• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook-pc's - Uw draadloze netwerk beveiligen in Windows 7 en Vista

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc's met Windows 7 en Vista.
Een draadloos netwerk biedt consumenten mobiele internettoegang op hun notebook-pc. Draadloze netwerkbeveiliging heeft beperkte beveiligingscapaciteiten en HP klanten moeten begrijpen dat draadloze netwerken te maken hebben met bekende en gedocumenteerde beveiligingsrisico's en zwakke plekken.
Als u uw draadloos netwerk nog niet hebt ingesteld, raadpleegt u:
In tegenstelling tot bekabelde netwerken maken draadloze netwerken gebruik van radiosignalen die uitzenden in de lokale regio. Andere draadloze apparaten kunnen onbeveiligde signalen detecteren en een verbinding maken met uw netwerk, of zonder uw toestemming de informatie verzamelen die via het netwerk verstuurd wordt. Met andere woorden, het kan zijn dat het netwerk in uw eigen huis ook toegankelijk is voor uw buren.
Uw draadloze netwerk beschermen
Houd rekening met de volgende beveiligingsmaatregelen wanneer u een draadloos netwerk installeert.
De beveiliging instellen op de router die wordt gebruikt voor de verbinding tussen het thuisnetwerk en internet
Draadloze routers zijn apparaten die informatie sneller kunnen versturen en gewoonlijk over een ingebouwde firewall en andere functies beschikken om uw netwerk te beveiligen. Fabrikanten gebruiken een vooraf ingestelde standaardgebruikersnaam en -wachtwoord op hun apparaten. Om te voorkomen dat anderen zonder uw toestemming toegang krijgen tot de router, moet u de standaardbeheerdergebruikersnaam en het wachtwoord wijzigen tijdens het instellen van de modem en router van uw netwerk.
Wijzig de standaardnaam van het netwerk, de service set identifier (SSID). Dit helpt om uw eigen netwerk te onderscheiden en het verhindert de overlapping met een ander netwerk dat ook de standaard SSID gebruikt. U kunt uw netwerk beveiligen door de broadcastfunctie op de router uit te schakelen.
De naam wordt door de meeste netwerken automatisch verzonden, waardoor aan alle computers in de buurt wordt doorgegeven dat uw netwerk beschikbaar is. Door het netwerk te sluiten is het minder waarschijnlijk dat andere computers weten dat uw netwerk bestaat. Controleer de informatie die bij uw router werd meegeleverd om te weten te komen hoe u gebruikersnamen en wachtwoorden kunt wijzigen.
  opmerking:
Nadat u uw netwerk hebt gesloten en de SSID niet is verzonden, is het belangrijk dat u de SSID weet of onthoudt zodat u nieuwe apparaten op het netwerk kunt aansluiten. Noteer de SSID en bewaar deze op een veilige plaats voordat u het netwerk sluit.
Achter Windows Defender en Windows Firewall werken en antivirussoftware uitvoeren
Windows 7 en Vista beschikken over een Windows Firewall en Windows Defender als onderdeel van het besturingssysteem. Windows Defender is antispywaresoftware en Windows Firewall kan helpen voorkomen dat computerkrakers toegang krijgen via een netwerk of het internet, en informeert u als er verdachte handelingen gedetecteerd worden.
Er zijn vele andere firewalls en antivirusprogramma's op de markt. U kunt zelf bepalen welk programma het best aan uw behoeften voldoet. Er is een standaardproefversie van een van de toonaangevende antivirussoftwareprogramma's meegeleverd met uw computer ter bescherming tegen virussen.
