De harde schijf vervangen in HP Pavilion Slimline s3000 en Compaq Presario S3000 desktop-pc's

Dit document is alleen van toepassing op HP Pavilion desktop-pc's met de volgende behuizing:
HP Pavilion desktop-pc
Voordat u begint
  • Schakel de pc uit. Koppel de ethernet- of modemkabel los. Koppel vervolgens het netsnoer los.
  • Plaats de pc op een lege, vlakke en stabiele ondergrond in een ruimte zonder vloerbedekking.
  • HP adviseert een antistatische polsband en een mat van geleidend schuim te gebruiken als u aan de pc werkt.
  • Om een additionele seriële ATA (SATA) harde schijf te installeren hebt u een extra SATA-gegevenskabel nodig.
  waarschuwing:
De randen van de metalen panelen zijn scherp en kunnen snijwonden veroorzaken. Zorg dat uw huid niet langs een metalen rand aan de binnenkant van de computer schuurt.
  let op:
Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading. Teneinde het risico op elektrostatische ontlading te beperken, kunt u het beste in een ruimte zonder vloerbedekking werken. Gebruik bovendien een antistatisch oppervlak (bijvoorbeeld een geleidende schuimmat) en draag een antistatische polsband die contact maakt met een geaard oppervlak.
Als u een additionele harde schijf plaatst
Als u een additionele harde schijf plaatst, is het belangrijk om de juiste poorten op het moederbord te vinden.
De harde schijf-poorten op het moederbord moeten overeenkomen met het type harde schijf dat u wilt toevoegen. Als er op uw moederbord SATA-poorten zitten waarvan er een niet in gebruik is, kunt u een additionele SATA-harde schijf toevoegen. Als uw moederbord een vrije IDE-poort heeft, kunt u een IDE-harde schijf aansluiten.
  opmerking:
Als u een IDE-harde schijf wilt aansluiten op een moederbord waar alleen SATA-gegevenspoorten op zitten, hebt u een adapter van een externe partij nodig.
    Afbeelding : Moederbord met IDE- en SATA-gegevenspoorten
    Moederbord met SATA- en IDE-poorten
  1. IDE-poorten
  2. SATA-gegevenspoorten
    Afbeelding : Voorbeeld van SATA-poorten
    Harde schijven met SATA-gegevenskabels en aansluitingen
  1. Voedingskabel
  2. SATA-gegevenskabel
    Afbeelding : Voorbeeld van een IDE-aansluiting
    Harde schijf met IDE-gegevenskabel en -aansluiting
  1. IDE-gegevenskabel
  2. Voedingskabel
Het primaire schijfstation verwijderen
Voer de stappen in dit gedeelte uit om een harde schijf te verwijderen, zodat u de vrijgekomen inbouwschacht kunt gebruiken om een nieuwe schijf te installeren.
  waarschuwing:
Zorg ervoor dat de pc van de voeding is losgekoppeld voordat u begint.
Stap 1
Koppel alle kabels los van de pc en verwijder het rechterzijpaneel.
Voor meer informatie over het verwijderen van het rechterzijpaneel raadpleegt u het HP ondersteuningsdocument De pc-behuizing openen.
Het zijpaneel verwijderen
Stap 2
Verwijder de pocket media-schijf uit de pc door de vergrendeling op te tillen en de houder naar achteren en dan omhoog het systeem uit te tillen.
Pocket Media Drive
Stap 3
Koppel de voedings- en gegevenskabels los van de achterkant van de harde schijf.
Voedings- en gegevenskabel
Stap 4
Verwijder de schroeven waarmee de hardeschijflade aan de pc is bevestigd.
Schroeven waarmee de harde schijf is bevestigd
Stap 5
Trek de voedingskabel van de harde schijf aan de kant en trek dan de hardeschijflade de pc uit.
Hardeschijflade
  let op:
Als u een Serieel ATA (SATA-)station loskoppelt, zorgt u dat u de vergrendeling ingedrukt houdt terwijl u de gegevenskabel verwijdert. Zo voorkomt u dat de kabel beschadigd raakt.
Vergrendeling op de SATA-aansluiting
Stap 6
Verwijder de vier schroefjes waarmee de harde schijf is bevestigd aan de lade.
Schroeven waarmee de harde schijf is bevestigd
Stap 7
Schuif de harde schijf aan de voorkant van de lade naar buiten.
Harde schijf met lade
Een primaire harde schijf installeren
Voer de stappen in dit gedeelte uit om een nieuwe harde schijf in een lege schacht te plaatsen.
Stap 1
Draai de harde schijf om en schuif deze in de hardeschijflade.
Harde schijf met lade
Stap 2
Plaats de schroefgaatjes van de harde schijf op één lijn met de schroefgaatjes van de lade en bevestig de schroefjes.
Schroeven waarmee de harde schijf is bevestigd
Stap 3
Houd, indien nodig, kabels aan de kant, zodat u er geen last van hebt. Schuif de lade weer terug in de pc.
Lade voor de harde schijf en pc-lade
Stap 4
Bevestig het schroefje van de hardeschijflade weer aan de lade van de pc.
Schroef om de harde schijflade vast te zetten
Stap 5
Sluit de SATA-gegevenskabel en de voedingskabel aan op de harde schijf. De kabels kunnen maar op een manier worden bevestigd.
Kabels die op de harde schijf zijn aangesloten
Stap 6
Schuif het vergrendelingsclipje over de gegevensaansluiting.
Vergrendelingsclipje
Stap 7
Plaats de pocket media-schijf terug.
Pocket Media Drive
Stap 8
Plaats het rechterzijpaneel terug en sluit de kabels opnieuw aan.
  let op:
MBR- of NTFS-partities zijn beperkt tot 2 TB (zonder gebruik van dynamische schijven en volumesets). Als u een harde schijf van 2 TB of groter installeert, adviseert HP om de schijf te formatteren met GPT-partities.
Voor meer informatie over het terugplaatsen van het rechter zijpaneel, raadpleeg het HP ondersteuningsdocument De pc-behuizing openen.
Het zijpaneel terugplaatsen