HP LaserJet producten - De foutmelding 'Spool32. . .' Foutmelding wordt weergegeven op de computer in Windows tijdens het afdrukken

Probleem
Wanneer u probeert vanuit een computer waar Windows op draait af te drukken, wordt de foutmelding 'Spool32. . .' weergegeven op het computerscherm.
Oplossing
Voer deze stappen uit om het probleem op te lossen.
  opmerking:
Voor enkele van de volgende oplossingen moet u de computer opnieuw opstarten. Het is verstandig deze pagina aan uw favorieten toe te voegen, zodat u dit document kunt raadplegen nadat u de computer opnieuw heeft opgestart.
Stap één: Alle programma's sluiten, de computer opnieuw opstarten en nogmaals proberen af te drukken
  1. Sluit alle programma's af.
  2. Start de computer opnieuw op.
  3. Open het bestand dat u wilt afdrukken en probeer nogmaals af te drukken.
  • Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende stap.
Stap twee: Afdrukken met een ander printerstuurprogramma
  1. Open het document dat u wilt afdrukken, klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.
  2. Controleer de Naam in de vervolgkeuzelijst.
    Als het PCL 6 printerstuurprogramma is geselecteerd, klik dan op de PCL 5 of het HP postscript level 3 emulatie printerstuurprogramma.
  3. Probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende stap.
Stap drie: Tijdelijke bestanden verwijderen
Soms kan een foutmelding van het type 'Spool32' worden opgelost door tijdelijke bestanden te verwijderen.
  1. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren. Het dialoogvenster Uitvoeren wordt geopend.
  2. In het veld Open, typ %temp% en klik vervolgens op OK. Het venster Temp wordt geopend.
  3. In de menubalk, klikt u op Bewerken en vervolgens klikt u op Alles selecteren.
  4. Druk op de toets Verwijderen op het toetsenbord om de geselecteerde bestanden te verwijderen.
      opmerking:
    Als een melding wordt weergegeven dat sommige bestanden in gebruik zijn en niet verwijderd kunnen worden, klik dan op OK om het berichtvenster te sluiten.
  5. Sluit het venster Temp.
  1. Klik op de taakbalk van Windows op het Windows-pictogram (), typ %temp% in het vak Zoeken en druk op Enter. De map met Tijdelijke bestanden wordt weergegeven.
  2. Selecteer alle bestanden in deze map, en klik vervolgens op Verwijderen.
      opmerking:
    Mogelijk verschijnt het bericht 'Sommige bestanden zijn in gebruik en kunnen niet worden verwijderd'. Klik op Overslaan om het berichtvenster te sluiten en ga door met het verwijderen van de overige bestanden.
    Er kan een foutmelding 'Toegang geweigerd' worden weergegeven. Klik op Sluiten om het venster van de foutmelding te sluiten en ga door met het verwijderen van de overige bestanden.
  3. Sluit de map met Tijdelijke bestanden.
  1. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd uw vinger op de linkeronderhoek van het scherm en klik of tik vervolgens op Uitvoeren.
  2. Typ %temp% in het vak Uitvoeren en druk op Enter. De map met Tijdelijke bestanden wordt weergegeven.
  3. Selecteer alle bestanden in deze map, en klik of tik vervolgens op Verwijderen.
      opmerking:
    Mogelijk verschijnt het bericht 'Sommige bestanden zijn in gebruik en kunnen niet worden verwijderd'. Klik op Overslaan om het berichtvenster te sluiten en ga door met het verwijderen van de overige bestanden.
    Er kan een foutmelding "Toegang geweigerd" worden weergegeven. Klik op Sluiten om het venster van de foutmelding te sluiten en ga door met het verwijderen van de overige bestanden.
  4. Sluit de map met Tijdelijke bestanden.
Stap vier: Opnieuw proberen af te drukken
Probeer de afdruktaak nogmaals uit te voeren.
  • Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende stap.
Stap vijf: De Microsoft Windows-documentatie raadplegen
Indien de foutmelding nog steeds op uw computerscherm verschijnt, raadpleegt u de Microsoft Windows-documentatie op de computer voor meer informatie over foutmeldingen in Windows.