• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Laserjet M1319f multifucntionele printer - Het foutbericht 'Geen printcartridge' verschijnt op het bedieningspaneel

Probleem
De foutmelding 'Geen printcartridge' wordt weergegeven op het bedieningspaneel van het apparaat. Het product drukt niet af.
Probeer de volgende oplossingen in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen. Als het probleem wordt verholpen met een van deze oplossingen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
Oplossing één: Controleer de printcartridge
De printcartridge is niet correct geïnstalleerd. Volg deze stappen om de printcartridge te verwijderen en terug te plaatsen.
Stap één: Verwijder de printcartridge en plaats deze opnieuw
  1. Druk op de aan/uit-knop om het apparaat in te schakelen.
  2. Druk op de blauwe tab en open de toegangsklep van de printcartridge.
    Afbeelding : De klep van de printcartridges openen
    Afbeelding: De klep met de printcartridges openen
  3. Pak de hendel op de printcartridge vast en trek de cartridge recht naar u toe om deze te verwijderen.
    Afbeelding : De printcartridge verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de printcartridge.
  4. Plaats de printcartridge terug in het apparaat.
      opmerking:
    Controleer of de printcartridge goed op zijn plaats zit.
    Afbeelding : Plaats de printcartridge
    Afbeelding: De printcartridge plaatsen.
  5. Sluit de klep van de printcartridge.
    Afbeelding : Sluit de klep van de printcartridge
    Afbeelding: Sluit de klep van de printcartridge.
  • Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende stap.
Stap twee: De printcartridge vervangen
  1. Druk op de aan/uit-knop om het apparaat in te schakelen.
  2. Druk op de blauwe tab en open vervolgens de toegangsklep tot de printcartridge.
    Afbeelding : De klep van de printcartridges openen
    Afbeelding: De klep met de printcartridges openen
  3. Pak de hendel op de oude printcartridge vast en trek de printcartridge recht naar buiten om deze te verwijderen. Raadpleeg de recyclinginformatie aan de binnenkant van de doos van de printcartridge.
    Afbeelding : De printcartridge verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de printcartridge.
  4. Haal de nieuwe printcartridge uit de verpakking.
  5. Houd de printcartridge aan beide kanten vast en beweeg hem zes tot acht keer op en neer om de toner evenredig te verdelen.
    Afbeelding : Beweeg de printcartridge voorzichtig heen en weer
    Afbeelding: Beweeg de printcartridge voorzichtig heen en weer.
  6. Verwijder het oranje plastic kapje en trek het oranje lipje recht naar buiten om de verzegeltape te verwijderen.
    Afbeelding : De verzegeltape verwijderen
    Afbeelding: De verzegeltape verwijderen.
    Raak de imaging drum niet aan om problemen met de afdrukkwaliteit te voorkomen.
    Afbeelding : Raak de imaging drum niet aan
    Afbeelding: Raak de imaging drum niet aan.
  7. Plaats de printcartridge in het product totdat hij goed op zijn plaats vast zit.
    Afbeelding : Plaats de printcartridge
    Afbeelding: De printcartridge plaatsen.
  8. Sluit de klep van de printcartridge.
    Afbeelding : Sluit de klep van de printcartridge
    Afbeelding: Sluit de klep van de printcartridge.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
Oplossing twee: Verwijder eventueel vastgelopen papier
De fout kan mogelijk worden veroorzaakt door vastgelopen papier in het product. Voer deze stappen uit om het vastgelopen papier uit het apparaat te verwijderen.
  let op:
Gebruik geen scherpe objecten, zoals een pincet of punttang, om vastgelopen papier te verwijderen. Schade die door dergelijk gereedschap wordt veroorzaakt, wordt niet gedekt door de garantie.
Door papierstoringen kan er toner op de pagina terechtkomen. Als er toner op uw kleding komt, was deze dan in koud water. Door warm water wordt de toner permanent in de stof gezet.
Trek bij het verwijderen van vastgelopen papier het papier recht uit het apparaat. Als u vastgelopen papier scheef uit het apparaat trekt, kan het apparaat beschadigd raken.
Stap één: Verwijder eerst losse vellen papier
Verwijder al het loszittende papier uit de invoerlade, de prioriteitsinvoerlade en de uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier.
  1. Open de invoerlade.
    Afbeelding : Open de invoerlade
    Afbeelding van het openen van de invoerlade.
