HP notebook-pc's - Energiebeheer (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc's met Windows 7.
Het Energiebeheer regelt het evenwicht tussen energieverbruik en prestatieniveau door het energiebeheerschema aan te passen. U bereikt de instellingen van het energiebeheerschema door op Start te klikken, in het zoekveld energiebeheerschema te typen en vervolgens Een energiebeheerschema selecteren te selecteren zodra dit in de lijst verschijnt.
Energiebeheerschema's
Windows heeft standaard energiebeheerschema's die de prestaties van uw notebook-pc voor software en ontspanning verhogen of om energie te sparen wanneer de computer niet op het lichtnet is aangesloten. Er zijn de volgende standaard energiebeheerschema's.
Schema
Beschrijving
Aanbevolen door HP
Aanbevolen bij normaal gebruik van uw notebook-pc.
Energiebesparing
Bespaart energie door de prestaties te reduceren. Aanbevolen om de accuduur te verlengen wanneer de computer niet op de netstroom is aangesloten.
Hoge prestaties
Betere prestaties, maar verkort de accuduur. Aanbevolen wanneer het notebook op de netstroom is aangesloten en voor software en media.
U kunt ook de instellingen van een van de standaardschema's aanpassen en uw eigen specificaties kiezen door op De schema-instellingen wijzigen te klikken.
Uw eigen energiebeheerschema maken
U kunt zelf een energiebeheerschema samenstellen afgestemd op de prestaties die u van uw notebook-pc verlangt. Als u bijvoorbeeld uw notebook-pc wilt gebruiken voor het kijken van films, dan kunt u een energiebeheerschema voor hoge prestaties maken met de naam Films en dat schema inschakelen op het moment dat u dat wilt. Ga als volgt te werk om uw eigen energiebeheerschema te maken.
  1. Klik op Start, typ energie in het zoekveld en selecteer Energiebeheer zodra dit in de lijst verschijnt.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Een energiebeheerschema maken.
  3. Selecteer in het venster Een energiebeheerschema maken op een schema dat kenmerken heeft die u in uw nieuwe energiebeheerschema wenst, typ in het vak Naam van schema een naam voor het nieuwe schema en klik op Volgende.
  4. Selecteer de instellingen die u wilt gebruiken wanneer uw notebook-pc Op accu of op Netstroom werkt en klik op Maken.
Problemen oplossen met Probleemoplossing voor Energiebeheer
U kunt Probleemoplossing voor Energiebeheer in Windows gebruiken om de time-outinstellingen voor energiebeheer op uw computer automatisch aan te passen. Door de time-outinstellingen aan te passen kunt u energie besparen en ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat.
U kunt Probleemoplossing voor Energiebeheer als volgt uitvoeren:
  1. Klik op Start, typ probleemoplossing in het zoekveld in en selecteer Probleemoplossing zodra dit in de lijst verschijnt.
  2. Selecteer in het venster Problemen met de computer oplossen de optie Energieverbruik verbeteren onder Systeem en beveiliging.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm.
Er wordt een lijst getoond met de wijzigingen die u hebt aangebracht. U kunt het venster sluiten of Meer opties weergeven als het probleem nog niet is opgelost.