HP notebook-pc's - Een tv-signaal verbinden via uw notebook-pc

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc's met Windows Vista.

De verbinding tussen pc en tv

Door de notebook-pc aan te sluiten op een tv, kunt u op een extern tv-beeldscherm live tv-programma's bekijken, maar ook opgenomen programma's die op de harde schijf van de pc zijn opgeslagen.
Maar omdat er zo veel verschillende fabrikanten en technologieën zijn, kan het moeilijk zijn om de juiste verbinding te maken of om problemen op te lossen. In dit document raden we u aan te beginnen door de apparatuur te verbinden via een zeer eenvoudige configuratie om te controleren of alle audio- en videocomponenten goed werken. Vervolgens kunt u complexere of geavanceerdere configuraties uitproberen.
Wilt u de pc bijvoorbeeld zodanig aansluiten dat deze fungeert als een extra tv-scherm? Wilt u de tv-tuner van de pc gebruiken om de tv te besturen? Of wilt u de tv-tuner van de pc gebruiken om het decoderkastje te besturen? Probeer de volgende configuraties, die zijn gerangschikt van eenvoudig tot complex.

De notebook-pc aansluiten op een tv zonder gebruik van een decoderkastje

Voordat u de notebook-pc op een tv aansluit, test u de functionaliteit van de tv-tuner op de pc om te controleren of de tuner goed werkt. Zie De HP ExpressCard tv-tuner instellen op het kijken van tv voor meer informatie.
De meest elementaire manier om de pc en de tv te configureren, is de tv-tuner van de pc rechtstreeks aan te sluiten op de kabel of een antenne zonder het signaal via een decoderkastje te sturen. Analoge kabel-tv-kanalen kunnen zonder decoderkastje worden ontvangen. Een decoderkastje is nodig voor digitale kanalen, satellietverbindingen of pay-per-view-services.
Het doel van deze configuratie, waarbij geen decoderkastje wordt gebruikt, is controleren of de componenten goed werken. Nadat de verbinding via de tv-tunerkaart is ingesteld en geconfigureerd op het weergeven van tv-beelden, kunt u een complexere configuratie gebruiken om de maximum resolutie en prestaties van uw audio-/videocomponenten te benutten.
opmerking:
De HP ExpressCard tv-tuner moet in de expresscard-sleuf worden geplaatst en u moet alle juiste kabels hebben aangesloten voordat u de pc met een tv verbindt.
De vereiste onderdelen worden in de volgende stappen beschreven.
Afbeelding : Benodigde componenten wanneer u geen decoderkastje gebruikt
Illustratie van benodigde componenten bij het aansluiten van de pc op een tv zonder decoderkastje
Als u de tv-tunerkaart gebruikt om een videoprogramma weer te geven op zowel een notebook-pc en een extern tv-scherm zonder het decoderkastje te gebruiken (kabeltuner- of satelliettunerbox), sluit u de apparatuur als volgt aan.
  1. Controleer of de analoge HP ExpressCard tv-tunerkaart (1) geïnstalleerd is in de pc en een videobeeld op de pc kan weergeven, voordat u de pc op een externe tv aansluit.
  2. Controleer of de videobron van de kabel- of satellietservice verbonden is met de tv-tunerkaart via de adapteraansluiting van de RF-coaxkabel (2a) en een coaxkabel (2b).
  3. Kijk welke typen aansluitingen beschikbaar zijn op de pc en de externe tv, en besluit welk type aansluiting u gaat gebruiken.
    • S-videokabel (3a)
    • Composiet audio/video (3b)
  4. Sluit de composiet audio-/videokabel, of de s-videokabelaansluiting (4a), aan vanaf de pc-poort (4b) met de video-ingang op de tv (4c).
  5. Gebruik de afstandsbediening (5) voor de tv-tunerkaart van de pc om van kanaal te wisselen voor de weergave op zowel pc als tv.
Deze configuratie controleert de werking van componenten bij het weergeven van beelden van een kabel- of satellietbron. Hiermee kunnen ook beelden van een videotape of dvd worden weergegeven via een coaxaansluiting vanaf de videospeler naar de tv-tunerkaart.
opmerking:
Vanwege de grote verscheidenheid aan entertainmentcomponenten, verdient het aanbeveling de documentatie van de audio-/videofabrikant te raadplegen voor andere configuraties.

