDEO-kabel, optische kabel, DVI of HDMI. Welke kabel u nodig hebt, is afhankelijk van welke poorten beschikbaar zijn op uw computer en welke u hebt op uw tv.
  • Een zaklantaarn, als de computer zich in een donkere omgeving bevindt.
  • Om de tv-gids te kunnen gebruiken, moet u een internetverbinding hebben.
Stap 1: Het tv-signaal instellen via een kabelbox of satellietontvanger
Er zijn veel mogelijkheden om het tv-signaal aan te sluiten op de computer en de tv. De volgende stappen zijn bedoeld voor een basisopstelling met een kabel- of satellietverbinding en een videorecorder of -speler. Voor meer gedetailleerde instructies raadpleegt u de gebruikers- en installatiehandleidingen van uw apparaten.
  1. Sluit de coaxkabel aan op de wandaansluiting en op de lijningang van de set-top box of satellietontvanger.
  2. Sluit een andere coaxkabel aan op de lijnuitgang van de set-top box of satellietontvanger.
  3. Sluit de kabel van de lijnuitgang van de set-top box of satellietontvanger aan op de tv-ingang op de computer.
  4. Als u een videospeler of -recorder (DVR, videorecorder, Blu-ray) gebruikt, doet u het volgende:
    1. Sluit een coaxkabel aan op de wandaansluiting en op de lijningang van de speler of recorder.
    2. Sluit een andere coaxkabel aan op de lijnuitgang van de speler of recorder.
    3. Sluit de kabel van de lijnuitgang van de speler of recorder aan op de tv-ingang op de computer.
    TIP Als uw computer een digitale ATSC of DVB-T tv-tuner heeft, kunt u een antenne rechtstreeks op uw computer aansluiten en digitale uitzendingen ontvangen.
    TIP Sluit geen gameconsole zoals een X-Box, PS3 of Wii aan op de tv-ingang van de computer in verband met een kleine vertraging tijdens het verwerken van het signaal. Sluit in plaats daarvan de gameconsole rechtstreeks op het beeldscherm of de tv aan met behulp van een andere aansluiting zoals DVI of HDMI.
Stap 2: De afstandsbediening configureren voor gebruik met een set-top box
Als u uw afstandsbediening wilt gebruiken op een computer die een tv-signaal ontvangt via een set-top box, moet u een IR-zenderkabel (ook wel blasterkabel genaamd) aansluiten op uw computer en de set-top box.
Afbeelding : IR-zenderkabel (blasterkabel)
IR-zenderkabel (blasterkabel)
  1. Sluit de IR-zenderkabel aan op de IR-uitgang van de computer.
  2. Verwijder het papier van de beschermende tape aan het uiteinde van de kabel en druk vervolgens het uiteinde van de kabel over het venster van de IR-sensor van de afstandsbediening op de set-top box Schijn met een zaklamp door het plastic aan de voorzijde van de set-top box om het venster van de infraroodsensor van de afstandsbediening te vinden.
    Afbeelding : De tape verwijderen en het uiteinde van de kabel over de IR-sensor van de set-top box drukken
    De tape verwijderen en het uiteinde van de kabel over de IR-sensor van de set-top box drukken
      opmerking:
    Houd de afstandsbediening dicht bij de IR-sensor van de computer wanneer u de afstandsbediening configureert.
    TIP U kunt het signaal scheiden in verschillende paden die verbonden kunnen worden met de verschillende aansluitingen van uw tv. Als u bijvoorbeeld een set-top box en uw computer met een splitter aansluit op twee aansluitingen van de tv, kunt u met de afstandsbediening van de tv schakelen tussen de set-top box en uw computer.
Stap 3: De tv-tuner, het tv-signaal en de programmagids configureren
Gebruik de volgende stappen om de tv-tuner, het tv-signaal en de programmagids te configureren:
  opmerking:
U moet een compatibele tv-tuner installeren in de computer om live-tv te kunnen bekijken in Windows Media Center. Een tv-tuner is niet vereist om internet-tv te kijken, maar u moet wel een internetaansluiting hebben.
