• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Fax & all-in-one-producten - Kan geen faxen verzenden of ontvangen over een telefoonlijn met ADSL

Inleiding
ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line, asymmetrisch digitale abonnementlijn) is een datacommunicatietechnology waarmee gegevens sneller over een koperen telefoonlijn kunnen worden gestuurd dan met een conventioneel spraaklijn modem. Dit kan door frequenties te gebruiken in een ander band dan bij normale telefoongesprekken wordt gebruikt.
Er is een ADSL-microfilter nodig om geluid en gegevens tegelijkertijd door een enkele telefoonlijn te versturen.
  1. ADSL-microfilter
Probleemoplossing
Volg de onderstaande stappen als uw HP all-in-one of HP faxproduct verbonden is met een telefoonlijn met ADSL en het geen faxen kan verzenden of ontvangen:
  opmerking:
Probeer na het voltooien van elke stap een fax te versturen. Stop met de probleemoplossing als het probleem is verholpen en ga door met de volgende stap als het aanhoudt.
  1. Als de fax de telefoonlijn niet met andere apparaten deelt (zoals modems, telefoons, etc...), controleer dan of de telefoonkabel die met de HP all-in-one of het HP faxproduct werd meegeleverd op de 1-LINE-poort op het HP apparaat en de telefoonaansluiting aan de wand is aangesloten.
  2. Als de fax de telefoonlijn met andere apparaten deelt, zoals een telefoon, antwoordapparaat of modem, controleer dan of de additionele apparaten op de 2-EXT-poort van het HP product zijn aangesloten.
  3. Koppel uw ADSL-modem/router tijdelijk los en verwijder het ADSL-microfilter van de telefoonkabel die de HP all-in-one of het HP faxapparaat met de telefoonaansluiting aan de muur verbindt. Als de fax hierna correct werkt, probeer dan een ander ADSL-microfilter.
    1. ADSL-microfilter
  4. Controleer of er geen voicemailservice actief is op de lijn die de binnenkomende gesprekken aanneemt.
    Als er een antwoordapparaat op de lijn is aangesloten, dan moet dit op de 2-EXT-poort van het HP apparaat worden aangesloten.
  5. Voer een semi-volledige reset uit op de HP all-in-one of faxapparaat device by following the instructions below:
      opmerking:
    Door het uitvoeren van een semi-volledige reset op de HP all-in-one of het HP faxapparaat kan mogelijk enige informatie verloren gaan (zoals snelkiesnummers of TCP/IP-netwerkinstellingen) die voorheen in het geheugen van het apparaat waren opgeslagen. Schrijf deze informatie op voordat u het apparaat reset en voer de informatie achteraf weer in.
    1. Zorg ervoor dat de HP all-in-one of fax is ingeschakeld.
    2. Koppel het netsnoer aan de achterkant van het HP apparaat los.
    3. Druk op het bedieningspaneel van de HP all-in-one of HP fax de knoppen # en 6 in en houd ze ingedrukt. Koppel het netsnoer weer vast aan de achterkant van het HP apparaat. Wacht vijf seconden voordat u de knoppen loslaat.
    4. Als de HP all-in-one of HP fax uitschakelt, druk dan op de Aan/uit-knop op het bedieningspaneel zodat het apparaat weer inschakelt.
    5. Volg de instructies op het scherm van het bedieningspaneel om de Taal- en Land/regio- instellingen te configureren en om het uitlijnen van de cartridges/printkoppen te voltooien.
  6. Controleer of de Land/regio configuratie op Israël ingesteld staat. Doe dit als volgt:
    1. Druk op de knop Setup op het bedieningspaneel van de HP all-in-one of HP fax.
    2. Blader door het Setup-menu, selecteer Voorkeuren en druk op de knop OK.
    3. Blader door het menu Voorkeuren, selecteer Land/regio instellen en druk op de OK-knop.
    4. Blader door het menu Land/regio instellen, selecteer Israël en druk op de knop OK.
  7. Schakel de optie Error Correction Mode (foutcorrectiemodus) uit. Doe dit als volgt:
    1. Druk op de knop Setup op het bedieningspaneel van de HP all-in-one of HP fax.
    2. Blader door het Setup-menu, selecteer Geavanceerde faxinstellingen en druk op de knop OK.
    3. Blader door het menu Geavanceerde faxinstellingen, selecteer Foutcorrectiemodus en druk op de knop OK.
    4. Selecteer de optie Uitschakelen en druk op de knop OK.
  8. Verlaag de zendsnelheid van de fax naar Medium. Doe dit als volgt:
    1. Druk op de knop Setup op het bedieningspaneel van de HP all-in-one of HP fax.
    2. Blader door het Setup-menu, selecteer Geavanceerde faxinstellingen en druk op de knop OK.
    3. Blader door het menu Geavanceerde faxinstellingen, selecteer Faxsnelheid en druk op de knop OK.
    4. Selecteer de Gemiddeld (14400) snelheid en druk op de knop OK.
  9. Herhaal de voorgaande stap om de faxsnelheid in te stellen op Langzaam in plaats van Gemiddeld.
  10. De faxresolutie wijzigen. Doe dit als volgt:
    1. Druk op de knop Fax-menu op het bedieningspaneel van de HP all-in-one of HP fax.
    2. Blader naar het menu Faxen, selecteer Resolutie en druk op de knop OK.
    3. Selecteer een andere resolutie dan de huidig ingestelde resolutie. Als de resolutie bijvoorbeeld ingesteld staat op Zeer fijn, selecteer dan Standaard en druk op de knop OK.
  11. Probeer een andere telefoonkabel.
  12. Probeer een andere telefoonaansluiting aan de wand of een andere telefoonlijn.