• Informatie

HP printers - Onverwachte tekstafdrukken (Windows)

Dit document is bedoeld voor HP printers die zijn ingesteld om af te drukken vanaf computers waarop Windows is geïnstalleerd.
Er worden volledige of gedeeltelijke pagina's afgedrukt met willekeurige of onherkenbare letters en cijfers.
Communicatieproblemen tussen een computer met een Windows-besturingssysteem en uw HP printer kunnen leiden tot pagina's met onleesbare tekst die eruit ziet als een onleesbare of onzinnige tekenbrij, of de letters worden vervormd afgedrukt.
Voorbeeld van verhaspelde tekst op een afdruk

Stap 1: De afdruktaak annuleren

Annuleer de afdruktaak voordat u de printer reset.
  1. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.
  2. Klik op Apparaten en printers weergeven onder Hardware en geluiden.
  3. Dubbelklik op het printerpictogram en dubbelklik vervolgens op Weergeven wat er wordt afgedrukt.
    De afdrukwachtrij wordt geopend.
  4. Klik op de afdruktaak die u wilt annuleren en klik vervolgens op Document.
  5. Klik op Annuleren en vervolgens op Ja om de selectie te bevestigen.
    opmerking:
    Als de lampjes op de printer blijven knipperen nadat u de printopdracht hebt geannuleerd, is de computer de afdruktaak nog steeds naar de printer aan het verzenden. Verwijder de taak uit de afdrukwachtrij of wacht totdat de computer klaar is met het verzenden van de informatie. De printer keert weer terug naar de normale stand.
Ga verder met de volgende stap.

Stap 2: De printer resetten

Het resetten van de printer kan vaak problemen oplossen.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal het netsnoer uit het wandstopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het wandcontact.
    opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
  9. Ga pas verder wanneer de printer inactief is en geen geluid meer maakt.
Probeer te printen. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3: HP Print and Scan Doctor downloaden en gebruiken

Download HP Print and Scan Doctor en voer dit uit om het probleem automatisch te identificeren en op te lossen.
Probeer te printen. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 4: Afdrukken vanuit een ander programma

Probeer af te drukken vanuit een andere softwaretoepassing dan die waarin het probleem optreedt om te controleren of het probleem gerelateerd is aan bepaalde software.
  1. Open een andere softwaretoepassing dan die waarin het probleem optreedt. Als het probleem bijvoorbeeld optrad terwijl u beeldbewerkingssoftware aan het gebruiken was, probeert u nu af te drukken vanuit tekstverwerkingssoftware zoals Microsoft Word.
  2. Open een bestand in andere software of maak een nieuw bestand voor deze stap.
  3. Druk het bestand af.
    • Als het bestand in andere software goed wordt afgedrukt, hoeft u niet door te gaan met de probleemoplossing. Mogelijk is de software waarin het probleem optreedt ook de oorzaak. Blijf afdrukken vanuit de andere softwaretoepassing of neem contact op met de softwarefabrikant voor hulp.
    • Als het document met de andere software ook vol met verhaspelde tekst staat, gaat u door met de volgende stap.

Stap 5: De printer rechtstreeks op de computer aansluiten

Als uw printer via een netwerk of USB-hub met uw computer is verbonden, sluit u de printer met een USB-kabel rechtstreeks op uw computer aan.
  1. Als uw printer met een draadloos netwerk is verbonden, schakelt u het draadloze signaal uit.
  2. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten.
  3. Start de printer opnieuw door de stroom uit en vervolgens weer in te schakelen.
  4. Sluit de USB-kabel rechtstreeks tussen de printer en de computer aan.
Probeer te printen. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 6: Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.
Ga naar Contact opnemen met HP klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgestuurd naar een lokaal servicecenter in uw regio.
Ga naar Controle van de garantiestatus van het HP product om uw garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.