HP printers - Afdruktaken zitten vast in de afdrukwachtrij (Windows)

Dit document is van toepassing op HP printers en computers met Windows.
De printer kan niet afdrukken vanaf een computer omdat een afdruktaak vastzit in de afdrukwachtrij. Deze vastgelopen afdruktaak kan niet worden geannuleerd of verwijderd en voorkomt dat andere afdruktaken worden afgedrukt. Er gebeurt niets wanneer ik bij de taak in de wachtrij opAnnuleren klik.
 In het Windows-afdrukspoolervenster staat een document met de status "Verwijderen".

Stap 1: HP Print and Scan Doctor gebruiken

Download HP Print and Scan Doctor en voer dit uit om printerhardware- en verbindingsproblemen automatisch vast te stellen en op te lossen.
Lees en beantwoord de schermen in HP Print and Scan Doctor als u printerproblemen automatisch wilt laten detecteren en oplossen. Probeer af te drukken wanneer u klaar bent met HP Print and Scan Doctor. Als de afdruktaak opnieuw blijft hangen, ga dan verder met de volgende stap.

Stap 2: Taakbestanden verwijderen en opnieuw opstarten

Reset de afdrukomgeving, verwijder handmatig alle afdruktaakbestanden en start de computer en de printer opnieuw op.
  1. Schakel de printer uit met de aan/uit-knop en haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
  2. Zoek in Windows naar Services en open deze functie.
  3. Klik in het venster Services met de rechtermuisknop op Afdrukspooler en selecteer Stoppen.
     Venster afdrukspoolerservice geselecteerd in de lijst met namen en de selectie stoppen gemarkeerd.
  4. Wanneer de service is gestopt, sluit u het venster Services.
  5. Zoek in Windows naar C:Windows\System32\Spool\PRINTERS en open de map.
  6. Verwijder alle bestanden in de map PRINTERS.
  7. Schakel de computer uit.
  8. Sluit het netsnoer van de printer aan op het stopcontact en schakel de printer in.
  9. Schakel de printer in en probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3: Het printerstuurprogramma opnieuw installeren

Als afdruktaken blijven vastlopen, installeert u het printerstuurprogramma opnieuw.
  1. Als uw printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppel de USB-kabel dan los van de printer.
  2. Ga naar 123.hp.com en voer uw printermodel in. Lees en reageer op de schermen om uw printersoftware te installeren.
    opmerking:
    Als u een USB-aansluiting gebruikt, sluit dan de kabel aan als dit wordt gevraagd tijdens de software-installatie.
  3. Start de computer opnieuw op en wacht tot Windows is geopend.
  4. Probeer af te drukken. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 4: De verbinding met de printer controleren

Afdruktaken blijven in de wachtrij staan als de printer niet kan communiceren met de computer of het mobiele apparaat.