• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Photosmart, Deskjet en Officejet printers - In Windows Vista is de printer niet meer beschikbaar in de lijst met printers in het netwerk

In dit document wordt uitgelegd hoe u een software-update installeert om ervoor te zorgen dat uw HP Photosmart, Officejet of Deskjet printer in de lijst met beschikbare printers in Windows Vista blijft staan.
Installeer in Windows Vista een software-update om ervoor te zorgen dat uw printer in de lijst met beschikbare printers blijft staan
HP heeft een software-update gecreëerd om dit probleem op te lossen. Voordat u deze update installeert, moet u de printersoftware echter verwijderen, alle tijdelijke bestanden verwijderen, alle programma's op de achtergrond verwijderen en vervolgens de printersoftware opnieuw installeren.
  opmerking:
Bij sommige van de volgende stappen moet u de pc opnieuw opstarten. Het is handig om deze pagina aan de favorieten van uw webbrowser toe te voegen, zodat u de pagina weer snel kunt terugvinden nadat u de computer opnieuw hebt opgestart.
Stap één: Downloaden en de software verwijderen
Volg deze stappen om de printersoftware te downloaden van de website van HP en vervolgens de software van uw computer te verwijderen.
  1. Zet de printer aan.
  2. Koppel de USB-kabel los van zowel de printer als de computer (als u de kabel al had aangesloten). Als de printer met uw netwerk is verbonden, laat die verbinding dan in stand.
  3. Ga naar HP drivers en downloads. Typ desgevraagd uw printermodelnummer, klik op Start en klik op Drivers.
  4. Controleer of uw besturingssysteem is geselecteerd en klik op Volgende.
  5. Scroll naar beneden en klik op Driver.
  6. Klik op Downloaden en volg de instructies op het scherm om de software te downloaden naar de computer.
  7. Open de map waar het softwarebestand opgeslagen (gewoonlijk Downloads) en dubbelklik vervolgens op het bestand.
  8. Klik op Afsluiten wanneer het installatiescherm verschijnt.
  9. Klik op Start (). Typ %temp% in het vak Zoekopdracht starten en druk vervolgens op Enter. De map Temp wordt geopend.
  10. Typ Uninstall_L2 in het in het zoekveld in de rechterbovenhoek van het venster Temp.
  11. Klik op Geavanceerd zoeken.
  12. Plaats links in het scherm Geavanceerd zoeken een vinkje in het vak naast Inclusief niet-geïndexeerde, verborgen en systeembestanden (langzamer).
    Afbeelding : Inclusief niet-geïndexeerde, verborgen en systeembestanden (langzamer) inschakelen
    Afbeelding: Inclusief niet-geïndexeerde, verborgen en systeembestanden (langzamer) inschakelen
  13. Dubbelklik op het bestand Uninstall_L2.bat voor een 32-bits Vista-besturingssysteem of op het bestand Uninstall_L2_64.bat voor een 64-bits Vista-besturingssysteem en druk hierna op Enter.
      opmerking:
    Als er meerdere bestanden of maar één bestand met de naam Uninstall_L2 in de zoekresultaten staan, dubbelklikt u op het eerste of enige bestand in de lijst.
    Afbeelding : Het bestand Uninstall_L2 selecteren
    Afbeelding: Het bestand Uninstall_L2 selecteren
  14. Volg de aanwijzingen op het scherm om het verwijderen van de software te voltooien.
Stap twee: Alle tijdelijke bestanden verwijderen
Volg deze stappen om alle tijdelijke bestanden uit de Temp op uw computer te verwijderen.
  1. Klik op Start (). In het vak Zoekopdracht starten typt u %temp%. Druk vervolgens op Enter.
  2. Klik op Organiseren en op Alles selecteren.
  3. Klik nogmaals op Organiseren en druk hierna op de toets Delete om de bestanden te verwijderen.
      opmerking:
    U mag de map Temp niet selecteren of verwijderen. Verwijder alleen de bestanden in de map.
  4. Indien een bericht Toegang geweigerd op het scherm wordt weergegeven tijdens het verwijderingsproces, klikt u op OK om het bericht over te slaan en verder te gaan met het verwijderen van bestanden.
