• Informatie

HP Officejet Pro 8500 (A909a en A909b), 8500 Premier (A909n) en 8500 draadloze (A909g) All-in-One-printers - De automatische documentinvoer (ADF) pakt geen papier op

Probleem

De automatische documentinvoer (ADF) pakt helemaal geen papier op.
Probeer de volgende oplossingen in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen. Als het probleem wordt verholpen met een van deze oplossingen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.

Tijdelijke oplossing: Plaats papier handmatig

U kunt mogelijk als tijdelijke oplossing papier handmatig invoeren.

Oplossing één: De firmware bijwerken

Neem de volgende stappen om de firmware van het product bij te werken.
  1. Klik op deze link: Selecteer software en drivers. Een nieuw venster verschijnt.
  2. Bekijk de downloadopties en -informatie en klik vervolgens op Downloaden. Sla het bestand op de computer op.
    opmerking:
    Klik op de koppeling Instructies bekijken voor stapsgewijze instructies voor het downloaden en installeren van de firmware.
  3. Blader naar het bestand dat u hebt opgeslagen en dubbelklik hierop om de HP Firmware Download Utility te starten.
  4. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing twee: Controleer het papier in de automatische documentinvoer

Problemen met de papierinvoer in de automatische documentinvoer kunnen worden veroorzaakt door stoffig, gescheurd, gekreukt, nat of gevouwen papier in de ADF-lade. De kwaliteit van het papier kan dus ook van invloed zijn. Gebruik alleen papier van goede kwaliteit dat voldoet aan de specificaties van het product. Ga als volgt te werk om de staat van het papier te controleren.
  1. Verwijder al het papier uit de documentinvoerlade.
    Afbeelding : Verwijder het papier uit de documentinvoerlade
    Afbeelding van het verwijderen van papier uit de documentinvoerlade
  2. Controleer de staat van het papier en verwijder papier met scheuren, stof, krullen, kreukels of vouwen.
  3. Controleer of de papiersoort door het product wordt ondersteund.
    opmerking:
    De automatische documentinvoer accepteert geen fotopapier.
  4. Zorg dat het papier in de stapel van hetzelfde formaat en type is. Plaats nooit verschillende typen papier door elkaar in de documentinvoer. Het apparaat kan maar één type papier tegelijkertijd verwerken.
  5. Tik de randen van een papierstapel van 10 tot 25 vellen op een vlak oppervlak om er zeker van te zijn dat de randen van het papier gelijk zijn.
  6. Plaats de papierstapel met de afdrukzijde omhoog in de documentinvoerlade.
    opmerking:
    Plaats niet meer dan 25 pagina's in de documentinvoerlade. Grotere stapels papier kunnen tot oppakproblemen leiden.
    Afbeelding : Het originele document opnieuw plaatsen
    Illustratie van het opnieuw plaatsen van het origineel
  7. Druk op OK om de huidige taak voort te zetten.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing drie: De rollers van de automatische documentinvoer en het scheidingskussen reinigen

Stof of papierresten op de papierrollen of het scheidingskussen in de ADF kunnen papierstoringen veroorzaken.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Een schone, pluisvrije doek of ander zacht materiaal dat niet rafelt en geen vezels achterlaat
    • Gedestilleerd water, gefilterd water of flessenwater (kraanwater kan het apparaat beschadigen)
  2. Verwijder de stapel papier uit de documentinvoerlade.
    Afbeelding : Verwijder het papier uit de documentinvoerlade
    Afbeelding van het verwijderen van papier uit de documentinvoerlade
  3. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat uit te schakelen.
  4. Koppel het netsnoer los van de achterkant van het apparaat.
  5. Til de klep van de automatische documentinvoer op en zoek de rollers en het scheidingskussen.
      Afbeelding : Locatie van de rollers en het scheidingskussen van de automatische documentinvoer
      Illustratie van de locatie van de ADF-rollen en het scheidingskussen
    1. ADF-rollen
    2. Scheidingskussen
  6. Maak een schone, pluisvrije doek licht vochtig met flessenwater of gedestilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  7. Gebruik de bevochtigde doek om de rollers en het scheidingskussen te reinigen.
    Afbeelding : ADF-rollen
    Foto van de rollers van de automatische documentinvoer
    Afbeelding : Scheidingskussen van de automatische documentinvoer
    Foto van het scheidingskussen van de automatische documentinvoer
  8. Droog de rollers en het scheidingskussen met een droge, schone, pluisvrije doek.
  9. Sluit de klep van de automatische documentinvoer.
  10. Sluit het netsnoer weer aan op de achterkant van het apparaat.
  11. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  12. Plaats het originele document opnieuw met de bedrukte zijde naar boven in de documenteninvoer.
    Afbeelding : Het originele document opnieuw plaatsen
    Illustratie van het opnieuw plaatsen van het origineel
  13. Probeer de taak opnieuw uit te voeren.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing vier: Een stroomreset uitvoeren

Volg deze stappen om een reset uit te voeren door uit- en weer inschakelen.
  1. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  2. Haal de stekker uit het stopcontact.
  3. Wacht minstens 15 seconden.
  4. Steek de stekker weer in het stopcontact.
  5. Sluit het netsnoer weer aan op de printer.
  6. Schakel de printer in.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing vijf: Laat het product nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.