HP printers - Afdruktaken zitten vast in de afdrukwachtrij (Windows)

Dit document is van toepassing op HP printers en computers met Windows.
De printer kan niet afdrukken vanaf een computer, omdat een afdruktaak in de afdrukwachtrij in Windows blijft hangen. Deze vastgelopen afdruktaak kan niet worden geannuleerd of verwijderd en voorkomt dat andere afdruktaken worden afgedrukt. Er gebeurt niets wanneer ik bij de taak in de wachtrij op Annuleren klik.
Afbeelding : Voorbeeld van een vastgelopen afdruktaak in de afdrukwachtrij die niet kan worden geannuleerd
 In het Windows-afdrukspoolervenster staat een document met de status "Verwijderen".
Dit probleem kan diverse oorzaken hebben, zoals een stroomstoring, maar gaat het altijd om het plaatsen van afdruktaken in de wachtrij in Windows.

Aanbevolen: Gebruik de HP Guided Solution

OF volg onderstaande stappen.

Stap 1: Taakbestanden verwijderen en opnieuw opstarten

Telkens wanneer een afdruktaak naar de printer wordt verstuurd, wordt er een bestand gecreëerd in Windows. Soms raken deze bestanden beschadigd en veroorzaken ze problemen. Om uw afdrukomgeving goed te herstellen, verwijdert u deze afdruktaakbestanden handmatig en start u de computer en de printer opnieuw op.

Video over het opnieuw instellen van het afdruksysteem om de taakwachtrij te wissen

1. Schakel de printer uit met de aan/uit-knop en haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
  2. Sla uw werk op. Na deze stappen bent u uw huidige afdruktaken kwijt. Deze moeten opnieuw worden afgedrukt.
  3. Open Windows Services met een van de volgende methoden:
    • Zoek in Windows op 'services' en klik op Services in de lijst met zoekresultaten.
    • Druk op het toetsenbord op de Windows-toets () + R, typ services.msc in het venster dat wordt geopend en klik op OK.
  4. Blader door de lijst met services en zoek naar Afdrukspooler.
  5. Klik met de rechtermuisknop op Afdrukspooler en selecteer Stop.
    Afbeelding : Selectie voor afdrukspoolerservice stoppen
     Venster afdrukspoolerservice geselecteerd in de lijst met namen en de selectie stoppen gemarkeerd.
  6. Nadat de service is gestopt, sluit u het servicevenster en gaat u in Windows Verkenner naar C:\Windows\System32\Spool\PRINTERS.
  7. Verwijder alle bestanden in de map PRINTERS.
  8. Sluit de computer af vanuit Windows.
  9. Zorg dat de printer gedurende minstens 60 seconden is losgekoppeld en steek daarna de stekker van het netsnoer weer in een stopcontact.
  10. Zet de printer aan met de aan/uit-knop op de printer.
  11. Start de computer op en wacht tot Windows is opgestart.
  12. Probeer opnieuw af te drukken en kijk wat er gebeurt.
    • Als de printer afdrukt, bent u klaar.
    • Als de afdruktaak opnieuw blijft hangen, ga dan verder met de volgende stap.

Stap 2: HP Print and Scan Doctor gebruiken

HP biedt het gratis hulpprogramma HP Print and Scan Doctor aan voor het vaststellen en oplossen van afdruk- en scanproblemen. Download en gebruik HP Print and Scan Doctor om snel en automatisch verschillende taken voor probleemoplossing uit te voeren die vaker dit probleem oplossen. Wanneer u op deze koppeling klikt, wordt HP Print and Scan Doctor gedownload met behulp van de downloadfunctie van uw internetbrowser.
Lees en beantwoord de schermen in HP Print and Scan Doctor als u printerproblemen automatisch wilt laten detecteren en oplossen. Probeer af te drukken wanneer u klaar bent met HP Print and Scan Doctor.
  • Als de printer afdrukt, bent u klaar.
  • Als de afdruktaak opnieuw blijft hangen, ga dan verder met de volgende stap.

Stap 3: Het printerstuurprogramma opnieuw installeren

Als afdruktaken blijven vastlopen tijdens het afdrukken, reset u de systeembestanden van de afdruksoftware door het printerstuurprogramma te verwijderen en opnieuw te installeren.
opmerking:
Als uw computer geen Windows XP of een eerdere versie van Windows heeft, volgt u deze stappen niet. Verwijder de printersoftware uit de lijst Software in het Configuratiescherm van Windows. Installeer de software voor uw printer vanaf de printerinstallatieschijf, middels een download van volledige software (indien beschikbaar) via de website van HP of door de printer toe te voegen via de functie Nieuwe Hardware toevoegen in Windows (een geïntegreerd stuurprogramma).
  1. Als uw printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppel de USB-kabel dan los van de printer.
  2. Zoek in Windows op 'apparaten' en klik op Apparaten en Printers in de lijst met zoekresultaten.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw printer en klik vervolgens op Apparaat verwijderen.
    De computer verwijdert de printersoftware.
  4. Start de computer opnieuw op.
  5. Ga naar HP Ondersteuning - Software en drivers en download de printersoftware voor uw model HP printer.
  6. Installeer de software volgens de instructies op de website van HP.
    opmerking:
    Als u een USB-aansluiting gebruikt, sluit dan alleen de kabel aan als dit wordt gevraagd tijdens de software-installatie.
  7. Probeer opnieuw af te drukken en kijk wat er gebeurt.
    • Als de printer afdrukt, bent u klaar.
    • Als de afdruktaak opnieuw blijft hangen, ga dan verder met de volgende stap.

Stap 4: Andere dingen die u kunt proberen

Als afdruktaken blijven vastlopen, is van de volgende handelingen bekend dat ze kunnen bijdragen aan het oplossen van problemen met betrekking tot afdruktaken die niet worden uitgevoerd.