Stap drie: Opstartprogramma's en niet-Microsoft services tijdelijk uitschakelen
Het kan gebeuren dat bepaalde opstartprogramma's en services verhinderen dat de printersoftware correct wordt geïnstalleerd. Volg deze stappen om de opstartprogramma's en niet-Microsoft services tijdelijk uit te schakelen voordat u de printersoftware opnieuw installeert.
  1. Klik op het Windows-pictogram ().
  2. In het vak Zoekopdracht starten typt u msconfig; druk vervolgens op de toets Enter. Het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie wordt geopend.
  3. Als het venster Gebruikersaccountbeheer wordt geopend met het bericht 'Uw toestemming is nodig om te kunnen doorgaan', klikt u op Doorgaan.
  4. Klik op het tabblad Opstarten en noteer de huidige instellingen. Verderop in dit document hebt u de mogelijkheid om dezelfde programma's en services die momenteel zijn geselecteerd, opnieuw in te schakelen. Als u later echter voor Normaal opstarten kiest en niet hoeft op te geven welke programma's en services u opnieuw wilt inschakelen, hoeft u de huidige instellingen niet te noteren.
  5. Klik op Selectief opstarten en schakel het selectievakje Opstartonderdelen laden uit.
  6. Ga naar het tabblad Services, klik onder in het scherm op het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen en klik vervolgens op Alles uitschakelen.
  7. Klik op Toepassen en klik vervolgens op OK. Een nieuw venster verschijnt.
  8. Klik op Opnieuw opstarten om door te gaan.
    Wanneer de computer opnieuw opstart, wordt het bericht U hebt met het Hulpprogramma voor systeemconfiguratie wijzigingen aangebracht in de manier waarop Windows start weergegeven op het bureaublad van Windows.
  9. Schakel het selectievakje Dit bericht niet meer weergeven in en klik op OK.
Stap vier: De printersoftware opnieuw installeren
Voer deze stappen uit om de printersoftware van de HP website te downloaden en te installeren.
  1. Zet de printer aan.
  2. Als de printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer.
  3. Selecteer een methode om het printermodel te identificeren als hierom wordt gevraagd en volg de instructies op het scherm om naar de downloadpagina te gaan.
  4. Klik op Downloaden naast het stuurprogramma met volledige functionaliteit (aanbevolen) of klik op Basisdrivers voor andere stuurprogrammaopties.
Stap vijf: De opstartprogramma's en -services opnieuw inschakelen
Na het installeren van de software kunt u de opstartprogramma's en niet-Microsoft services weer inschakelen.
  1. Klik op het Windows-pictogram ().
  2. In het vak Zoekopdracht starten typt u msconfig; druk vervolgens op de toets Enter. Het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie wordt geopend.
  3. Als het venster Gebruikersaccountbeheer wordt geopend met het bericht 'Uw toestemming is nodig om te kunnen doorgaan', klikt u op Doorgaan.
  4. Selecteer de opstartprogramma's en services die u wilt inschakelen:
    • Voer deze stappen uit als u dezelfde programma's en services wilt inschakelen die u eerder hebt uitgeschakeld of als wijzigingen moeten worden gemaakt in de opstartprogramma's en -services.
      1. Klik op het tabblad Opstarten en vink de programma's aan die u wilt inschakelen.
      2. Ga naar het tabblad Services, schakel onder in het scherm het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen in en vink vervolgens alle services aan die u wilt inschakelen.
    • Als u wilt dat de computer de normale programma's en services selecteert om opnieuw in te schakelen, gaat u naar het tabblad Algemeen en schakelt u het selectievakje Normaal opstarten in.
  5. Klik op Toepassen en klik vervolgens op OK. Een nieuw venster verschijnt.
  6. Klik op Opnieuw opstarten om door te gaan.
Stap zes: De software-update installeren
Nu kunt u de essentiële software-update gaan downloaden en installeren die HP heeft gemaakt om dit probleem te verhelpen.
  1. Lees de informatie op de pagina met de downloadinformatie goed door en volg dan de aanwijzingen op het scherm om de software-update te downloaden en te installeren.
  2. Start de computer en de printer opnieuw op en probeer af te drukken wanneer het installatieproces is voltooid.
Volgende stappen
Als de stappen in dit document het probleem niet hebben opgelost, raadpleeg dan de volgende bron voor meer informatie.
Consumentenforums van HP
Afbeelding en koppeling naar HP consumentenforums
Zie wat andere klanten zeggen op HP forums.