De notebook-pc aansluiten op een tv met behulp van een decoderkastje

Als u de tv-tunerkaart gebruikt om een videoprogramma weer te geven op zowel een notebook-pc en een extern tv-scherm met behulp van het decoderkastje (kabeltuner- of satelliettunerbox), sluit u de apparatuur als volgt aan. In deze configuratie wordt de kabel van de videobron aangesloten op het decoderkastje en wordt het decoderkastje met een tweede videokabel verbonden met de tv-tunerkaart. Met deze configuratie kan de computer de kanaalkeuze regelen op het decoderkastje.
De vereiste onderdelen worden in de volgende stappen beschreven.
Afbeelding : Benodigde componenten wanneer u een decoderkastje gebruikt
Illustratie van benodigde componenten bij het aansluiten van de pc op een tv met behulp van een decoderkastje.
  1. Controleer of de analoge HP ExpressCard tv-tunerkaart (1) in de expresscard-sleuf is geplaatst.
  2. Sluit de coaxkabel van de videobron aan op de ingang op het decoderkastje (2).
  3. Verbind de coaxkabelaansluiting via de uitgang van het decoderkastje met de ingang op de tv-tunerkaart(3). Koppel de aansluiting met de ingang van de tv-tunerkaart totdat de aansluiting vastklikt.
  4. Kijk welke typen aansluitingen beschikbaar zijn op het decoderkastje en de externe tv, en besluit welk type aansluiting u gaat gebruiken.
    • S-videokabel (4a)
    • Composiet audio/video (4b)
    • Coaxkabel (4c)
  5. Sluit de juiste audio-/videokabel vanaf het decoderkastje aan op de ingang op de tv (5).
Met deze configuratie kunnen videobeelden op zowel de pc als de tv worden weergegeven. De controller van het decoderkastje regelt de kanaalkeuze.
Zie het gedeelte Decoderkastje besturen met de afstandsbediening van de pc in dit document voor informatie over het gebruik van de afstandsbediening van de pc om het decoderkastje te besturen.

Infraroodzender gebruiken om het decoderkastje met de afstandsbediening van de pc te besturen

Wanneer u een tv aansluit op een pc met een tv-tunerkaart, kunt u de afstandsbediening van de pc gebruiken om het decoderkastje (kabeltuner- of satelliettunerbox) te besturen. Niet alle modellen met een tv-tuner beschikken over een infraroodzender.
In de volgende configuratie stuurt de afstandsbediening van de pc het besturingssignaal via de HP Remote Sensor naar de IR-sensor op het decoderkastje. Nadat de IR-zender van de pc is gekoppeld, kunnen er met de afstandsbediening van het decoderkastje geen kanalen meer worden gekozen.
De vereiste onderdelen worden in de volgende stappen beschreven.
Afbeelding : Vereiste componenten om een decoderkastje te besturen met IFR-transmitter
Illustratie van componenten waarmee een decoderkastje wordt bestuurd met de afstandsbediening van de tv-tuner van de pc.
  1. Koppel de USB-aansluiting (1) voor de HP Remote Sensor met een USB-poort op de pc.
  2. Sluit het uiteinde met de mini-jack (2) van de IR-zender aan op poort 1 aan de achterzijde van de HP Remote Sensor.
  3. Sluit het andere uiteinde van de IR-zender (3) aan op de afsluiting van de IR-sensor op het decoderkastje.
    • Verwijder het beschermpapier van de IR-zender om de plakstrip vrij te maken.
    • Druk de kant met de plakstrip van de the de IR-zender op de infraroodlens aan de voorzijde van het decoderkastje.
    • Verwijder zo nodig de beschermfolie van de voorzijde van de externe sensor.
    • U kunt de positie van de infraroodlens bepalen door met een zaklamp op de voorzijde van het decoderkastje te schijnen. De infraroodlens is meestal een klein, donkerrood venstertje.
  4. Nu kunnen de videobeelden op zowel de tv als de pc worden bestuurd met de afstandsbediening van de tv-tuner van de pc.

Tips voor het verkrijgen van de beste video- en audiokwaliteit

Voor de beste video- en audiokwaliteit moet u nagaan welke typen video-uitgangen op de pc en tv beschikbaar zijn. Nadat u weet welke video-uitgangen er op beide apparaten beschikbaar zijn, gebruikt u de volgende richtlijnen om te bepalen welke type aansluiting de beste video- en audiokwaliteit oplevert.
De volgende aansluitingen worden vermeld in de volgorde van hoogste naar laagste kwaliteit. Sommige nieuwere pc-modellen zijn uitgerust met HDMI- of DVI-connectors. Deze connectors bieden een betere video- en/of audiokwaliteit.
Kwaliteit
Video
Geluid
Optimaal
HDMI
inbegrepen
Goed
DVI
afzonderlijke aansluiting vereist
Goed
VGA
afzonderlijke aansluiting vereist
Goed
Composite video
inbegrepen
Goed
S-Video
afzonderlijke aansluiting vereist
Er kunnen adapters verkrijgbaar zijn voor verschillende video-/audio-aansluitingen. Raadpleeg de documentatie van de fabrikant voor meer informatie.