• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP notebook-pc's - HP ondersteuningshulpprogramma's in HP Help en ondersteuning

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc's met Windows Vista.

Wat zijn de HP ondersteuningshulpprogramma's?

De HP ondersteuningshulpprogramma's zijn beschikbaar op iedere HP computer met Windows Vista. De HP ondersteuningshulpprogramma's zijn een verzameling lokale programma's voor diagnose en probleemoplossing waarmee u uw computer efficiënter kunt gebruiken.
De nieuwste versie van de HP ondersteuningshulpprogramma's (HP Help en ondersteuning en de Active support Library) vindt u op http://www.hp.com/go/helpandsupport/
Met HP Help en ondersteuning kunt u de volgende HP ondersteuningstoepassingen starten:

HP Help en ondersteuning gebruiken

HP Help en ondersteuning is een aanvulling op Microsoft Help en ondersteuning voor Windows Vista. Het voornaamste doel is u informatie te bieden waarmee u algemene problemen kunt oplossen, uw computer beter kunt leren kennen en uw computer efficiënter kunt gebruiken. Als u HP Help en ondersteuning start, hebt u vier soorten documenten tot uw beschikking:
  • Documenten van HP Help en ondersteuning - Documenten van HP met informatie over softwaretoepassingen en hulpprogramma's van HP. Deze documenten bieden u een basis voor het gebruik van Windows Vista. Sommige documenten bieden een algemeen overzicht, andere bevatten stapsgewijze instructies voor het oplossen van algemene problemen.
    U kunt documenten van HP Help en ondersteuning het eenvoudigst vinden door ze te zoeken met behulp van trefwoorden over het probleem. Een zoekopdracht wordt weergegeven als een lijst met resultaten, inclusief documenten van HP en Microsoft waarin het onderwerp wordt besproken.
  • Learning Centers - Learning Centers bieden informatie over verschillende onderwerpen om u te helpen meer over uw HP computer te leren. U kunt de Learning Centers bijvoorbeeld gebruiken om meer te weten te komen over onderwerpen zoals voeding en de batterij, thuisnetwerken en prestaties en onderhoud.
  • Gebruikershandleidingen - Deze gebruikershandleidingen bevatten informatie over uw specifieke model computer, inclusief de locatie van verschillende knoppen en poorten.
  • Microsoft-ondersteuning - Dit zijn ondersteuningsdocumenten van Microsoft die informatie bieden over het Windows Vista-besturingssysteem en Microsoft-software.
Klik op Start en vervolgens op Help en ondersteuning om HP Help en ondersteuning te openen.
Afbeelding : Startpagina HP Help en ondersteuning
Met het zoekveld boven aan het scherm kunt u zoeken in de volledige Help-bibliotheek van zowel Microsoft als HP om antwoord op uw vragen te vinden en hulp te krijgen bij het oplossen van problemen.
De startpagina van HP Help en ondersteuning biedt ook toegang tot:
  • ondersteuningstoepassingen, zoals HP Systeeminformatie
  • documenten, zoals de Learning Centers en gebruikershandleidingen
  • informatie over het gebruik van hulpprogramma's, zoals hulpprogramma's voor probleemoplossing en Backup en Recovery
  • updates voor software, drivers en BIOS

HP Health Check gebruiken

HP Health Check scant uw computer, meldt mogelijke problemen en lost deze problemen op voordat ze schade veroorzaken.
Volg de onderstaande stappen om HP Health Check te starten.
  1. Klik op Start en vervolgens op Help en ondersteuning.
  2. Klik op Hulpprogramma's voor probleemoplossing en klik dan onder HP Health Check op Dit hulpprogramma gebruiken om uw systeem te controleren op beveiligings-, prestatie- en onderhoudsproblemen om HP Health Check te openen.
    U kunt ook achtereenvolgens op Start, Alle programma's, HP en HP Health Check klikken.
  3. Klik op de knop Opnieuw scannen onder aan het scherm.
HP Health Check genereert een rapport met de problemen die moeten worden opgelost om de status van de computer te verbeteren. Ernstige problemen worden rood gemarkeerd met de melding "aandacht vereist". Health Check biedt ook koppelingen naar informatie over het gebruik van specifieke computerfuncties.
De items in de lijst met een moersleutel aan de rechterkant, kunt u automatisch oplossen door op de moersleutel te klikken. U kunt elk probleem afzonderlijk oplossen of u kunt HP Health Check alle problemen ineens laten oplossen door op Alles repareren boven aan het scherm te klikken.
HP raadt u met klem aan HP Health Check zodanig in te stellen dat uw computer elke week wordt gescand.
Raadpleeg het ondersteuningsdocument met veelgestelde vragen over HP Health Check (in het Engels) voor meer informatie over HP Health Check.

