• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP notebook-pc's - Webcambeelden kunnen een paarse tint hebben

Dit document is van toepassing op bepaalde HP notebook-pc's met Windows 7.
Als de webcam van de HP ENVY 15 notebook-pc's gebruikt wordt in zwak omgevingslicht, kunnen de beelden van de webcam een paarse tint hebben.
De webcam van de ENVY 15 bevat nachtzichttechnologie die is ontworpen om te werken bij normaal omgevingslicht en is geoptimaliseerd om te werken bij weinig tot geen licht.
Voor de nachtzichtfunctie is de webcam voorzien van twee infraroodlampjes aan beide zijden van de webcam en achter de rand van het scherm. Bij weinig tot geen licht worden de infraroodlampjes van de webcam automatisch geactiveerd. De infraroodlampjes zorgen voor verlichting bij geen of weinig licht en voorkomen wazige beelden die gewoonlijk geassocieerd worden met normale webcams bij weinig en geen licht.

De infraroodlampjes van de webcam uitschakelen

Hoewel een beetje paars aanwezig kan zijn bij weinig licht, zal het uitschakelen van de infraroodlampjes van de webcam de paarse tint verminderen en in sommige gevallen geheel voorkomen.
  1. Selecteer Start > Alle programma's > HP > HP MediaSmart > HP MediaSmart Webcam.
  2. Selecteer in HP MediaSmart Webcam Instellingen > Beeldscherm > Geavanceerde instellingen en klik vervolgens op het tabblad Cameraconfiguratie.
  3. Selecteer het selectievakje Weinig licht compenseren en klik dan op Toepassen.
  4. Klik op OK.
opmerking:
Door het uitschakelen van de infraroodlampjes van de webcam zullen de schermbeelden donkerder zijn bij weinig of geen licht. De infraroodlampjes van de webcam zijn ook beschikbaar in andere webcamprogramma's. Raadpleeg het Help-bestand van de software voor meer informatie.
Als het aanpassen van de Weinig licht compenseren-instelling de paarse tint van de webcam niet verhelpt, neemt u dan contact op met HP voor verdere assistentie.