Gebruik de beheerdersaccount niet regelmatig
Gebruik de beheerdersaccount om de draadloze router in te stellen voor de eerste aansluiting en meld u aan op een standaardaccount wanneer u de computer regelmatig gebruikt. Wanneer u zich aanmeldt op de beheerdersaccount, kunnen virussen en malware worden opgeslagen en uitgevoerd op uw computer. Bij beperkte persoonlijke accounts vraagt de UAC (User Account Control) u om bevestiging voordat er iets op uw computer wordt opgeslagen. Als er software, een bestand of bijlage is die u graag wilt installeren, kunt u zich aanmelden op de beheerdersaccount en deze installeren zonder uw eigen toestemming. Raadpleeg Gebruikersaccount van de beheerder gebruiken om nieuwe programma's te installeren om meer te vernemen over het gebruik van de beheerdersaccount.
Maak gebruik van draadloze codering
Codering verhindert dat onbevoegden toegang krijgen tot uw netwerk zonder uw beveiligingscode. U moet een netwerkbeveiligingscode instellen die Codering inschakelt. Informatie die van uw netwerk wordt verstuurd wordt gecodeerd zodat alleen computers die de beveiligingscode gebruiken deze kunnen decoderen en lezen. Er zijn allerlei verschillende geavanceerde coderingsprotocollen beschikbaar voor uw draadloze netwerk. Zoek de oplossing die het beste voor uw netwerkbeveiliging werkt.
  • Wired Equivalent Protocol (WEP)
    Wired Equivalent Protocol (WEP) is een draadloos beveiligingsprotocol dat ervoor zorgt dat alle netwerkgegevens worden gecodeerd of versleuteld voordat deze door middel van een WEP-sleutel worden verzonden. WEP-beveiliging is een basisbeveiliging en kan makkelijk geschonden worden. Het bevat geen protocol voor sleutelbeheer en wordt niet aanbevolen voor gebruik. U kunt het installatieprogramma opdracht geven een WEP-sleutel aan uw netwerk toe te wijzen. Het is ook mogelijk om uw eigen sleutel te definiëren, een andere sleutel te genereren of andere geavanceerde opties te kiezen. Anderen kunnen geen gebruik maken van het draadloze netwerk als ze niet over de juiste sleutel beschikken.
  • WPA (Wi-Fi Protected Access)
    WPA is een veiligere keuze. Bij WPA wordt gebruik gemaakt van beveiligingsinstellingen voor het coderen en decoderen van gegevens die via het netwerk worden overgedragen. In plaats van een statische beveiligingssleutel voor het coderen van gegevens (WEP), wordt bij WPA echter gebruikgemaakt van Temporal Key Integrity Protocol (TKIP) waarmee op dynamische wijze voor elk pakket een nieuwe sleutel van maximaal 64 tekens en verschillende sets met sleutels per computer worden gegenereerd.
Beveiliging in openbare ruimten
Wanneer een draadloos netwerk wordt gebruikt in openbare gebieden of 'hotspots' zoals cafeteria en luchthavens, kan geen enkele garantie op beveiliging worden gegeven. Als u zich zorgen maakt over de mate van beveiliging van uw computer in 'hotspots', kunt u uw netwerkactiviteiten het beste beperken tot niet-kritieke e-mails en basishandelingen op het internet.
Windows Update uitvoeren om uw computer te beveiligen
Om computers op uw netwerk veilig te houden, problemen te voorkomen of herstellen, de werking van uw computer te optimaliseren en uw computerervaring te verbeteren, dient u regelmatig updates uit te voeren met Windows Update. Windows Update kan geconfigureerd worden voor het automatisch updaten van instellingen en het controleren op updates zoals beveiligingspatches om uw draadloze netwerk te beveiligen. Zie Het programma Windows Update gebruiken om Microsoft-software bij te werken in Windows 7.
HP Support Assistant uitvoeren om uw computer te beschermen
HP Support Assistant kan gratis worden gedownload, biedt geautomatiseerde updates, in het moederbord ingebouwde diagnostische hulpprogramma's en hulp om een optimale prestatie van het werkstation in stand te houden. Zie De nieuwste versie van HP Support Assistant installeren voor maximale automatische ondersteuning.