• Informatie
    CORONAVIRUS (COVID10) Impact:

door de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus hebben we momenteel langere wachttijden aan de telefoon. Wij raden U aan om onze digitale oplossingen te proberen zoals de Virtuele Agent en onze Diagnostics tools. Op die manier bent u sneller geholpen. Instant Ink klanten verwijzen wij naar instantink.com. Daar worden de meeste van uw vragen beantwoord.

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Uw pc instellen na een herstel (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 7.
Dit document biedt een veilig proces dat u kunt volgen nadat u Systeemherstel hebt gebruikt om de computer terug te zetten naar de oorspronkelijke configuratie. Tijdens deze kritieke periode wanneer de computer wordt geïnstalleerd, is deze vatbaarder voor veiligheidsdreigingen omdat de meest recente updates niet zijn geïnstalleerd. Aan de hand van de volgende stappen kunt u controleren of uw computer up-to-date en beveiligd is.

Stap 1: De hardware aansluiten en het instellen voltooien na Windows 7 Systeemherstel

Bij het instellen van uw computer na een Systeemherstel, sluit u alleen de basishardware aan die u nodig hebt om Windows te kunnen gebruiken. Dat zijn meestal de muis, het toetsenbord en de monitor. Zorg ervoor dat de netwerkkabel is losgekoppeld en draadloze verbindingen zijn verbroken.
  let op:
Een systeem dat zojuist hersteld is, beschikt nog niet over beveiliging. Sluit de netwerkkabel, printers, camera's, scanners of andere niet-essentiële randapparaten niet aan en installeer geen extra software totdat de installatie is voltooid en u elke stap in dit document hebt uitgevoerd. Verwijder USB-opslagapparaten en HP Personal en Pocket Media Drives moeten uit hun houders tijdens het installatieproces.
Als de computer een breedbandinternetverbinding gebruikt, sluit de netwerkkabel (of breedbandmodem) dan niet aan. De computer kan vatbaarder zijn voor veiligheidsdreigingen tijdens deze kritieke periode. Als er een internetverbinding nodig is om een installatiescherm te voltooien, probeer het scherm dan te omzeilen en voltooi dat gedeelte van de installatie op een later tijdstip. Als dit niet mogelijk is, sluit de kabel dan tijdelijk aan om het scherm te voltooien. Zorg ervoor dat de computer meteen na het voltooien van de rest van deze stappen wordt gescand op virussen.
U moet een aantal installatieschermen invullen voordat u het installatieproces kunt voltooien. Het is belangrijk dat u de installatiegegevens invult en wacht totdat de installatie is voltooid. In sommige gevallen kan het langer dan 40 minuten duren voordat het bureaublad van Windows verschijnt. Start de computer niet opnieuw op tijdens dit proces. Als de computer opnieuw wordt opgestart, moet u mogelijk een systeemherstel uitvoeren voordat u Windows kunt gebruiken.

Stap 2: Een firewall instellen na Systeemherstel in Windows 7

Bij het instellen van uw computer na een systeemherstel biedt het installeren van een firewall elementaire bescherming tegen beveiligingsdreigingen. Zorg ervoor dat u de firewall installeert voordat u verbinding maakt met internet. U kunt de Windows-firewall of andere firewallsoftware gebruiken, zoals Norton Internet Security.
opmerking:
Schakel niet meer dan één firewall in. Verschillende firewallprogramma's kunnen elkaar storen als er meer dan één actief is.
Gebruik de informatie in het volgende gedeelte om een firewall te installeren:

Stap 3: Verbinding met internet maken na Systeemherstel in Windows 7

Bij het instellen van uw computer na een systeemherstel, moet u een firewall inschakelen voordat u verbinding met internet maakt. Na het inschakelen van de firewall kunt u een internetverbinding instellen met behulp van de informatie van uw internetprovider. Neem zo nodig contact op met de ondersteuning van uw internetprovider als u problemen hebt met het instellen van de verbinding of als u belangrijke informatie, zoals wachtwoorden, niet hebt.
  let op:
Gebruik internet of uw e-mail niet! Voltooi de stappen in dit document om de computer veiliger te maken voordat u internet gebruikt.
Nadat u verbinding met internet hebt gemaakt, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 4: Beveiligingssoftware installeren na Systeemherstel in Windows 7

Na het instellen van uw computer na een systeemherstel en nadat u een firewall hebt geïnstalleerd en verbinding met internet hebt gemaakt, installeert u een beveiligings- of antivirusprogramma om de computer te beschermen tegen veiligheidsdreigingen als virussen en spyware. Uw computer werd mogelijk geleverd met een proefabonnement op Norton Internet Security. In dat geval kunt u dit programma gebruiken.

Stap 5: Beveiligingssoftware bijwerken na Systeemherstel in Windows 7

Zorg ervoor dat uw beveiligingssoftware is bijgewerkt met de nieuwste virusdefinities en bedreigingsinformatie.
Gebruik de informatie in het volgende gedeelte om beveiligingssoftware te installeren:

Stap 6: Updates voor Windows downloaden na Systeemherstel in Windows 7

Zorg ervoor dat Windows 7 is bijgewerkt met de nieuwste essentiële updates van Microsoft.
Klik op Start, klik op Alle programma' s en klik vervolgens op Windows Update.
Volg de instructies voor het downloaden en installeren van alle essentiële updates van Microsoft.
Na installeren van alle kritieke updates, schakelt u Automatische updates (voor Windows Update) in aan de hand van de volgende instructies:
  1. Klik op Start, klik op Alle programma' s en klik vervolgens op Windows Update.
  2. Klik onder Windows Update op Automatische updates in- of uitschakelen.
    Afbeelding : Instellingen voor Windows Update
    Instellingen voor Windows Update
  3. Onder belangrijke updates selecteert u Updates automatisch installeren (aanbevolen) in het vervolgkeuzemenu.
    Kies een updatefrequentie en een tijdstip om updates te installeren.
  4. Klik op OK.
Nadat Windows Update is ingesteld op automatisch bijwerken, gaat u naar de volgende stap.

Stap 7: Software en drivers van HP bijwerken na Systeemherstel in Windows 7

Gebruik HP Update om alle essentiële software- en driverupdates van HP te installeren.
  1. Klik op Start , klik op Alle programma's, klik op HP en klik vervolgens op HP Update.
    Afbeelding : HP Update
    HP Update
  2. Klik op Volgende en volg de instructies op het scherm om updates te downloaden en te installeren.
De computer zou veiliger moeten zijn nu alle nieuwste updates zijn geïnstalleerd. U kunt nu hardware-apparaten installeren, zoals printers, All-in-Ones en camera's, met behulp van de installatie-instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat een apparaat volledig is geïnstalleerd en werkt voordat u een ander apparaat installeert. U kunt ook software installeren die niet automatisch is geïnstalleerd.