• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP printers - Foutmelding 'Papier komt niet overeen' (Mac)

Dit document is van toepassing op HP-printers en Mac-computers.
Bij het afdrukken van foto's, documenten of enveloppen wordt een foutmelding Papier komt niet overeen of Onjuist papierformaat weergegeven.
Deze fout wordt weergegeven om te voorkomen dat inkt wordt verspild als de papierinstellingen in het printerstuurprogramma komen niet overeenkomen met het papier in de printer.

Video-overzicht

Stap 1: De instelling van het papierformaat aanpassen

Controleer de instelling voor het papierformaat om ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met het papier waarop u wilt afdrukken.
opmerking:
Sommige printers hebben een optie om de fout te negeren en door te gaan met afdrukken. Als u ervoor kiest om de fout te negeren, zijn de marges op uw afdruk mogelijk niet proportioneel met de randen van het papier.
  1. Klik in het programma waarmee u wilt afdrukken op Bestand en Afdrukken.
  2. Selecteer uw printer in de vervolgkeuzelijst Printer.
  3. Klik op Papierformaat.
    Het juiste papierformaat selecteren
  4. Selecteer het papierformaat dat overeenkomt met het type papier in de printerlade en klik op OK. Als er geen overeenkomende papierformaten zijn, selecteer dan het formaat in de lijst dat het papierformaat in de lade het meest benadert.
    opmerking:
    Afhankelijk van de softwareapplicatie wordt Papierformaat mogelijk niet weergegeven in de opties voor afdrukken. Klik op Bestand en vervolgens op Pagina-instellingen.
    Het juiste papierformaat selecteren in het menu Pagina-instelling
  5. Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2: De printer resetten

Reset de printer om eventuele hardwareproblemen of foutstatussen opnieuw in te stellen.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal het netsnoer uit het wandstopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het wandcontact.
    opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
  9. Ga pas verder wanneer de printer inactief is en geen geluid meer maakt.
Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3: De printer verwijderen en opnieuw toevoegen

Verwijder uw printer uit de printerlijst en voeg de printer vervolgens opnieuw toe.
  1. Klik op het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.
  2. Klik, afhankelijk van uw versie van het besturingssysteem, op Afdrukken en faxen, Afdrukken en scannen of Printers en scanners.
  3. Klik op de naam van uw printer, klik op het minteken en verwijder vervolgens de printer.
    De printer selecteren en op het minteken klikken
  4. Klik op het plusteken en vervolgens op Printer of scanner toevoegen.
  5. Klik op het vak Gebruiken of Afdrukken via en selecteer vervolgens Secure AirPrint, AirPrint of de naam van uw printer (indien beschikbaar).
    AirPrint selecteren in het menu Gebruiken
  6. Klik op Toevoegen om de printer toe te voegen aan de lijst.
  7. Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 4: De instelling van de papierbron controleren

Haal het papier uit de invoerladen en plaats het terug. Controleer vervolgens de instelling voor de papierbron.
  1. Verwijder al het papier uit de invoerladen van de printer.
  2. Plaats het papier opnieuw en stel de papierbreedtegeleiders zo in dat ze de rand van de papierstapel net raken.
  3. Klik in het programma waarmee u wilt afdrukken op Bestand en Afdrukken.
    opmerking:
    Als uw printer maar één papierlade heeft, ga dan naar de stap De firmware bijwerken. U hoeft geen papierbron te selecteren in de printerinstellingen.
  4. Selecteer uw printer in de vervolgkeuzelijst Printer.
  5. Selecteer het menu Papiertype/Kwaliteit of het menu Media en kwaliteit.
  6. Klik op Invoeren vanuit of op Bron om de juiste papierlade te selecteren.
  7. Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 5: De printerfirmware bijwerken

Beschikbare firmware-updates downloaden van de HP website
  let op:
Schakel de printer of computer niet uit wanneer er een firmware-update wordt uitgevoerd.
Controleer of de printer is ingeschakeld en is aangesloten op de computer, ga naar HP ondersteuning - Software- en stuurprogrammadownloads en identificeer vervolgens uw printer. Zoek en installeer beschikbare firmware-updates.
Ga voor meer informatie naar Printerfirmware bijwerken of upgraden.