HP Fax & All-in-One-producten - Kan geen faxen verzenden of ontvangen over een VoIP-netwerk

Inleiding
Voice over IP (VoIP)-services bieden normale telefoondiensten (veelal internationaal) via een breedbandinternetverbinding in plaats van het gebruikelijke telefoonnetwerk. VoIP-services werken door het stemsignaal van de telefoon om te zetten in digitale datapakketjes en die naar de ontvanger te sturen, alwaar de data in de pakketjes weer worden samengesteld en omgezet naar een geluidssignaal.
  opmerking:
De HP faxproducten zijn ontworpen voor gebruik met traditionele analoge telefoondiensten. HP kan niet garanderen dat de HP faxproducten zullen werken met een VoIP-service. VoIP-services zijn vaak niet compatibel met faxmachines, tenzij de VoIP-provider duidelijk aangeeft dat hij ondersteuning biedt voor faxen via VoIP-services.
Neem voordat u uw HP All-in-One of HP faxapparaat installeert contact op met uw ISP (internet service provider) om te controleren of faxen wordt ondersteund.
  opmerking:
Mogelijk heeft u een adapter of VoIP-gateway nodig, afhankelijk van de service provider die de VoIP-services verzorgt.
  1. HP fax
  2. Telefoon van het type BT
  3. VoIP-gateway
  4. Pc
  5. Internetverbinding
  6. Internet
De volgende oorzaken kunnen mogelijk verhinderen dat uw HP fax correct werkt op een VoIP-netwerk:
  • Faxoverdrachten zijn gevoelig voor de timing van signalen.
  • Er zitten vertragingen in het signaal vanwege de tijd die het kost om de TCP/IP-pakketjes te maken.
  • Het internetverkeer wordt drukker en er gaan pakketten verloren, die dan weer opnieuw moeten worden gecreëerd.
  • Veel internetverkeer verhoogt de latentie (de tijd die het pakket nodig heeft om van het startpunt naar de bestemming te 'reizen'), waardoor de timing-eisen worden overschreden.
Probleemoplossing
Volg de onderstaande stappen als uw HP All-in-One of HP faxapparaat verbonden is met een VoIP-netwerk en het geen faxen kan verzenden of ontvangen.
  opmerking:
Probeer na het voltooien van een stap een fax te versturen. Stop met de probleemoplossing als het probleem is verholpen en ga door met de volgende stap als het aanhoudt.
  1. Als de fax de telefoonlijn niet met andere apparaten deelt (zoals modems, telefoons, etc.), controleert u of de telefoonkabel die met de HP All-in-One of het HP faxapparaat is meegeleverd, is aangesloten op de 1-LINE-poort op het HP apparaat en de VoIP-gateway.
  2. Als de fax de telefoonlijn met andere apparaten deelt, zoals een telefoon, antwoordapparaat of modem, controleert u of de additionele apparaten op de 2-EXT-poort van het HP product zijn aangesloten.
  3. Voer een Gedeeltelijke reset uit op de HP All-in-One of het HP faxapparaat door de onderstaande instructies te volgen:
      opmerking:
    Door het uitvoeren van een gedeeltelijke reset op de HP All-in-One of het HP faxapparaat kan mogelijk enige informatie verloren gaan (zoals snelkiesnummers of TCP/IP-netwerkinstellingen) die voorheen in het geheugen van het apparaat waren opgeslagen. Schrijf deze informatie op voordat u het apparaat reset en voer de informatie achteraf weer in.
    1. Zorg ervoor dat de HP All-in-One of fax is ingeschakeld.
    2. Koppel het netsnoer aan de achterkant van het HP apparaat los.
    3. Druk op het bedieningspaneel van de HP All-in-One of HP fax de knoppen # en 6 in en houd ze ingedrukt. Koppel het netsnoer weer vast aan de achterkant van het HP apparaat. Wacht vijf seconden voordat u de knoppen loslaat.
    4. Als de HP All-in-One of HP fax uitschakelt, drukt u op de Aan/uit-knop op het bedieningspaneel zodat het apparaat weer inschakelt.
    5. Volg de instructies op het scherm van het bedieningspaneel om de Taal- en Land/regio- instellingen te configureren en om het uitlijnen van de cartridges/printkoppen te voltooien.
  4. Controleer of de Land/regio-configuratie op de juiste regio is ingesteld. Doe dit als volgt:
    1. Druk op de knop Setup op het bedieningspaneel van de HP All-in-One of HP fax.
    2. Blader door het Setup-menu, selecteer Voorkeuren en druk op de knop OK.
    3. Blader door het menu Voorkeuren, selecteer Land/regio instellen en druk op de OK-knop.
    4. Blader door het menu Land/regio instellen, selecteer de juiste regio en druk op de knop OK.
  5. Schakel de optie Foutcorrectiemodus uit. Doe dit als volgt:
    1. Druk op de knop Instellingen op het bedieningspaneel van de HP All-in-One of HP fax.
    2. Blader door het menu Instellingen, selecteer Geavanceerde faxinstellingen en druk op de knop OK.
    3. Blader door het menu Geavanceerde faxinstellingen, selecteer Foutcorrectiemodus en druk op de knop OK.
    4. Selecteer de optie Uitschakelen en druk op de knop OK.
  6. Stel de snelheid waarmee de fax gegevens verstuurt lager in om de mogelijkheid van de fax om over een VoIP-netwerk te verzenden te verbeteren.
    De faxsnelheid is een zeer belangrijke factor bij faxtransmissies via VoIP. Er zijn op dit moment drie standaard snelheden:
    • Snel - v.34 met een communicatiesnelheid van 33,6 kbps.
    • Medium - v.17 met een communicatiesnelheid van 14,4 kbps.
    • Traag - v.29 met een communicatiesnelheid van 9,6 kbps.
      opmerking:
    Neem contact op met uw VoIP-provider voor de aanbevolen snelheid van de faxmodem.
    Volg de onderstaande stappen om de faxsnelheid van uw HP All-in-One of HP faxapparaat in te stellen:
    1. Druk op de knop Setup op het bedieningspaneel van de HP All-in-One of HP fax.
    2. Blader door het Setup-menu, selecteer Geavanceerde faxinstellingen en druk op de knop OK.
    3. Blader door het menu Geavanceerde faxinstellingen, selecteer Fax snelheid en druk op de knop OK.
    4. Selecteer de geschikte faxsnelheid en druk op knop OK.
  7. De faxresolutie wijzigen. Doe dit als volgt:
    1. Druk op de knop Fax-menu op het bedieningspaneel van de HP All-in-One of HP fax.
    2. Blader naar het menu Faxen, selecteer Resolutie en druk op de knop OK.
    3. Selecteer een andere resolutie dan de momenteel ingestelde resolutie. Als de huidige resolutie Extra fijn is, selecteert u Standaard en drukt u op de knop OK.
  8. Test de fax op een standaard analoge telefoonlijn. Als het apparaat goed werkt, neemt u contact op met uw VoIP-aanbieder voor meer opties om de functionaliteit voor het verzenden en ontvangen van faxen te verbeteren via een VoIP-netwerk.