HP afdrukproducten - AVG 8.5 configureren om verbinding met het HP product toe te staan

Inleiding
Bepaalde firewall- en antivirusprogramma's, waaronder AVG 8.5, kunnen storingen in de apparaatsoftware van HP veroorzaken door de toegang tot internet te blokkeren. Als u AVG 8.5 op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u het probleem omzeilen en zo toch de HP software met volledige functionaliteit installeren.
AVG 8.5 configureren om verbinding met het HP product toe te staan
Als u wilt toestaan dat het HP product met AVG 8.5 werkt, moeten enkele internetpoorten in de AVG 8.5-software worden vrijgemaakt. Vervolgens maakt u een regel waarmee AVG 8.5 kan toestaan dat het HP product de vrije poorten gebruikt. Volg deze stappen om het AVG 8.5-programma te wijzigen en vervolgens het HP product te installeren.
Stap één: Het firewallprogramma openen.
  1. Klik in de rechterbenedenhoek van uw computer, dicht bij de klok, met de rechtermuisknop op het AVG pictogram () in het systeemvak.
  2. In het menu dat verschijnt, selecteert u Open AVG User Interface (AVG-gebruikersinterface openen). Het venster AVG Anti-Virus plus Firewall-venster wordt weergegeven.
    Afbeelding : Venster AVG Anti-virus plus Firewall
    Venster AVG Anti-virus plus Firewall
  3. Open het menu Tools (Extra) en selecteer Firewall Settings (Instellingen firewall). Het venster Firewall Settings (Instellingen firewall) verschijnt.
    Afbeelding : Venster Firewall Settings (Instellingen firewall)
    Venster Firewall Settings (Instellingen firewall)
  4. In het linkerpaneel van het Firewall Instellingsvenster selecteert u Profile (Profielen). Het dialoogvenster Profiles' settings (Instellingen profielen) verschijnt in het rechterdeelvenster.
    Afbeelding : Dialoogvenster Profiles' settings (Instellingen profielen)
    Dialoogvenster Profiles' settings (Instellingen profielen)
  5. Het profiel dat de software gebruikt, ook het actieve profiel genoemd, wordt vetgedrukt in de lijst met profielen weergegeven. In dit voorbeeld heet het actieve profiel Standalone computer (Standalone computer).
    Zoek het actieve profiel in de lijst die op uw computer verschijnt en dubbelklik vervolgens op de profielnaam om het te openen.
      opmerking:
    Een andere manier om het actieve profiel te vinden is door op elk profiel in de lijst te klikken. Als de knop Activate Profile (Profiel activeren) grijs wordt weergegeven of niet beschikbaar is, is het geselecteerde profiel het actieve profiel.
Stap twee: De poorten deblokkeren
  1. In het venster voor het actieve profiel dat u hebt geopend in 'Stap 1: Het firewallprogramma openen', selecteert u Defined services (Gedefinieerde services) in het menu in het linkerdeelvenster. De lijst met gedefinieerde services voor dit profiel verschijnt.
    Afbeelding : Lijst met gedefinieerde services
    Lijst met gedefinieerde services
  2. Klik op Add service (Service toevoegen). Het dialoogvenster Service items editor (Service-items bewerken) verschijnt.
    Afbeelding : Dialoogvenster Service items editor (Service-items bewerken)
    Dialoogvenster Service items editor (Service-items bewerken)
  3. Typ een naam voor de service in het tekstvak Service name (Servicenaam). HPDevices is een goede naam voor deze service.
  4. In het vak Service description (Beschrijving service) typt u een korte beschrijving van wat deze service doet. Een goede beschrijving voor deze service is bijvoorbeeld Poorten voor HP apparaten inschakelen.
  5. Klik op Add (Toevoegen) om elk van de volgende vijf services toe te voegen. U kunt de informatie rechtstreeks uit deze tabel in de tekstvakken op de computer kopiëren en plakken.
    Toe te voegen services
    Service-item 1
    Protocol:
    UDP
    Richting:
    in
    Lokale poorten:
    161,427
    Externe poorten:
    0-65535
    Service-item 2
    Protocol:
    UDP
    Richting:
    UIT
    Lokale poorten:
    0-65535
    Externe poorten:
    161,427
    Service-item 3
    Protocol:
    UDP
    Richting:
    in
    Lokale poorten:
    0-65535
    Externe poorten:
    161
    Service-item 4
    Protocol:
    TCP
    Richting:
    in
    Lokale poorten:
    0-65535
    Externe poorten:
    9220,9290,9500
    Service-item 5
    Protocol:
    UDP
    Richting:
    UIT
    Lokale poorten:
    0-65535
    Externe poorten:
    9220,9290,9500
  6. Klik op OK om de HPDevices-service op te slaan.
Stap drie: Regeldetails voor de toepassing maken
  1. In het linkerdeelvenster van het venster met firewallinstellingen selecteert u Applications (Toepassingen) en selecteert u vervolgens Various System Services (Verschillende systeemservices). Het venster Page actions (Pagina-acties) verschijnt in het rechterdeelvenster.
    Afbeelding : Venster Page actions (Pagina-acties)
    Venster Page actions (Pagina-acties)
  2. Klik op Add (Toevoegen) om een nieuwe regel te maken. De nieuwe regel wordt toegevoegd aan de lijst Application detail rules (Regeldetails voor toepassing), aan het einde van de lijst. De naam de regel is een getal. In dit voorbeeld heet de nieuwe regel 13.
    Afbeelding : Nieuwe regel 13, aan het eind van de lijst met de regeldetails voor de toepassing
    Nieuwe regel 13, aan het eind van de lijst met de regeldetails voor de toepassing
  3. Selecteer de nieuwe regel, en klik vervolgens op Move up (Omhoog) om de nieuwe regel naar boven in de lijst te verplaatsen.
  4. Selecteer Allow for all (Toestaan voor alles) in de vervolgkeuzelijst Detail action (Actie detail) onder de lijst Application detail rules (Regeldetails voor toepassing).
  5. Op het tabblad Defined services (Gedefinieerde services) onder de vervolgkeuzelijst Detail action (Actie detail) selecteert u HPDevices en klikt u vervolgens op Apply (Toepassen).
    Afbeelding : HPDevices selecteren op het tabblad Defined services (Gedefinieerde services)
    HPDevices selecteren op het tabblad Defined services (Gedefinieerde services)
  6. Installeer het product volgens de instructies in de configuratiehandleiding.
      opmerking:
    Tijdens de installatie vraagt AVG 8.5 u mogelijk om toe te staan dat het product met internet communiceert. Selecteer Save my answer as a permanent rule, and do not ask me next time (Mijn antwoord opslaan als permanente regel, en volgende keer niet vragen) en klik vervolgens op Allow for all (Voor alles toestaan).
    Afbeelding : AVG 8.5-bevestigingsbericht
    AVG 8.5-bevestigingsbericht