• Informatie
    CORONAVIRUS (COVID10) Impact:

door de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus hebben we momenteel langere wachttijden aan de telefoon. Wij raden U aan om onze digitale oplossingen te proberen zoals de Virtuele Agent en onze Diagnostics tools. Op die manier bent u sneller geholpen. Instant Ink klanten verwijzen wij naar instantink.com. Daar worden de meeste van uw vragen beantwoord.

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP desktop-pc's - Geheugenkaarten en geheugenkaartlezers: gebruiken en problemen oplossen (Windows 7)

Dit document is van toepassing op vooraf geïnstalleerde geheugenkaartlezers op HP en Compaq pc's met Windows 7.
Veel HP en Compaq pc's worden geleverd met vooraf geïnstalleerde geheugenkaartlezers. Geheugenkaarten worden vooral gebruikt voor het importeren van foto's van digitale camera's, maar ze kunnen ook handig zijn voor het delen van foto's en bestanden.
Afbeelding : Geheugenkaartlezer (uw lezer kan afwijken)
Geheugenkaartlezer
opmerking:
Niet alle soorten geheugenkaarten worden door alle pc's ondersteund. Controleer uw pc-specificaties voor ondersteunde geheugenkaarttypen.
Lijst met veelgebruikte typen geheugenkaarten:
  • CompactFlash I
  • CompactFlash II
  • IBM Microdrive
  • Secure Digital (SD)
  • mini-SD
  • Memory Stick
  • Memory Stick Pro
  • Memory Stick Duo
  • Memory Stick Pro Duo
  • SmartMedia
Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument Algemene informatie over geheugenkaarten voor specificaties van geheugenkaarten.

Een geheugenkaart op de juiste wijze plaatsen en verwijderen in Windows 7

let op:
Plaats of verwijder geen geheugenkaarten wanneer het lampje op de lezer knippert. Wanneer u dit doet, kunnen gegevens op de kaartlezer verloren gaan of kan de lezer permanent beschadigd worden.
De volgende stappen leggen uit hoe u geheugenkaarten in een kaartlezer gebruikt:
  1. Plaats een geheugenkaart.
    Er verschijnt een venster Automatisch afspelen. Indien dit niet het geval is, gaat u naar de kaart via Windows Verkenner.
  2. Aan de geheugenkaart is een stationsletter gekoppeld, net zoals bij een cd-romstation of harde schijf. Gebruik de geheugenkaart zoals u een station op de computer zou gebruiken. Dubbelklik bijvoorbeeld op het pictogram van de geheugenkaart om een nieuw venster te openen dat de bestanden op de geheugenkaart toont.
  3. Wanneer u klaar bent met de bestanden op een geheugenkaart, gebruik dan de functie Hardware veilig verwijderen om de geheugenkaart te verwijderen. Deze functie verschijnt als een pictogram in de taakbalk.
    Afbeelding : Functie Hardware veilig verwijderen in taakbalk
    Functie Hardware veilig verwijderen in taakbalk
    Klik op het pictogram Hardware veilig verwijderen en selecteer Uitwerpen of Veilig verwijderen om de geheugenkaart te verwijderen.
    Op sommige pc's kunt u de verwijderfunctie gebruiken in het venster Computer om de geheugenkaart uit te werpen of veilig te verwijderen.
    Open het venster Deze computer, klik met de rechtermuisknop op het geheugenkaartpictogram en selecteer Uitwerpen of Veilig verwijderen.
    Afbeelding : Uitwerpfunctie in het venster Deze computer
    Uitwerpfunctie in het venster Deze computer
    Als alternatief voor de functie Hardware veilig verwijderen kunt u Optimaliseren voor snelle verwijdering gebruiken in Windows. Dit gaat als volgt:
    1. Klik op Start, typ apparaatbeheer in het zoekveld en selecteer vervolgens Apparaatbeheer in de lijst. Klik op Doorgaan als er een bericht van Gebruikersaccountbeheer wordt geopend.
    2. Dubbelklik in het venster Apparaatbeheer op Schijfstations om de lijst met stations uit te vouwen. Geheugenkaartlezers worden in Windows gezien als stations.
    3. Klik met de rechter muisknop in de lijst van stations om een menu weer te geven (bijvoorbeeld, Generieke USB CF-lezer voor Compact Flash-media). Klik op Eigenschappen in dit menu.
    4. Klik op het tabblad Beleidsregels in het venster Apparaateigenschappen.
    5. Selecteer Optimaliseren voor snelle verwijdering en klik op OK.
      Deze instelling schakelt de schrijfcache uit op het apparaat en in Windows, zodat de media kunnen worden verwijderd zonder de functie Hardware veilig verwijderen in de taakbalk te gebruiken. Een nadeel hiervan kan zijn dat het apparaat iets minder goed presteert.
      Het tabblad Beleidsregels in het venster Apparaateigenschappen, waarin Optimaliseren voor een snelle verwijdering is geselecteerd

Geheugenkaarten formatteren in Windows 7

Alvorens u voor het eerst iets op de kaart opslaat, formatteert u de geheugenkaart met uw digitale camera of via de volgende stappen:

Deze video laat zien hoe u geheugenkaarten kunt formatteren

1. Plaats de geheugenkaart in de geheugenkaartsleuf. Als er een venster van automatisch afspelen wordt geopend, sluit u dit.
  2. Klik op Start en vervolgens op Computer.
  3. Onder Verwisselbare opslag klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de geheugenkaart dat het ingevoerde kaarttype voorstelt.
  4. Selecteer Formatteren.
  5. Typ een naam voor het volumelabel in het veld voor het label. Dit is de naam die in Windows verschijnt naast de stationsletter.
    Afbeelding : Venster Formatteren
    Venster Formatteren waarin MEM in het veld Volumelabel is ingevoerd
  6. Klik op Start.
  7. Klik op OK in het venster Formatteren voltooid.
  8. Klik op Sluiten om te voltooien.

Problemen met geheugenkaarten oplossen

Gebruik de volgende onderdelen voor het oplossen van problemen met uw geheugenkaarten.