HP printers - De printersoftware verwijderen (Windows)

Dit document is van toepassing op HP printers en computers met Windows.
Verwijder het HP printerstuurprogramma en de software met het Windows hulpprogramma Programma’s en onderdelen en verwijder de printer vervolgens uit de lijst met geïnstalleerde apparaten.
Stap 1: Uw printer verwijderen in Programma’s en onderdelen
Verwijder het printerstuurprogramma en de software met behulp van het hulpprogramma Een programma verwijderen in het Windows hulpprogramma Programma’s en onderdelen.
  1. Als uw printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer.
  2. Zoek in Windows naar Programma's en onderdelen en klik op Programma's en onderdelen in de lijst met resultaten.
  3. Klik in de lijst met geïnstalleerde programma's op uw HP printernaam en klik vervolgens op Verwijderen of Ja.
  4. Als het bericht Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om het verwijderen van de software te voltooien.
    Als het softwareverwijderingsproces niet wordt gestart of als er een foutmelding verschijnt tijdens het verwijderen, downloadt u Fix problems that block programs from being installed or removed (in het Engels) van de website van Microsoft en probeert u opnieuw te verwijderen.
  6. Start de computer opnieuw op nadat de software is verwijderd.
Stap 2: De printer uit de lijst met apparaten verwijderen
Om het verwijderen te voltooien, verwijdert u de printer en alle Windows-printerstuurprogramma's uit de lijst Apparaten en printers van Windows.
  1. Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld en de status gereed heeft.
  2. Als uw printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer.
  3. Zoek in Windows naar Apparaten en klik op Apparaten en printers in de lijst met resultaten.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw printer , klik op Apparaat verwijderenen volg de instructies op het scherm om het verwijderen van de printer te voltooien.
    Als er meerdere pictogrammen voor uw printer zijn, verwijder deze dan allemaal.
  opmerking:
Als de printer die u verwijdert, draadloos verbonden is en nog steeds actief is, kan het zijn dat Windows de printer automatisch invoegt in de lijst met apparaten. Als dit het geval is, negeert u het pictogram van het extra apparaat.
Stap 3: Andere HP software verwijderen (optioneel)
Mogelijk blijven andere HP pictogrammen aanwezig op het Windows bureaublad of in het menu Start. Dit zijn de afzonderlijke programma's die mogelijk tijdens de installatie van de printersoftware ook zijn geïnstalleerd. Als u deze programma's niet meer wilt gebruiken, volgt u de eerder opgegeven stappen in dit document om ze te verwijderen.