HP Systeeminformatie gebruiken

Met het hulpprogramma Systeeminformatie kunt u de computer scannen en een rapport maken met informatie over uw model computer, zoals de hoeveelheid geheugen, de grootte van uw harde schijf, het serienummer, de productnaam en het productnummer. Deze informatie kunt u nodig hebben als u de klantenservice belt.
U opent het hulpprogramma HP Systeeminformatie via de onderstaande stappen.
  1. Klik op Start en vervolgens op Help en ondersteuning om HP Help en ondersteuning te openen.
  2. Klik op Hulpprogramma's voor probleemoplossing en vervolgens onder HP Systeeminformatie op Dit hulpprogramma gebruiken om alle hardware en software op uw computer weer te geven.
    U kunt ook achtereenvolgens op Start, Alle programma's, HP en HP Systeeminformatie klikken.
Het venster van het hulpprogramma HP Systeeminformatie wordt geopend.
Het linkerpaneel van het scherm HP Systeeminformatie bevat koppelingen naar alle informatie over de specifieke hardware en software die op uw computer is geïnstalleerd. Als u op deze koppelingen klikt, wordt in het rechterdeelvenster van het scherm gedetailleerde informatie weergegeven. Als u bijvoorbeeld klikt op Hewlett Packard onder Basisinformatie in het linkerpaneel, wordt in het rechterpaneel van het scherm gedetailleerde informatie weergegeven over uw HP computer, zoals het serienummer, de productnaam, het productnummer, de begindatum van de garantie en de service-ID.
Afbeelding : Het venster HP Systeeminformatie.
Raadpleeg het ondersteuningsdocument HP notebook pc's - Veelgestelde vragen over Systeeminformatie voor meer informatie over Systeeminformatie.

HP Modem Check gebruiken

HP Modem Check biedt hulp bij het testen van een modem. Het hulpprogramma geeft aan of er een verbindingsprobleem is met de computer, de telefoonlijn, het nummer dat u probeert te bellen of de COM-poort.
Volg de onderstaande stappen om HP Modem Check te starten.
  1. Klik op Start en vervolgens op Help en ondersteuning.
  2. Klik op Hulpprogramma's voor probleemoplossing en klik dan onder Modem Check op Dit hulpprogramma gebruiken om hardwareproblemen met uw inbelmodem te detecteren.
  3. Geef toestemming om door te gaan indien u hierom wordt gevraagd.
HP Modem Check wordt geopend.
Afbeelding : Het venster HP Modem Check.
Raadpleeg het ondersteuningsdocument met HP notebook-pc's - Veelgestelde vragen over Modem Check (in het Engels) voor meer informatie over HP Modem Check.

HP Battery Check gebruiken

HP Battery Check is een hulpprogramma dat informatie geeft over de status van batterijen in een notebook-pc. U kunt de nieuwste versie van HP Battery Check downloaden voor uw HP notebook-pc met Windows Vista of Windows 7.
Volg de onderstaande stappen om HP Battery Check te starten.
  1. Klik op Start, typ battery check in het zoekveld in en selecteer vervolgens HP Battery Check in de lijst.
  2. U kunt ook in HP Support Assistant Problemen oplossen en vervolgens Voeding, temperatuur en mechaniek selecteren.
  3. Klik op Battery Check en bekijk de status van de batterij.
HP Battery Check geeft aanbevelingen voor onderhoud van de batterij op basis van de resultaten van de batterijtests. Battery Check kan u bijvoorbeeld aanbevelen de batterij te kalibreren voor een beter gebruik of de batterij te vervangen als de batterij niet meer werkt of als de opslagcapaciteit van de batterij onder het aanbevolen bereik komt.
Als HP Battery Check aangeeft dat de batterij moet worden gekalibreerd, werkt de batterij wel naar behoren maar kan niet meer worden vastgesteld of de batterij volledig opgeladen of volledig leeg is. Tenzij u de batterij kalibreert, wordt een onjuiste status doorgegeven aan Windows, waardoor de batterij de notebook-pc minder lang van voeding voorziet.
Raadpleeg het ondersteuningsdocument HP notebook pc's - Veelgestelde vragen over HP Battery Check voor meer informatie over HP Battery Check.

HP Home Network Center gebruiken

Het HP Home Network Center is een visueel hulpprogramma dat is ontworpen om u te helpen verbinding te maken met een bekabeld of draadloos thuisnetwerk door de verbinding te bevestigen of door mogelijke problemen met de computer, het netwerk en/of internet vast te stellen. Het helpt verschillende problemen op te lossen die kunnen optreden wanneer u een computer aansluit op een LAN (local area network) door meldingen met verbeteringen weer te geven.
Het HP Home Network Center is momenteel alleen beschikbaar op bepaalde Engelse notebooks.
Volg de onderstaande stappen om het HP Home Network Center te starten.
  1. Klik op Start en vervolgens op Help en ondersteuning.
  2. Klik op Hulpprogramma's voor probleem oplossing en klik dan onder internethulpprogramma's op Dit hulpprogramma gebruiken om uw internetverbinding te controleren of een thuisnetwerk te maken en te beheren.
Het HP Home Network Center wordt geopend.
Afbeelding : HP Home Network Center
opmerking:
Klik op de koppelingen die worden weergegeven in het HP Home Network Center om HP Help en ondersteuning te starten en stappen weer te geven die u kunt volgen om het probleem op te lossen.
Raadpleeg het ondersteuningsdocument HP notebook-pc's - Veelgestelde vragen over het HP Home Network Center (in het Engels) voor meer informatie over het HP Home Network Center.