  1. Zet de computer aan en zorg dat de computer verbinding heeft met internet.
  2. Klik op Start, klik op Alle programma' s en klik vervolgens op Windows Media Center. De welkomstpagina verschijnt.
  3. Klik op de welkomstpagina op Doorgaan. Het scherm Beginnen verschijnt.
    Afbeelding : Welkom bij Windows Media Center
    Welkom bij Windows Media Center
  4. Klik op het scherm Beginnen op Snelle installatie.
    Met Snelle installatie wordt Windows Media Center automatisch opgestart met de aanbevolen opties en wordt Media Center geopend als het opstarten voltooid is.
      opmerking:
    U kunt vanuit het opstartscherm van Windows Media Center later terugkeren naar Setup door te klikken op Taken, Instellingen, Algemeen, Windows Media Center Setup, Setup opnieuw uitvoeren.
    Afbeelding : Scherm Beginnen
    Scherm Beginnen
  5. Blader naar tv en klik dan op Live-tv instellen.
    Afbeelding : Instelinformatie
    Instelinformatie
  6. De pagina Tv-instellingen wordt weergegeven. Kies Ja als uw regio correct wordt weergegeven en klik op Volgende om verder te gaan.
    Als uw regio niet correct wordt weergegeven, klikt u op Nee, selecteert u uw regio en klikt u op Volgende.
    Afbeelding : Uw regio selecteren
    Uw regio selecteren
  7. Typ op de pagina ZIP-code uw Postcode en klik dan op Volgende.
    Afbeelding : Uw postcode typen
    Uw postcode typen
  8. De pagina Servicevoorwaarden van de programmagids wordt geopend. Klik op Ik ga akkoord en klik op Volgende.
    Afbeelding : Servicevoorwaarden programmagids
    Servicevoorwaarden programmagids
  9. Wacht terwijl Media Center de tv-instellingen voor uw regio downloadt.
    Afbeelding : Gegevens voor tv-instellingen downloaden
    Gegevens voor tv-instellingen downloaden
  10. Wacht terwijl Media Center de tv-signalen onderzoekt. Dit kan enkele minuten duren.
    Afbeelding : Tv-signalen onderzoeken
    Tv-signalen onderzoeken
  11. Wanneer Media Center klaar is met het onderzoeken van de tv-signalen, worden de resultaten weergegeven op het scherm. Als bijvoorbeeld de tv-tuner een tweevoudige tuner is die met een kabel-tv-aansluiting is verbonden, geeft Media Center het volgende weer:
    Digitale kabel (ClearQAM) (1 tuner) en Analoge kabel (1 tuner). Bij u kan dat anders zijn, dit is afhankelijk van de tv-tuner in uw computer.
    Klik als de configuratie correct en volledig is op Ja, de tv met deze resultaten configureren. Klik op Volgende.
      opmerking:
    Als u een lijst met providers te zien krijgt, selecteert u uw signaalprovider in deze lijst.
    Afbeelding : Configuratie tv-signaal
    Configuratie tv-signaal
  12. Media Center geeft weer welke tv-signalen zullen worden geconfigureerd. Klik op Volgende om te bevestigen.
    Afbeelding : De tv-signaalconfiguratie bevestigen (aangesloten op kabel)
    De tv-signaalconfiguratie bevestigen (aangesloten op kabel)
  13. Wacht terwijl Media Center de programmagids downloadt. Wanneer de gids is gedownload, klikt u op Volgende.
    Afbeelding : De gids downloaden
    De gids downloaden
  14. Wanneer de gids is gedownload, zoekt Media Center naar meer tv-kanalen. Wacht terwijl dit wordt uitgevoerd
    Afbeelding : Meer kanalen zoeken
    Meer kanalen zoeken
  15. Wanneer Media Center klaar is met zoeken naar kanalen, worden de resultaten weergegeven op het scherm. Controleer of de instellingen correct zijn en klik vervolgens op Voltooien.
    Afbeelding : Tv-instellingen voltooid
    Tv-instellingen voltooid
  16. Met Windows Media Center keert u terug naar het hoofdmenu.
    U kunt Media Center nu gebruiken om tv of films te kijken of om naar muziek te luisteren.