  2. Verwijder losse vellen papier die mogelijk nog in de invoerlade liggen.
    Afbeelding : Verwijder losse vellen papier uit de invoerlade
    Afbeelding van het verwijderen van losse vellen papier uit de invoerlade.
  3. Sluit de invoerlade.
  4. Verwijder losse vellen papier die mogelijk nog in de prioriteitsinvoerlade liggen.
  5. Verwijder losse vellen papier die mogelijk nog in de uitvoerlade liggen.
    Afbeelding : Verwijder losse vellen papier uit de uitvoerlade
    Afbeelding van het verwijderen van losse vellen papier uit de uitvoerlade.
Stap twee: Verhelp de storing in de automatische documentinvoer (ADF)
  1. Open de klep van de ADF.
    Afbeelding : Open de klep van de ADF
    Afbeelding van het openen van de klep van de automatische documentinvoer.
  2. Grijp het vastgelopen papier met beide handen vast waar het het meest zichtbaar is, inclusief in het midden, en trek het papier vervolgens voorzichtig recht uit de ADF.
    Afbeelding : Verwijder het vastgelopen papier uit de ADF
    Afbeelding van het verwijderen van het vastgelopen papier uit de ADF.
  3. Sluit de klep van de ADF.
    Afbeelding : Sluit de klep van de ADF
    Afbeelding van het sluiten van de klep van de ADF.
Stap drie: Verwijder de papierstoring in het gedeelte van de printcartridge en de invoerlade
  1. De klep van de printcartridges openen.
    Afbeelding : De klep van de printcartridges openen
    Afbeelding: De klep met de printcartridges openen
  2. Pak het vastgelopen papier met beide handen vast waar het het meest zichtbaar is, inclusief in het midden, en trek het papier vervolgens voorzichtig recht uit het apparaat. Ga verder met de volgende stap als er geen vastgelopen papier meer zichtbaar is.
  3. Verwijder de printcartridge en draai vervolgens de bovenste papiergeleider.
    Afbeelding : De printcartridge verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de printcartridge.
      let op:
    Voorkom schade aan de printcartridge door deze af te dekken met een vel papier om blootstelling aan direct licht te minimaliseren.
  4. Pak het vastgelopen papier met beide handen vast waar het het meest zichtbaar is, inclusief in het midden, en trek het papier vervolgens voorzichtig recht uit het apparaat.
    Afbeelding : Verwijder vastgelopen papier
    Afbeelding van het verwijderen van vastgelopen papier.
  5. Plaats de printcartridge terug en sluit de klep van de printcartridge.
    Afbeelding : Plaats de printcartridge terug
    Afbeelding: De printcartridge plaatsen.
Stap vier: Verhelp de papierstoring via de uitvoerlade
  1. Pak het vastgelopen papier met beide handen vast waar het het meest zichtbaar is, inclusief in het midden, en trek het papier vervolgens voorzichtig recht uit de uitvoerlade.
    Afbeelding : Verwijder vastgelopen papier uit de uitvoerlade
    Afbeelding van het verwijderen van vastgelopen papier uit de uitvoerlade.
Stap vijf: Reset de printer
  1. Druk op de aan/uit-knop uit om het product uit te schakelen.
  2. Wacht 30 seconden en druk vervolgens opnieuw op de aan/uit-knop om het product in te schakelen.
Stap zes: Plaats het papier opnieuw
  1. Schuif de papierlengte- en -breedtegeleiders in hun uiterste positie.
    Afbeelding : Schuif de papiergeleiders naar buiten
    Afbeelding van het naar buiten schuiven van de papierbreedte- en papierlengtegeleiders.
  2. Tik met een stapel gewoon, wit papier op een vlakke ondergrond om de randen van het papier gelijk te krijgen.
      opmerking:
    Waaier het papier niet voordat u het plaatst. U maakt het papier los door het stevig in beide handen vast te houden en de media vervolgens te draaien door uw beide handen in tegenovergestelde richting te draaien.
  3. Plaats de stapel papier in de papierlade met de smalle kant naar voren en de afdrukzijde naar boven. Schuif het papier zo ver mogelijk de printer in.
    Afbeelding : Plaats papier
    Afbeelding van papier dat wordt geplaatst.
  4. Schuif de papierlengte- en -breedtegeleiders naar binnen tot aan het papier.
      opmerking:
    De lade mag niet te vol zijn. Zorg ervoor dat de stapel papier in de invoerlade past en dat niet boven de bovenkant van de papiergeleiders uitsteekt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.