Internethulpprogramma's gebruiken

Internethulpprogramma's zijn ontworpen om u te helpen een breedbandverbinding (kabelmodem of DSL) in te stellen en te controleren. Internethulpprogramma's proberen verbinding te maken met een HP server om verbindingsproblemen vast te stellen, de oorzaak van het probleem te achterhalen en aan te geven of het probleem intern of extern is.
Als u bijvoorbeeld een groot aantal tijdelijke bestanden opslaat op de harde schijf, leidt dat tot tragere internetprestaties. Klik op Tijdelijke internetbestanden en cookies verwijderen om Internetopties te openen en tijdelijke internetbestanden te verwijderen van de harde schijf.
Volg de onderstaande stappen om Internethulpprogramma's te starten.
  1. Klik op Start en vervolgens op Help en ondersteuning.
  2. Klik op Hulpprogramma's voor probleemoplossing en klik dan onder Internethulpprogramma's op Deze hulpprogramma's gebruiken om problemen met internetverbindingen op te lossen.
Er wordt een lijst weergegeven met koppelingen waarmee u afzonderlijke internethulpprogramma's kunt starten.
Afbeelding : Internethulpprogramma's
U kunt de volgende hulpprogramma's starten door op de koppelingen te klikken:
  • Als u op Tijdelijke internetbestanden en cookies verwijderen klikt, wordt het scherm Browsegeschiedenis verwijderen geopend.
  • Als u op Diagnose van internetverbinding klikt, wordt het hulpprogramma Windows Netwerkcontrole gestart.
  • Als u op Uw inbelmodem controleren klikt, wordt de HP Dial-up Modem Check gestart.
  • Als u op Proxyinstellingen Internet Explorer opnieuw instellen klikt, wordt het scherm Instellingen voor Local Area Network (LAN) weergegeven.
  • Als u op Controleren op meerdere firewalls met Windows Beveiligingscentrum klikt, wordt het Windows Beveiligingscentrum gestart.

Hulpprogramma's voor prestaties en onderhoud gebruiken

Hulpprogramma's voor prestaties en onderhoud lossen problemen met computerprestaties op, zoals een trage werking van bestanden of programma's of een trage opstartprocedure.
Volg de onderstaande stappen om hulpprogramma's voor prestaties en onderhoud te starten.
  1. Klik op Start en vervolgens op Help en ondersteuning.
  2. Klik op Hulpprogramma's voor probleemoplossing en klik dan onder Hulpprogramma's voor prestaties en onderhoud op Deze hulpprogramma's gebruiken om problemen met computerprestaties op te lossen.
Er wordt een lijst weergegeven met koppelingen naar afzonderlijke hulpprogramma's voor prestaties en onderhoud.
Afbeelding : Hulpprogramma's voor prestaties en onderhoud.
U kunt de volgende hulpprogramma's starten door op de koppelingen te klikken:
  • Als u op HP Health Check klikt, wordt HP Health Check gestart. Raadpleeg het ondersteuningsdocument HP notebook-pc's - Veelgestelde vragen over HP Health Check (in het Engels) voor meer informatie over HP Health Check.
  • Als u op HP Systeeminformatie klikt, wordt het hulpprogramma HP Systeeminformatie gestart. Raadpleeg het ondersteuningsdocument met HP notebook pc's - Veelgestelde vragen over Systeeminformatie voor meer informatie over het hulpprogramma HP Systeeminformatie.
  • Als u op Computerprestaties verbeteren klikt, wordt het scherm Hulpprogramma's voor en informatie over prestaties van Microsoft weergegeven. In dit scherm kunt u een test uitvoeren voor de CPU, RAM en de videokaart van uw computer.
  • Ruimte vrijmaken met Schijfopruiming - Hiermee start u het hulpprogramma Schijfopruiming en bepaalt u hoeveel ruimte u vrij kunt maken op de harde schijf door ongebruikte en tijdelijke bestanden te verwijderen.
  • Uw harde schijf defragmenteren - Hiermee start u Schijfdefragmentatie. In de loop van de tijd raken de gegevens op de harde schijf gefragmenteerd. Met andere woorden: de gegevens bevinden zich verspreid over de harde schijf. Door fragmentatie moet de harde schijf harder werken, waardoor de computer trager kan worden. Door te defragmenteren ordent u de gegevens zodat ze dichter bij elkaar staan en de harde schijf efficiënter kan werken. Wanneer de harde schijf is gedefragmenteerd, is de computer sneller.
  • Programmacompatibiliteit controleren - Hiermee start u de wizard Programmacompatibiliteit, waarmee u softwareprogramma's test die goed werkten op oudere versies van Windows en u controleert of ze goed werken op Windows Vista.
  • Probleemrapporten en oplossingen openen - Hiermee opent u het hulpprogramma Probleemrapporten en oplossingen. Dit programma maakt verbinding met internet, zoekt in de HP database met bekende problemen naar uw model notebook en maakt een rapport met een lijst van oplossingen voor die problemen.